• 瀏覽: 24,141
  • 回覆: 234
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 上環 於 2021-3-26 08:40 PM 發表

我係唔係豬兜有撚所謂咩,重點係官都係豬兜,你吹得個官脹啊
你嘅質素已經代表咗廣大嘅義和國拳匪!咁絕對有利人家於鬥爭中佔上風!

引用:
原帖由 Mr.T8 於 2021-3-26 08:46 PM 發表

你嘅質素已經代表咗廣大嘅義和國拳匪!咁絕對有利人家於鬥爭中佔上風!
你既質素都唔差喎,一唔岩聽就話人係豬兜,係咁先啦,無咩興趣同D無品既人討論

拜登三跪理由充分,記得睇到最尾

https://www.youtube.com/watch?v=YU1irjHa3uQ

未有黑暴之前都重有人會信美國點正義,而家重信美國佬個班人都係死蠢撚

https://www.youtube.com/watch?v=Pf2d-FeDm9E

支持師兄

引用:
原帖由 上環 於 2021-3-26 09:41 PM 發表
未有黑暴之前都重有人會信美國點正義,而家重信美國佬個班人都係死蠢撚

https://www.youtube.com/watch?v=Pf2d-FeDm9E
已經小咗好多人信

引用:
原帖由 Mr.T8 於 2021-3-26 08:28 PM 發表

最緊要仲有你啲咁大量嘅豬兜,義和團信!
返連登啦,呢度唔岩你,9唔搭8

支持梁振英
大陸同胞自覺地抵制多個外國品牌,商場拆招牌、網民燒球鞋、在網上直播辱罵分店職員、甚至到H&M分店直接抗議。反觀香港呢?看看網民在我上一個帖文中的留言:「着到爛先掉啦,唔好浪費」、「最多下一次唔買」、「又唔使抵制得咁偏激嘅」。愛國程度的差異,顯而易見。希望各位藍營朋友以中國內地同胞為榜樣,好好反省一下。

我買白飯魚

支持梁振英
緬甸昨日有三名市民乘坐同一輛單車,疑違反交通規例,軍警立即向他們開槍,一名男子被當場擊斃,軍警隨即把屍體拖走,以免被黑媒大造文章。同一日,緬甸為軍人節舉行閱兵儀式,中國及俄羅斯等國家也有派人參與,表達對緬甸軍方的堅定支持。大家也會一起支持緬甸軍警的果斷執法行動嗎?

也只有on9香港人以為革命就是請客食飯

引用:
原帖由 上環 於 2021-3-28 02:50 PM 發表
支持梁振英
緬甸昨日有三名市民乘坐同一輛單車,疑違反交通規例,軍警立即向他們開槍,一名男子被當場擊斃,軍警隨即把屍體拖走,以免被黑媒大造文章。同一日,緬甸為軍人節舉行閱兵儀式,中國及俄羅斯等國家也有派人參與,表達對緬甸軍方的堅定支持。大家也會一起支持緬甸軍警的果斷執法行動嗎?

也只有on9香港人以為革命就是請客食飯
請客食屎就得

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-3-28 02:55 PM 發表

請客食屎就得
而家佢地咪知奶野咯,由其是個47個

引用:
原帖由 上環 於 2021-3-28 03:06 PM 發表

而家佢地咪知奶野咯,由其是個47個
47個on99

元朗站果班白衣人,單睇已有片段,係明顯既非法集結,暴動就要睇多D證據

飛天南係樓下,係非法集結、暴動,一話只係群毆,D 片睇唔出,等法庭處理

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-3-28 03:36 PM 發表
元朗站果班白衣人,單睇已有片段,係明顯既非法集結,暴動就要睇多D證據

飛天南係樓下,係非法集結、暴動,一話只係群毆,D 片睇唔出,等法庭處理
其實佢點告我都覺得唔緊要,重點係我認為係群毆,沒理由只告白衫,咁黑衫就唔駛告,一大班人走入去人地既地方攪事,如果白衫唔反抗的話,咪真係祖宗山墳都比佢地拆埋先郁得手啊,咁唔駛話自衛殺人無罪啦

引用:
原帖由 上環 於 2021-3-28 03:57 PM 發表

其實佢點告我都覺得唔緊要,重點係我認為係群毆,沒理由只告白衫,咁黑衫就唔駛告,一大班人走入去人地既地方攪事,如果白衫唔反抗的話,咪真係祖宗山墳都比佢地拆埋先郁得手啊,咁唔駛話自衛殺人無罪啦
元朗站黑白雙方都應該係非法集結,暴動就要睇多D證據。
主要係車站大堂好多人經過,社會安寧必然會受破壞。

非法集結
(1)凡有3人或多於3人集結在一起,作出擾亂秩序的行為或作出帶有威嚇性、侮辱性或挑撥性的行為,意圖導致或相當可能導致任何人合理地害怕如此集結的人會破壞社會安寧,或害怕他們會藉以上的行為激使其他人破壞社會安寧,他們即屬非法集結。  (由[url=]1970年第31號第11條[/url]修訂)
(2)集結的人如作出如上述般的行為,則即使其原來的集結是合法的,亦無關重要。
(3)任何人如參與憑藉第(1)款屬非法集結的集結,即犯非法集結罪 ——  (由[url=]1970年第31號第11條[/url]修訂)

始終呢個社會唔止係佢地兩班人,開片都唔好係公眾場合。

下面係非法集結定群毆,唔易判斷。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]