• 瀏覽: 564,964
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 p靈 於 2021-3-17 01:11 PM 發表

新工緊要, 新工穩陣咗先可以每日豪食燒買。
唔知大叔新工作地點附近仲有無燒賣,反正set開新office,無就自己開檔

引用:
原帖由 tommy414 於 2021-3-17 01:14 PM 發表

唔知大叔新工作地點附近仲有無燒賣,反正set開新office,無就自己開檔
pantry放蒸籠, 完美

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 17-3-2021 08:31 發表

滙豐總行都好多員工哦,但如果合作驗都好快的,,可能封2天大消毒而出入出示核酸陰性結果就開返
今日下午擺臨時樣本收集站,應該今個星期內會處理完

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 17-3-2021 08:46 發表
嚟條趴街坐緊都播毒,send去國安
唔知仲有幾多個還押緊嘅曱甴軀已完,會學咖哩犯咁辭職呢?我當然希望我嗰區隻曱甴,有樣學樣啦

[頭條日報] 范國威已辭任西貢區議員 稱還押期間無法履行議會職務

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2024136/

引用:
原帖由 p靈 於 17-3-2021 09:26 發表

我見到有D中心下面寫住"本中心現時只提供第一劑科興克爾來福疫苗接種預約至2021年4月2日。"
咁預約完打咗第一針要去邊到預約第二針?
應該喺可以一次過預約2針的

引用:
原帖由 ckm 於 17-3-2021 09:31 發表

所以告票點都要發,雖然佢有機會打得乜,但打官司都要時間同金錢,煩吓嗰班諗樣都好,啲黃🐶係唔見棺材唔流眼淚
同意告得入固然好,就算告唔入,要班人上庭,請狀棍,肯定不止$5,000,所以告唔入也要付出代價

引用:
原帖由 9wai 於 17-3-2021 10:33 發表

睇下到時佢又會唔會為糧支而宣誓!
其實喺監倉內,仲有無得宣誓呢?

引用:
原帖由 big3624 於 2021-3-17 01:04 PM 發表

支持大叔努力工作
支持大叔努力食燒賣

引用:
原帖由 superpartick 於 2021-3-17 11:57 AM 發表

同意!疫苗係短時間內的生產品,每一隻,科興,復必泰,阿斯利康等等也好,科學的講,我深信,每一隻有佢的好與不好,好像科興,副作用細的,但保護率低的,復必泰副作用大的,但保護率高的,視平自己體質同需要,不要過份神化或醜化某一種疫苗,以科學角度,我也深信暫時無一種係無副作用兼保護率高
除咗副作用不同,其實d數據也不能同一方法解讀因為收集嘅國家地方組群年齡層不同。

起隔離帖見到有個point有人討論過,覺得不無道理,大約係:
例如尾國太多人感染,有好多人感染之後已經好番所以身體有抗體。如果再打兩針疫苗落去,身體會太多抗體所以有嚴重事故,例如死亡。所以間接令人覺得某隻疫苗好/不好。

引用:
原帖由 9wai 於 2021-3-17 10:33 AM 發表

睇下到時佢又會唔會為糧支而宣誓!
班契弟轉玩文字,logo, 4字詞遊戲!
轉成<光時五一>, 香梘仁奸柚等等等。。。
個個都退下黎,只不過打散黎玩! 入侵立住宅立案法團潛伏系正苦,醫院, 教育局等等
等入到議會又玩過!! 

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-17 08:42 AM 發表

梗係靚啦,深坑酒店,洲際酒店集團管理,個價錢仲靚呀!
二萬果間係豪華雙層套房
barrett父子話
佢地間房us$300.....二千幾蚊平過半島㗎

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-17 01:20 PM 發表

唔知仲有幾多個還押緊嘅曱甴軀已完,會學咖哩犯咁辭職呢?我當然希望我嗰區隻曱甴,有樣學樣啦

[頭條日報] 范國威已辭任西貢區議員 稱還押期間無法履行議會職務

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2024136/
咖哩飯聞到燶味辭職求減刑

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 17-3-2021 11:01 發表

師兄這事就越辯越明雖則意見不一但都理性討論,比贊贊贊和師兄師姐。
告票已發唔滿意唔好交告上法庭,睇下班趴街有幾多身家
我又想知到,到時有幾多人交咗$5,000算數,唔上庭

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-3-17 08:34 AM 發表

高醫生響星期一個大台節目都話兩隻疫苗都係有專家保証,所以打邊隻都無所謂.....
我個親戚(長者)就係睇完呢個節目即刻預約打👍🏻👍🏻

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 17-3-2021 11:04 發表

嚟條打把會坐到5月31日才上法庭,這樣3個月身不在街道辦唔知可唔可以DQ去

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]