• 瀏覽: 1,030,329
  • 回覆: 7,369
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2021-4-7 01:41 PM 發表
n年前市民稱土地短缺,斥責生活悲劇,快就連骨灰龕都無位放,而政府亦有聽取民意,於是殯葬城的政策由此而生。

但是,時至今日又想將政策推倒重來,不過這又是香港民主進程的一大特色,民主喎,香港發展喎,香港人喎😏

.................

港深邊境黃金地帶 建殯葬城嘥晒
2021-04-07 文匯報

(記者 費小燁、高俊威)香港特區政府於2012年提出在羅湖沙嶺興建集殯 ...
那班冚家橙講官做倒嘢,拖死香港徐應尾閣拆,一定要同中國分開發展!

引用:
原帖由 big3624 於 2021-4-7 06:45 PM 發表

普京又打拜登嘅面
還有台灣東海。🤭

引用:
原帖由 big3624 於 2021-4-7 06:45 PM 發表

普京又打拜登嘅面
敗燈已經入廠修理…,哈里斯及其一幫未有戰時應㥯處理能力的“白左”。可能同時面對中俄發動的兩場戰爭。日笨還想火中取栗嗎?

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-4-7 06:58 PM 發表

敗燈已經入廠修理…,哈里斯及其一幫未有戰時應㥯處理能力的“白左”。可能同時面對中俄發動的兩場戰爭。日笨還想火中取栗嗎?
日本仲有優勢,可以留日本妹不留島,如果武統台灣就留島不留人

這兩天大戲連連,追都追唔切,4月6日,俄羅斯喺日本海試射艦載巡航導彈。。。
🤣🤣🤣
【#俄軍在日本海首次試射口徑巡航導彈#】當地時間4月6日,俄羅斯太平洋艦隊的“沙波什尼科夫元帥”號升級版護衛艦在日本海海域首次試射了“口徑”巡航導彈,對假想陸上目標進行了攻擊。“口徑”巡航導彈是俄軍最有效的攻擊武器之一,列裝于軍艦和潛艇。

引用:
原帖由 big3624 於 2021-4-7 07:12 PM 發表

日本仲有優勢,可以留日本妹不留島,如果武統台灣就留島不留人
英雄所見略同
國家統一大勢冇可阻擋
同時要報回之前既血債

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-4-7 07:15 PM 發表
這兩天大戲連連,追都追唔切,4月6日,俄羅斯喺日本海試射艦載巡航導彈。。。
🤣🤣🤣
【#俄軍在日本海首次試射口徑巡航導彈#】當地時間4月6日,俄羅斯太平洋艦隊的“沙波什尼科夫元帥”號升級版護衛艦在日本海海域首次試射了“口徑”巡航導彈,對假想陸上目標進行了攻擊。“口徑”巡航導彈是俄軍最有效的攻擊武器之一,列裝于軍艦和潛艇。
這是否俄羅斯在西面戰爭前的準備,恐嚇日狗咪亂來?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-4-7 07:15 PM 發表
🤣🤣🤣
中俄唔知係咪夾埋,齊齊喺各自地頭⎾演習⏌,睇老美顧得邊瓣?不過大毛真正開打嘅機會高啲,始終打烏克蘭冇海峽阻隔,用陸軍都掂,老美點趕得切吖!

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-4-7 07:37 PM 發表

中俄唔知係咪夾埋,齊齊喺各自地頭⎾演習⏌,睇老美顧得邊瓣?不過大毛真正開打嘅機會高啲,始終打烏克蘭冇海峽阻隔,用陸軍都掂,老美點趕得切吖!
尾角趕條毛,啱先將剛入駐烏黑爛的軍事人員緊急撤走。驚一鑊熟。嘴炮無敵而已

引用:
原帖由 ckm 於 2021-4-7 06:42 PM 發表

沙嶺殯葬城惹起大爭議 土地發展無遠見將「一子錯,滿盤皆輸」

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/8245126

香港都係用自己角度做呢件事,用大灣區發展規劃去睇,成件事錯晒,亦得罪唔少深圳,甚至全國同胞
香港公務員體制官僚心態嚴重,除非頂頭出聲。否則按本子辦事了,照審批

一個疫苗玻璃樽仔唔係咩嘢戰略物資,只不過係一種商品,有人成日婆婆媽媽攞嚟講都唔知想表達啲乜,
所謂專利技術不過係一種商業制度,跟氫彈技術丶航天技術唔同,尖端科技你冇咁高技術就做唔到,商品專利係你做得到但唔能夠去老翻人哋技術,但如果反哂面老死不相往來或戰時狀態下,仲專利你條毛。疫苗玻璃樽有幾高技術? 不外乎跟原子筆走珠一樣,自己花大錢去開發一種新技術( 要避免跟人哋專利技術一樣)好無謂,現成買人哋技術最化算。用腦諗下都知,唔通一樽新冠疫苗最高技術含量在於個玻璃樽而唔係疫苗本身? 造一個疫苗玻璃樽居然仲難過研發新冠疫苗?

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-7 08:33 PM 發表
一個疫苗玻璃樽仔唔係咩嘢戰略物資,只不過係一種商品,有人成日婆婆媽媽攞嚟講都唔知想表達啲乜,
所謂專利技術不過係一種商業制度,跟氫彈技術丶航天技術唔同,尖端科技你冇咁高技術就做唔到,商品專利係你做得到但唔能夠去老翻人哋技術,但如果反哂面老死不相往來或戰時狀態下,仲專利你條毛。疫苗玻璃樽有幾高技術? 不外乎跟原子筆走珠一樣,自己花大錢去開發一種新技術( 要避免跟人哋專利技術一 ...
懶理佢噏乜

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-4-7 06:58 PM 發表

機破?

引用:
🤣🤣🤣
露國水帥大不如前

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]