• 瀏覽: 1,030,520
  • 回覆: 7,369
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-4-20 04:11 PM 發表

入水可以做浪裏白條🤣
我就覺得奇怪點解聽落咁似某d著名ID😂😂

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-4-19 06:56 PM 發表

咁有粗口手勢係藝術品喎!
這就是回歸前後的分別。
大家仍敢說現在沒言論自由嗎?

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-4-19 07:41 PM 發表

繼續冧落去,直到完成所有刑期
更重要嘅,如果案件不同性質,希望可以分期執行。👍👍👍

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-4-20 15:47 發表

隱隱覺得政府有人“慌死”個疫情會清零咁。
你太後知後覺喇🙈
而且呢啲暗獨派絕對唔係少數。

方向正確,不過香港仍需努力,一定要盡快同中國體齊

..........................................................

新聞自由指數180個國家和地區 香港排第802021年4月20日  rthk

「無國界記者」發表最新世界新聞自由指數,香港在180個國家和地區中排第80,中國內地排177,兩者排名同去年一樣。 組織指,去年中國訂立港區國安法,為香港新聞自由及新聞工作者帶來威脅。法例容許北京直接插手香港事務,懲治眼中一切『危害國家安全』的行為。組織特別提及壹傳媒集團創辦人黎智英,被當局以港區國安法拘捕,可能面臨終身監禁。香港電台亦正面臨全面威脅,編採自由備受控制。但香港仍然有小部分的獨立傳媒反抗。 報告又說,中國的排名只比土庫曼丶北韓及厄立特里亞高。指出中國國家主席習近平上台後,中國將網絡審查丶監控與政令宣導工作發展到「前所未有的規模」。 報告提到,北京運用大量最新科技和審查人員及網軍,監控資訊流通,在網絡上監視丶審查人民,並在社交媒體進行宣傳。 無國界記者形容,亞太區的「審查病毒」正從中國向外蔓延。

https://hk.news.yahoo.com/%E6%96%B0%E8%81%9E%E8%87%AA%E7%94%B1%E6%8C%87%E6%95%B8180%E5%80%8B%E5%9C%8B%E5%AE%B6%E5%92%8C%E5%9C%B0%E5%8D%80-%E9%A6%99%E6%B8%AF%E6%8E%92%E7%AC%AC80-084439672.html

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-20 11:29 AM 發表
K 君最近講烏克蘭,精彩!未看的,快去看。K 君其中一個精彩論述係俄羅斯將戰場劃死在烏克蘭,就來一場常規戰吧!打贏者全取烏克蘭。結果,老美縮,歐盟縮,這場仗似乎打不成了!
前天我說過,中國和美國正規划戰場位置,美國想在灣灣,中國卻已安排在日本!個人估計,灣灣係餌,就是圍灣滅日吧!當然,擊傷二條老尾航母更是重要!基本上玩法和俄烏一樣,就在這區常規戰吧!老美參戰誘因大,因為全世界還說老美軍備勁過中國! ...
二隻大船入到去黑海咁窄河道, 做定火葬場https://www.express.co.uk/news/politics/1424949/Royal-navy-warships-black-sea-world-war-3-Russia-crimea-vladimir-putin

附件

0420.JPG(133.61 KB)

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-4-20 04:09 PM 發表

都已經唔系隱咯,每次接近清零、正苦就放寬措施,提出旅遊氣泡時,然後疫情反彈。呢支歌系單曲循環。。。
泡佢個頭呀真係~真係次次都係咁,等多陣睇定啲唔得既咩

引用:
原帖由 atang 於 2021-4-20 03:40 PM 發表
講開良心傷人,順便講返良心H&M。
噚日瑞典傳霉報導H&M係去年因 covid 19 得到瑞典政府20億克郎嘅援助,
良心公司將個筆錢分畀股東而唔係補償員工嘅損失。
有員工透露佢地除咗每月支薪少收over1000克郎,仲冇埋佣金,
得到嘅只係H&M發出100蚊嘅購物card.
咁鬼pk呢間嘢

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2021-4-19 12:16 PM 發表

西方名義上係冇國企
但事實上係大企業會依附住國家生存
佢地用國家背後既霸權力量去國際競爭上最取特殊優勢同時亦不用負任何社會責任

(例如波音既最大客仔係美國軍方)
尾國政治制度係旋轉門,即係官商身份互換制, 舊年柒普係尾國總統,今年係集團老闆,噚日係國防部長的人,今日係石油公司董事。波音公司/洛歇馬丁最大客戶係軍方,但換個角度,洛歇馬丁/波音係軍方最主要戰機設計/製造商,空軍要有先進戰機就要靠佢哋設計同製造。

https://hk.news.yahoo.com/假冒內地官員 ... 歷來最多-143213083.html

90歲老婦中電騙失2.5億元案 涉案19歲青年上月落網

呢D咁既"角安"電騙,反向證明了愚港人除了身有C,就係對內地執法機關那種"屈得就屈,不去求證"既死板諗法

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2021-4-20 17:23 發表

你太後知後覺喇🙈
而且呢啲暗獨派絕對唔係少數。
月尾又有一大群包機回來的,香港劫數難逃了。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-19 03:49 PM 發表
小本已講明要幫灣灣出頭,土澳亦話要打,但二條友的用避係話 “幫老尾”!即係話老尾行,佢地會企二邊。不過,宜家係老美叫小本行先……
年底吧!應該統一了!
袋鼠的所謂軍事磚家咁睇佢哋袋鼠海軍 -
The navy is one of the largest and most sophisticated naval forces in the South Pacific region
, with a significant presence in the Indian Ocean and worldwide operations in support of military campaigns and peacekeeping missions。

佢哋真心認為袋鼠係老尾之下的區域超級大國,因為佢哋平時蝦蝦霸霸的係紐西蘭丶東帝汶丶太平洋島國依一類蕞爾小國,正係塘中無魚,蝦蟹稱王。只要老尾畀個指示,佢哋會好似食咗春藥咁沖出去打頭陣,袋鼠的心智其實就係白皮的阿三。

最重要90歲老婦轉這麽多人銀行唔追問下嗎,,還是我地平民2,3億對去地係零花錢

昨天,賓佬宣示南海主權,沖的咁前?

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2021-4-20 04:47 PM 發表

我就覺得奇怪點解聽落咁似某d著名ID😂😂
Err 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]