• 瀏覽: 12,277
  • 回覆: 99
英國以前有入口非洲護士,有愛滋病照開工

引用:
原帖由 shopee 於 2021-4-21 12:31 PM 發表
英國以前有入口非洲護士,有愛滋病照開工
英國艾滋病毒攜帶者照樣當護士
東方網1月13日消息:英國《太陽報》等媒體12日報道說,英格蘭中部地區的一些醫院發現從非洲國家聘請的護士是艾滋病毒攜帶者(即HIV陽性),但英國衛生當局的官員認為,這對病人沒有威脅。

https://news.eastday.com/epublish/big5/paper148/20010113/class014800004/hwz290231.htm

手足!
英國要人!

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-4-21 12:02 PM 發表

身邊黃人,講就聽得多, 拿定bno 都唔少, 但最後無一個準備走...

最多講既原因係...去到都唔知做咩...

至於有錢可以唔做都得既, 都唔去英國啦...
你同佢講 ,香港無民主自由,對佢嚟講,無寧死呀!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-4-21 12:04 PM 發表

NHS有特別安排, 醫護一落機便可以返工~
去醫院局屬下醫院宣傳,係香討文宣無效用!

引用:
原帖由 良心打白條 於 2021-4-21 12:18 PM 發表

根本香港護士從來都有海外市塲,澳紐一直要人,不過,工作環境&人工就...
幫人做幾年cheap labour, 再施捨個id俾你。
新冠初期,美國已經話要醫護人員,但香港無醫護人員去美國打工!

引用:
原帖由 秋風秋雨 於 2021-4-21 03:56 PM 發表

你同佢講 ,香港無民主自由,對佢嚟講,無寧死呀!
呢d講來係水人做, 所以移民係講多過做...
同d 5大xx 一樣...

點解?怕死怕辛苦怕捱... 始終身體最L誠實...

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-4-21 04:11 PM 發表

呢d講來係水人做, 所以移民係講多過做...
同d 5大xx 一樣...
擋子彈,無問題!

移民要捱窮,唔可以接受!

引用:
原帖由 秋風秋雨 於 2021-4-21 04:13 PM 發表

擋子彈,無問題!

“擋子彈,無問題!”
都係講, 講完人地衝...

引用:
原帖由 秋風秋雨 於 2021-4-21 04:13 PM 發表

擋子彈,無問題!

講完, 人地衝, 自己留在comfort zone...

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-4-20 06:30 PM 發表
新冠肺炎疫情以來,英國企業裁員的消息不斷,不少持BNO護照的港人,擔心無法在當地就業。惟英國招聘機構The Recruitment and Employment Confederation(REC)早

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2930000/2933914/UK_1024.png

移民英國既手足有野做了! ...
大陸5毛可以食蕉

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-4-20 07:09 PM 發表

D反中白痴人在香港,上香討,講咩都已經無說服力...
香討多五狗毛

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-4-21 01:56 AM 發表

護士只要香港有牌,不必再考,只考職業英文,好易合格,只係工資抽咗稅,收入少過香港。
少極都多過你,五毛

引用:
原帖由 花好月圓199 於 2021-4-21 04:28 PM 發表

香討多五狗毛
(反中都是白痴的..

D反中白痴人在香港,上香討,講咩都已經無說服力...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]