• 瀏覽: 8,837
  • 回覆: 56
+2
自已上馬啦,用咩公仔呀😂

引用:
原帖由 INVOY 於 2021-4-12 06:28 AM 發表
支持軍事專家瓦良格兄!

Welcome back
支持瓦良格兄

瓦兄, 多年係軍版感謝您的正確知識。 而家更上1層樓! 加油!

引用:
原帖由 kapan609 於 2021-4-12 06:43 AM 發表
自已上馬啦,用咩公仔呀😂
嘩,燒山粉年幾前做過乜大家知,比佢地點相好大件事!

引用:
原帖由 瓦良格hk 於 2021-4-12 11:15 AM 發表

如果系我我會變埋聲
同我驚個公仔頭會某d畫格失效,驚有人會逐格睇你有無現真樣,雖然我不知道你用什麼軟件整,能不能確保公仔頭每個畫格都有

真係柒少陣啦,美狗蹉f35'擺明又想拗軍費研發新戰機啦,條kol真冇知

引用:
原帖由 瓦良格hk 於 2021-4-12 11:15 AM 發表

燒山本身就是恐怖份子喔,2019年佢就繫到片到暗視要搞華記既舖頭
最後迫到華記搵大Master幫手,燒山先在Youtube上叫人唔好搞華記

Support

支持一下!

美國準備將中國所有有設計14nm及以下的半導體設計公司都加入制裁名單,享受同華為同等的制裁
應該不是話設計14nm或以下的晶片產品會受到限制,而是公司有計畫  或者 有能力設計14nm或以下的晶片就會成間公司受到制裁

應該好多手機公司,例如小米,步步高集團,同紫光集團都會受到制裁

https://news.mydrivers.com/1/752/752404.htm

不肯定關不關軍事事
但我覺得中國會倒退返80/90年代,因為中國大部分半導體設計公司都會受到制裁
無晶片使用
應該在軍方同戰略上會有好大分別
應該中國除了華為之外其他電訊設備公司都會受到制裁
到時就要依賴外國的產品,就算簡單的民用通訊

引用:
原帖由 skywalker167 於 2021-4-21 07:54 PM 發表
美國準備將中國所有有設計14nm及以下的半導體設計公司都加入制裁名單,享受同華為同等的制裁
應該不是話設計14nm或以下的晶片產品會受到限制,而是公司有計畫  或者 有能力設計14nm或以下的晶片就會成間公司受到制裁

應該好多手機公司,例如小米,步步高集團,同紫光集團都會受到制裁

https://news.mydrivers.com/1/752/752404.htm

...
除咗手機平板所用晶片
無乜野必需要用到14nm及以下先進制程
軍事太空主流仍然用65nm以上,而且必定係自製
所以影響範圍唔大
除了影響手機仍是手機
而且大陸制造好多其實係外資公司, 佢地冇晶用問題更大

"簡單的民用通訊" 例如手機先需要最先進制程
似乎應該更勁的軍事太空上反而不需要
好多人有錯覺

好正呀樓主!
2集睇晒