• 瀏覽: 565,254
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-5 09:15 PM 發表

睇完個方案,已知阿爺今次做嘢好徹底,平靜日子不遠了
老實講,中央依家真係當左香港係新彊咁處理.....
班黃友去到英國會成為全球反中勢力的爛頭卒,佢地響出面會不惜一切去搞亂香港....
而黑暴趨向地下化甚至恐怖份子化,佢地分分鐘會有孤狼式突擊......
如果你的"平靜"意思話一切回復到2019年6月前,相信唔可能了......

班和你死已經將魔性浮左出黎,佢地只係響呢個時間發放唔到出黎而已......

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-5 09:27 PM 發表

其實我今次好感動的,等11號人大通過議程後,但今次不能喝酒因明天打疫苗而老虎也不在身邊,我好想唱歌唱祖國
我覺得呢個版本好聽👍

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Vnr-Njk9iKs" target="_blank" class="bburl">https://www.youtube.com/watch?v=Vnr-Njk9iKs</a>

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-3-5 05:29 PM 發表

如果中央真係咁做(得20席直選),就已經話俾香港人知中央對香港人已經不信任......
中央的確是不信任愚港人, 但這個不信任並不是由97開始, 從回歸到現在, 愚港人有信任過中央嗎? 信任是相向的, 中央信港人, 換來是什麼大家都知. 我身為中國香港人如果仍要求中央信任真的是無地自容. 不過只要往後大家能多做令中央放心的事, 我相信中央會再次信任港人的.

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-3-5 10:23 PM 發表
第一次中六彩啦.....賺$30
星期日隨便講一場號碼

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-3-5 10:21 PM 發表

如果真係得番廿席直選,我會感到唔開心...
即係話中央對香港已經信心全失…要收回部分直選權利...
呢個業,係香港人自己作的...
經過區選都無咩諗法的,167萬人傻的,傻的就等醫好再睇下後續啦

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-5 09:37 PM 發表

真係好難估計,但過幾天就明中央怎佈局
幾好呀,求仁得仁,班黃屍成日話英統好,而家就回去分配囉。
所有嘢由阿爺分配,同英統有乜分別,超正

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-3-5 10:29 PM 發表

班黃友去到英國會成為全球反中勢力的爛頭卒,佢地響出面會不惜一切去搞亂香港....
而黑暴趨向地下化甚至恐怖份子化,佢地分分鐘會有孤狼式突擊......
如果你的"平靜"意思話一切回復到2019年6月前,相信唔可能了......

班和你死已經將魔性浮左出黎,佢地只係響呢個時間發放唔到出黎而已......
如果問返現在新疆人民想以前的新疆還是現在的新疆,,我認識2個新疆人現在係新疆買乾果經銷全國,,,,疆獨真係命都不要的愚港無冷氣都死左啦,,,中央大立一定有全盤計劃的,,,我諗嚟度9成師兄姐不會這樣天真會回到2019年前的,但我覺得小日子還是有得過的,我係中國人,生活在香港

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-3-5 10:34 PM 發表

我覺得呢個版本好聽👍

https://www.youtube.com/watch?v=Vnr-Njk9iKs
歌唱我們親愛的祖國,從今走向繁榮富強

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-3-5 10:50 PM 發表

幾好呀,求仁得仁,班黃屍成日話英統好,而家就回去分配囉。
所有嘢由阿爺分配,同英統有乜分別,超正
去地求仁得仁,這大半年什麼好法都係因去地而立的

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-5 10:47 PM 發表

星期日隨便講一場號碼
呢個要找神六兄啦,我都係跟佢買!

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-3-5 10:57 PM 發表

呢個要找神六兄啦,我都係跟佢買!
老襯當旺嫲,隨口一號碼小的元氣壽司大的華為手機

引用:
原帖由 巴巴先生 於 5-3-2021 22:29 發表

一介平民,求的是反工等收工,月頭等月尾出糧,放假身邊有個銅錢就去玩下呢啲日子。

每日聽啲人吵吵鬧鬧,為我爭取這爭取那,真是我所想要的?還是他們揾食的技倆?

回唔到2019年6月又如何?根本那時一點也不平靜,平民百姓,不關心政治,衹求安樂茶飯,其實選舉與我何干?以前殖民地時代,咪一樣無選舉,日子還是那樣過。

所謂孤狠,在無咗資源下,真的可以一直生存下去?所謂和你死,真喺唔使為兩餐一宿,而可以繼續鬥下去?

阿爺大手改革,目的就喺要一般市民回復平靜,不要再躁動,政治不是你們玩的。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 5-3-2021 22:53 發表

如果問返現在新疆人民想以前的新疆還是現在的新疆,,我認識2個新疆人現在係新疆買乾果經銷全國,,,,疆獨真係命都不要的愚港無冷氣都死左啦,,,中央大立一定有全盤計劃的,,,我諗嚟度9成師兄姐不會這樣天真會回到2019年前的,但我覺得小日子還是有得過的,我係中國人,生活在香港
同意,一介平民,求的是平靜生活,遠離政治

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-3-5 10:34 PM 發表

我覺得呢個版本好聽👍

https://www.youtube.com/watch?v=Vnr-Njk9iKs
好聽

香港唔係新疆,香港也沒有任何所謂小數民族政策。

香港也沒有宗教干擾政教合一國家干預問題。回歸以來中央對行政架構掌控力不斷加強

同新疆問題完完全全兩回事。

香港係傳統的漢地,政策更體現與國家及同族認同而已。

好老實講,香港作為中國一部份,國家要脫貧攻堅改善民生,即香港人聽得最多叫深層次矛盾,政府角色係解決下層基礎矛盾,而非常不精力沒有沒了地在上層建築搞針對內耗,引入西式政經群帶關係,或者所謂同姓戀,動物權益,偽環保阻發展之類,而廣大基層一無所獲,而引起內部矛盾。

根本問題核心及解決內核都同新疆完全唔同,唔好睇表像曾有恐佈活動就覺得兩者政策係一致。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]