• 瀏覽: 565,046
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-3-5 03:48 PM 發表

我估計應該唔會去返回歸後第一屆立法會嘅20席直選咁少, 如果議席增加到80/90席, 直選議直應該有三份之一, 大約24-30席, 全港劃分為12至15個選區就差不多
選區細咗就取代埋區議會

引用:
原帖由 山下肥肥海鮮 於 2021-3-5 03:26 PM 發表

仲使講,擺到明啦
開心鬥地主
不過咁, 共產黨o既專長就係鬥地主同財主, 希望成功啦, 樓奴翻身把歌唱

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-5 01:49 PM 發表

分分鐘好似去年,法國去英國架貨櫃車入面班越南仔咁,冚包散
講起呢單人蛇死亡案就嬲
死英國佬查都未查就話全部都係中國人
當時我同家人都講中國以家咁好環境
點解仲有人咁冒險偷渡去一個發展唔及中國既國家
我哋仲估呢班人係咪犯咗法
點知後來揭出全部係越南人
英國佬咁屈中國道歉都無句

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-5 01:54 PM 發表
正式一波未平,一波又起,可能好快又有反動組織被炒起,岺太可以入倉陪岺生了

[頭條日報] 新加坡《聯合早報》:民陣被調查曾否獲美國資助 或涉違國安法遭取締

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2014605/
民陣班曱甴有排震
今晚有無大飛去呆灣

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-3-3 06:46 PM 發表
法官蘇惠德👍🏼

真正香港良心!

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-5 04:29 PM 發表

民陣班曱甴有排震
今晚有無大飛去呆灣
比保色
應該會走路了
希望出公海拉晒回國內坐

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-5 02:04 PM 發表
呢幾日大家版友都集中咗係人大修改愚港選舉辦法及下年選特首嘅問題上,不過唔好漏咗一點,就係個特首幾勁都好,都要個二把手,即係政務司能力合格及配合,愚港先有運行。例如CY時配林鄭,與董伯時配唔慌安心,已經係兩回事。現在林鄭下面個光頭宗,更係不值一提,先有2019至2020嘅局面............
除咗搵下任特首,搵下任政務司都係好重要嘅事。
:smile_ ...
有傳下屆會由邱騰華做CS.....

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-3-5 03:48 PM 發表

我估計應該唔會去返回歸後第一屆立法會嘅20席直選咁少, 如果議席增加到80/90席, 直選議直應該有三份之一, 大約24-30席, 全港劃分為12至15個選區就差不多
如果中央真係咁做(得20席直選),就已經話俾香港人知中央對香港人已經不信任......

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-5 01:38 PM 發表

其實呢段嘢我係隔離馬兄帖係回緊有關林鄭嘅能力問題而講嘅。

我只係想用陳馮富珍做一個例子,說明愚港嘅特定時空下,再加愚港人嘅「偏見」,好多本有能力嘅官,轉咗環境少咗制肘後,會可能飛昇上天都說不定。至於陳馮富珍,佢現在係清華做院長,已經升咗上神枱,愚港嘅熱廚房唔啱佢啦。
就係因為愚港呢個咁o既環境, 搞到有心做o既都做唔落去,
我覺得好可惜佢唔繼續做o既另一個官係高永文

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-5 01:14 PM 發表

選委會會代替選舉主任職能,執行入閘確認,即喺以後什麽白鴿,狀棍,社團連,淫力,自決,全部可以唔使選,反而湯渣嗰啲騎牆派可能有機會

加上選區劃細,真有點摺埋街道辦的味道
街道辦就港府自己搞掟,而以後如還有街道辦選舉都要通過選委會

今日,集體換衫囚衣,然後分批轉到其他收押所!

終于有底褲換啦。

引用:
原帖由 kpophk 於 2021-3-4 09:48 PM 發表
【 警聲直播 • 第十九集 2021–03–04】
https://www.youtube.com/watch?v=2aolPuxaOwQ&ab_channel=香港警察HongKongPolice
今日嘉賓完全估唔到
唔知有冇記錯,靚靚有幾個屋企人以前係做警察,包括佢阿爸

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-3-5 01:27 PM 發表

如果佢地砌實執行佢地個總黨鋼,相信仲可以繼續玩......

拿...真係響佢地網頁度拎出黎架....係咪比建制更建制呢......

政策總綱

民主黨的基本信念

1. 香港是中國不可分割的一部分,我們支持香港回歸中國。

2. 回歸後實行一國兩制、高度自治及港人民主治港,符合香港人意願,有利於穩定與繁榮,對中國的發展起促進作用。

3. 我們關 ...
其實中央比多好多次機會民屎黨的,反骨左好多次就算司徒華咩愛國不愛黨論也讓你,,最緊要仲當自己係中國人,,但這10年民屎黨連中國人都唔認,這樣中央就沒必要再留了

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-3-5 05:45 PM 發表
今日,集體換衫囚衣,然後分批轉到其他收押所!

終于有底褲換啦。
套衫好襯,入型入格

引用:
原帖由 abba007 於 2021-3-5 05:58 PM 發表

套衫好襯,入型入格
人生好精彩嘛

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]