• 瀏覽: 1,030,619
  • 回覆: 7,369
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-8 12:17 PM 發表

日笨仔最叻係偷雞,不宣而戰玩暗算,甲午戰爭偷襲北洋艦隊,贏到開巷,刀仔成功鋸大樹。偷襲俄國遠東艦隊,贏咗,迫俄國講和,918 偷襲張學良東北軍,又贏,77盧溝橋偷襲,再贏,最後偷襲珍珠港,打殘老尾太平洋艦隊,又贏! 賭贏咁多鋪,日笨仔覺得自己係賭神,但久賭神仙輸,最後一鋪清袋,輸到底褲都冇埋。
話說日笨仔可以成功偷襲到珍珠港
原因有傳聞話老尾政府事前雖然有情報知道
但為咗要攞到國會通過對日笨正式宣戰
唯有將計就計畀日笨偷襲珍珠港

日笨同老尾為達到目的
對人命同樣都可以一概不理

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-8 09:20 AM 發表

港豬諗嘢從來只會諗自己,最緊要自己方便丶感覺良好,點會考慮內地人有乜感受,話之佢哋死啦。
前幾年有班白痴就去中聯辦請願,要求中央出面壓珠海,喺珠海水域內搵地方興建垃圾島處理臭港垃圾,臭港自己有大把離島,不過一係話環保一係話保育,通通唔郁得。

將軍澳居民中聯辦請願促中央助港建垃圾島
2014年10月24日

請願人士帶同計劃書及大型模型到中聯辦外請願,協助居民的西貢區議員方國珊 ...
E! 哪喳喎!為了選票,乜都敢做啦。邊理得咁多。所以,香港人以為自己係宇宙嘅中心,真係唔係流㗎。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-8 12:17 PM 發表

日笨仔最叻係偷雞,不宣而戰玩暗算,甲午戰爭偷襲北洋艦隊,贏到開巷,刀仔成功鋸大樹。偷襲俄國遠東艦隊,贏咗,迫俄國講和,918 偷襲張學良東北軍,又贏,77盧溝橋偷襲,再贏,最後偷襲珍珠港,打殘老尾太平洋艦隊,又贏! 賭贏咁多鋪,日笨仔覺得自己係賭神,但久賭神仙輸,最後一鋪清袋,輸到底褲都冇埋。
日露戰爭日本根本係以逸待勞,露西亞水師由🍍的海出發經好望角到亞太,不過二百三高地就 dd9b462bf52b058cf9ee7150f291b7172c4f018a.jpeg (525.1 KB)

不過日露戰爭最重要的意義是:現在史上首個亞洲國家打敗了歐洲列強,日本成為了新興強國--中學歴史教習對此津津樂道還有一種黑色有濃烈氣味的藥丸

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-8 08:38 AM 發表

仲有墨水筆丶鉛筆可用,相信開發出一種擦唔甩的鉛筆冇幾大難度,問題只係值唔值得去做。
哈哈~~~~真係太耐冇用墨水,我唸咗好耐都唸唔起個墨字點寫,“默”😂😂😂😂😂四年級之後就冇用過墨水!

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-4-8 12:40 PM 發表

日露戰爭日本根本係以逸待勞,露西亞水師由🍍的海出發經好望角到亞太,不過二百三高地就12241002

不過日露戰爭最重要的意義是:現在史上首個亞洲國家打敗了歐洲列強,日本成為了新興強國--中學歴史教習對此津津樂道還有一種黑色有濃烈氣味的藥丸
征露丸

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2021-4-8 11:15 AM 發表

到時係中俄定中朝一齊射日呢
如解讀兩兄弟攜手應該金仔家人情長點喎,話哂情誼由佢亞爺開始已經三代了。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-8 09:20 AM 發表

港豬諗嘢從來只會諗自己,最緊要自己方便丶感覺良好,點會考慮內地人有乜感受,話之佢哋死啦。
前幾年有班白痴就去中聯辦請願,要求中央出面壓珠海,喺珠海水域內搵地方興建垃圾島處理臭港垃圾,臭港自己有大把離島,不過一係話環保一係話保育,通通唔郁得。

將軍澳居民中聯辦請願促中央助港建垃圾島
2014年10月24日

請願人士帶同計劃書及大型模型到中聯辦外請願,協助居民的西貢區議員方國珊 ...
香港都有好多島㗎!😶

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-4-8 01:46 PM 發表

同滷味猜下波先,反正中伊已簽協議,滷味信唔過
梗係啦!老美勢弱先會咁做,嘅然係咁,咪坐低飲杯茶傾佢三、五、七年囉。

引用:
原帖由 太大星 於 2021-4-8 01:53 PM 發表

梗係啦!老美勢弱先會咁做,嘅然係咁,咪坐低飲杯茶傾佢三、五、七年囉。
須然老尾真係要轟到佢灰飛煙滅條氣先會順返啲,但理智上應該係等佢自殘自奄全國人民食不飽著不暖等佢哋嘗吓動盪離散之苦!

引用:
原帖由 hanE 於 2021-4-8 02:23 PM 發表

須然老尾真係要轟到佢灰飛煙滅條氣先會順返啲,但理智上應該係等佢自殘自奄全國人民食不飽著不暖等佢哋嘗吓動盪離散之苦!
如果阿爺用人仔買到足夠能源同糧食
佢重要咁多美債做什麼?
如果全世界少左三分一人用美元
美國印咁多陰司紙誰敢要?

“我們國家很強大”

中國年青人因為國家而充滿自信!

https://youtu.be/0GdkKBMaXBs?t=219

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-4-8 02:47 PM 發表
“我們國家很強大”

中國年青人因為國家而充滿自信!

https://youtu.be/0GdkKBMaXBs?t=219
佢介紹 NIO EP9 超跑

引用:
原帖由 diverstranger 於 2021-4-8 12:32 PM 發表

E! 哪喳喎!為了選票,乜都敢做啦。邊理得咁多。所以,香港人以為自己係宇宙嘅中心,真係唔係流㗎。
至弊哪喳選左咁多次都係選唔到做垃圾會議員

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]