• 瀏覽: 565,301
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 tsui123 於 2021-3-18 12:29 PM 發表
據美國舊金山媒體KPIX報導,當地時間3月17日,美國舊金山市場街發生一起七旬亞 裔老太被襲事件,不過這次的結局有點想不到...

據報導,一名70多歲的植入老太太在市場街遭到一名30多歲的白人男子襲擊。老太表示,她當時靠在一根燈柱上,這名白人男子突然上前給 了她一拳,隨後老太太開始反擊。

視頻顯示,當時老太太手持夾具指著男子,用粵語向群眾哭訴,“她打我啊!”視頻還顯示,一名白人男子 ...
https://sanfrancisco.cbslocal.co ... r-in-san-francisco/

我好似聽見佢話 : 佢打我呀,,, 仆街 !!!

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2021-3-18 12:47 PM 發表

https://sanfrancisco.cbslocal.com/2021/03/17/elderly-asian-woman-beats-up-man-attacking-her-in-san-francisco/

呀婆打得好,打到隻白豬去見上帝

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-18 11:01 AM 發表

唔知係咪我電話型號太舊
打完針有個短信通知我可以下載電子針卡
但一按入醫健通就話已停止
智方便話我部手機不兼容
下載唔到
因為我手機冇指模辨識,所以智方便apps我都用唔到,而醫健通apps反而用到

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2021-3-18 12:47 PM 發表

https://sanfrancisco.cbslocal.com/2021/03/17/elderly-asian-woman-beats-up-man-attacking-her-in-san-francisco/

哈哈,我係抖音聽到啊,「佢蝦我啊..嗚嗚, 曲街啊~嗚嗚嗚~」

(點解我係用笑的Emoji? 因為阿婆反擊將個白鬼打到傷晒, 給阿婆一個讚,同埋,記住唔好蝦啊婆)

引用:

我都聽到, 仲話佢蝦我呀

美國標準華人婦人係正當防衛且可以不退讓法反擊,打死施襲者佢都無事。

美國第一

引用:
原帖由 054D 於 2021-3-18 14:06 發表
美國標準華人婦人係正當防衛且可以不退讓法反擊,打死施襲者佢都無事。
而家美國,不管老幼都要出入小心了。
記得自幼阿爸教落,拳頭在近,有乜事要奮力反抗,女仔唔夠力可以埋身打,先放軟身體埋身咬佢頸及耳,插眼,挖鼻,偷桃。不要浪費氣力打手腳,要打佢軟弱的地方,最後有機會就走。

今次阿婆可能就係咁樣做來自保,阿婆醒目打得好👍

即係放軟身體,趁機會偷襲

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-3-18 12:15 PM 發表

為哩位先生鼓掌
但我會影住哩班狗屎妓者,追訪返佢哋。
我睇左幾晚封區直播,記者問來問去都係想帶住受訪者,想佢地講強檢無用,擾民。但我聽到都係贊成和諒解,好隨和,除左果啲衰已完,黃貧道之外。

由社會服務令改為囚13個月
真係要同啲黃官死過

附件

7C81460C-ECC4-4E4C-9EF8-9EC2AEEB3AB8.png(446.65 KB)

1CAD4D15-6C5D-4130-B1CF-4987057A9FCB.jpeg(177.65 KB)

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-3-18 04:34 PM 發表
真係要同啲黃官死過
精彩人生,正式啟動。

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-3-18 04:34 PM 發表
真係要同啲黃官死過
喺微博睇到個更佳既懲罰
盜用領導人名字製造謠言
應該送去北韓勞改

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-3-18 11:17 AM 發表

下集31看世界講喬治亞國鐵路擴建,見到片頭有中文banner, 中資公司,肯定又抹黑我國😒😒😒😒😒😡😡😡😡😡
從來未睇過31~33台,來來去去都係81~85,或者手機接電視睇戲,睇國內劇集。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-18 11:05 AM 發表

有時風水既嘢唔到你唔信
我有個親戚住新界圍村
算係小康
但自從佢個仔唔知為咩
斬咗門口棵樹就開始行衰運
佢話嗰棵係風水樹唔斬得
個仔唔信照斬
影響左周圍嘅磁場,就會影響到磁場周邊嘅嘢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]