• 瀏覽: 565,256
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-3-16 08:05 AM 發表
明知故犯,知法犯法

獨家|「獨人」周竪峰深夜食肆搞派對 逾30人公然犯聚

據香港文匯網報道,本港新冠疫情近期反彈,健身群組個案居高不下,不過一些「黃店」卻懶理防疫限制,容許攬炒分子聚集舉行派對,公然違反限聚令等防疫措施。記者15日晚上在灣仔交加里食肆「後街牛扒」發現,「獨人」、香港中文大學前學生會會長周竪峰晚上8時許在該食肆舉行結婚派對,有多名攬炒派區議員參加,公然違反限聚令。

周竪峰為免參 ...
咁耐唔肯開門
之後叫警察由後門入
中間做過啲咩
警察要深入調查吓好喎

引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-3-16 10:06 AM 發表

我長老早排去左唐家灣戈頭,影相返黎都好多黃花風鈴樹。國家好醒目,咁樣以物易物,可以換到適合既野。城市綠化做得好,住得都開心。
經典如阿比西尼亞用芝麻到天朝換交通工具等

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-3-16 08:42 AM 發表
又講下同疫苗有關嘅事,中國出口好多疫苗比一些經濟落後嘅國家,中國唔收美元,要呢d國家用物品交換,廣州去年開始種植了許多黃風鈴樹種,其中好多就系咁樣換翻來架,呢段時間,廣州繁花似錦,靚到不得了啊!
借咗呢張嚟做桌面
真係好靚

附件

20210316_e24fe76dbf7cebdf4e29hhuEb1DVxUsM.jpg(151.06 KB)

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-3-16 09:59 AM 發表

小國又有d窮,與其被佢欠住先不如實物交換,唔使欠同拖
以物易物在國際貿易中仍然十分活躍,各取所需

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-3-16 09:38 AM 發表

噚晚响b站碌觀察者網, 睇到一條新聞, 大陸會過去塞爾維亞開疫苗廠, 好似係同阿聯酋合作開o既,
577好開心咁話已經搵緊地, 開咗之後唔知佢會唔會成為歐洲區總代理呢
疫情過後塞爾維亞會唔會變成歐洲強國

引用:
原帖由 geometric 於 2021-3-15 10:50 PM 發表

無錯,就是屯門同大嶼山;屯門青山灣除了有海鮮食外(三聖邨漁市),在青山灣公眾碼頭旁(近嘉多利灣)還可以看到炮台的遺跡。但那門炮是不是打葡國那門炮我就不知道,要請教一下這兒的其他師兄了~
屯門之名就是此地屯兵而來。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-3-16 10:30 AM 發表

嗰邊風景如何呀? 我未去過塞爾維亞, 都想去睇吓, 其實佢哋都幾艱難吓, 响歐洲嗰邊成日被人恰
自從武契奇公開多謝中國後
我就去睇吓塞爾維亞有咩風景睇
查一查先知貝爾格萊德係首都
即係我曾經去過
只係當時個國家叫南斯拉夫

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-3-16 10:01 AM 發表

亮點係小國唔需要籌措美元,某程度避開剝削
當一個國家貨幣不斷貶值的時候,收實物反而係好事

九十年代初露西亞的盧布貶值,以下兩個國家如下

Китай:當年用彩電、電冰箱、狗皮大衣甚至是即食麵來換Cy-27等,一來我國沒太多外匯,而露國輕工奇差,缺乏民生產品,可謂一家便宜兩家著。

天竺:聽政府話「借錢梗要還」,用現金找數,看似守信其實是搵露國笨,露國收到錢只會變廢紙,沒有購買力,當然天竺沒多少東西值得露國進口。

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-3-16 11:36 AM 發表

風景唔錯架,當地人對中國人非常非常好,物價又便,值得去。
疫情過後可以去旅行
塞爾維亞一定會去睇睇
特區護照又免簽証

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-3-16 12:32 PM 發表

當一個國家貨幣不斷貶值的時候,收實物反而係好事

九十年代初露西亞的盧布貶值,以下兩個國家如下

Китай:當年用彩電、電冰箱、狗皮大衣甚至是即食麵來換Cy-27等,一來我國沒太多外匯,而露國輕工奇差,缺乏民生產品,可謂一家便宜兩家著。

天竺:聽政府話「借錢梗要還」,用現金找數,看似守信其實是搵露國笨,露國收到錢只會變廢紙,沒有購買力,當然天竺沒多少東西值得露國進口。
印度神油

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-3-16 11:46 AM 發表

我都幾鍾意幫人影相同影風景相架,就求其貼幾張比你睇下,就系公園同街邊就影到
好靚呀

尤其第三張
好似啲古裝景

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-16 12:32 PM 發表

自從武契奇公開多謝中國後
我就去睇吓塞爾維亞有咩風景睇
查一查先知貝爾格萊德係首都
即係我曾經去過
只係當時個國家叫南斯拉夫
03年前就去過南斯拉夫,Ching應該去過好多地方

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-16 12:21 PM 發表

疫情過後塞爾維亞會唔會變成歐洲強國
體量太細,難
最多食一波旅遊業紅利

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-16 12:00 PM 發表

今日話撐你
聽日就唔記得你
以家仲有無所謂手足記得鍾翰林
唔講真係唔記得條傻仔,好似仲還押緊 未審

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-16 12:35 PM 發表

疫情過後可以去旅行
塞爾維亞一定會去睇睇
特區護照又免簽証
好想去啊🤩🤩🤩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]