• 瀏覽: 564,691
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
香港現時問題根本就係同美國一樣,把精力放係非生產事務上,例如環保好重要,但環保不意味唔發展,保護動物好重要,但唔好有狗命比人貴的錯覺得。政治本身為眾人之事,偏偏泛民把民主制度,把中央國家視作假想敵攻擊生存,而非解決香港人真正的問題,以所謂沒有民主何來民生的膠論呃人。

冰封三尺非一日之寒,解決香港問題本身,其實香港要把香港人自己當人,以香港人總體利益出發,而非只係搞政治爭執,經濟發展不應以人食人為目的,而且更配合國家政策方針,呢個先係一國兩制的真義。

過去廿二年,根本無幾多人熟知咩叫港人治港,高度自治。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-5 10:55 PM 發表

歌唱我們親愛的祖國,從今走向繁榮富強
好感動

無論阿爺比幾多個直選位都冇所謂,我覺得開心潻,因為阿爺冇放棄我哋

引用:
原帖由 celiacty 於 2021-3-5 11:17 PM 發表

好聽
希望國家繁榮富強

而家有D西方國家將吸毒、打劫都合法, D西方自由派, 仲算正義嗎?

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-3-5 11:46 PM 發表
而家有D西方國家將吸毒、打劫都合法, D西方自由派, 仲算正義嗎?
西方並不是正義,係把大部份國民智商降低,以此佢地不問政治,從而通過資本對國民控制。

所以西方民主絕非民主 ,而泛民引進西方民主否定體制否定國家,香港經濟及分配變差,從而硬扣戀殖思維,就係實証。

😂😂😂原來有底褲著,咁衆囚應該冇咁擔心嘞,咦?🤔醫生好注意個人衛生喎,同成個監倉嘅人撈亂底褲著!慘囉😫

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-3-5 09:15 PM 發表

已沒有這個自由了
慘咯!慘咯!要撈亂底褲著!

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-5 09:22 PM 發表

應該羅湖大把女犯X緊佢
坐緊未必立刻剪啩,可能新入去嘅一律冇得揀(全部平頭裝😂),底底劃一款,🤔咁爸爸咁多碼又分A,B,C,D,E警司又知唔知呢?點解周停唔對探監嘅人透露呢?我真係好關心佢哋㗎🤭

引用:
原帖由 tommy414 於 2021-3-5 09:12 PM 發表

有無九菜!我都未捨得用 Tempo 同“滴露” 金裝潔手液,反而還押人士有!!!!政府要 cut 咁啲福利
呢啲好似係探監可以買入去嘅野,我一直都奇怪點解祝君早安呢種毛巾點解重有市場,原來監犯用😂

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0305_00822_001.html

如果呢單野係真嘅,就真係可以講「連根拔起」嘞

引用:
原帖由 hanE 於 2021-3-6 12:23 AM 發表

呢啲好似係探監可以買入去嘅野,我一直都奇怪點解祝君早安呢種毛巾點解重有市場,原來監犯用😂
除咗監蠆特許,仲有一個場合必用,EE妳一定知。

引用:
原帖由 馬須仁 於 2021-3-6 12:26 AM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210305/bkn-20210305135756989-0305_00822_001.html

如果呢單野係真嘅,就真係可以講「連根拔起」嘞
阿爺而家邊個都唔使俾面,擺明栓門打狗,夠泡就放牛過來。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-3-6 12:28 AM 發表

除咗監蠆特許,仲有一個場合必用,EE妳一定知。
唔知有冇會錯意,好似係(送行,一去不回),不過最近呢拾年送遠行的都冇呢樣喎🤔

引用:
原帖由 hanE 於 2021-3-6 12:38 AM 發表

唔知有冇會錯意,好似係(送行,一去不回),不過最近呢拾年送遠行的都冇呢樣喎🤔
唔係呢,嗰啲係純白手巾仔,亦唔會有紅字,唔係大條嘅祝君早安。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]