• 瀏覽: 564,987
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-3-3 06:00 PM 發表

起釘都起到手軟
放入機去皮咪得

我公司有個同事黃到出汁(有正常人的同事爆料)
話說我該名爆料同事,佢與及兩位同事出去食lunch🍴,兩位正常人嘅同事都有嘟"安心出行"apps📱,另外的同事寫紙仔(寫正確個人資料),但是該名黃到出汁的同事唔寫真名,並且只寫手機的首四個號碼,跟著就寫"XXXX",仲要該手機號碼📱只是公司俾佢作為工作用途,唔留自己的手機號碼,勁賤格
爆料的同事和該名黃到出汁同事一齊食lunch🍴,該名爆料的同事話想爭取多聘請一個同事幫我地手,但是該名黃到出汁的同事居然話💬,"以為你是民建聯,話爭取到就爭取到咩",該名黃到出汁的同事乜都政治上身,而佢老公仲要是大陸人,真是冇眼睇
佢仲send埋呢張圖俾我爆料的同事,話打科興疫苗💉死左人,叫我個位爆料同事唔好去打疫苗💉👇👇,勁離譜

法官蘇惠德👍🏼

引用:
原帖由 friendchanli 於 3-3-2021 11:27 發表

識人洗衣機都淘回來
我試過淘乾碗碟機,用私集返香港

引用:
原帖由 6月飛雪 於 3-3-2021 11:27 發表

我行過新北江
見間黃燒臘店唔覺有安心出行貼出來
反而間黃麵店有貼喺門口
但唔明佢哋貼咗張黃色既影印本係旁邊係咩意思
同樣做黃人生意
我反而欣賞燒臘店既堅持
多啲留意有無估域違法嘢,做良好市民通知有關政府部門處理

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-3-3 03:44 PM 發表

今日睇到有呆蛙人寄咗18公斤菠蘿俾嗰件名嘴,叫佢直播食俾人睇
好正🤣
寄菠蘿嗰個人都呆唔哂😂

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-3-3 06:26 PM 發表
玩到冇嘢好玩😓😓😱12138926
呢啲野有時真係可以好邪。而就算佢唔信,都唔應該咁做,啲人真係得閒得滯。。。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 3-3-2021 18:09 發表

愚港二戰重光後到蛋撻康前邊有講政治的,邊份報紙電台講陰國和陰人衰野分分鍾比趕反華界哦,所以所有人就努力工作力爭上游囉,跟坐6,7,80年代就起飛,,但個蛋撻康嚟左就搞政治佈下地雷陣等回歸後愚港就爆爆爆,,阿爺當時實力又唔夠,中東條貨輪比老尾搞幾個月出唔到聲我國領事館係南比炸又要忍氣吞聲,,但我相信今非昔比香港永遠都會係中國的,但我也認為愚港只能係中國裡的二線城市
大家活了51年,但之前的43年根本同政治絕緣,除咗區會立會投票,我哋咩都唔理。

但自己唔理還唔理,要來總會找上來,由第44年開始政治自動找上門,帶妖加肥佬黎呢啲一等一罪人,害人不淺,慶幸國家已經不是立國後的70年內,國家在立國70年就開始要班一等一罪人找數

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-3 18:25 發表

當時省城十三行繁華景象係香港無法比上的
以香港現時嘅發展步伐,應該保住成個大灣區物流中心依個地位。特別係第三條跑道下年就開始有得用,同時又會同港珠澳大橋繼續提升配套,等過橋黎機場嘅人可以唔駛入境香港就可以直接登機。

北區、大西北同東涌依啲咁口岸嘅地區應該最少有動勤城嘅角色。有料喺深圳、珠海或澳門搵到好工就可以繼續住港,每日過去番工。

今日有人上演被跳船,咁搞法狀棍黨滅黨可期

涼瓜親自落手割,但阿爺政改後,一樣唔會比狀棍黨有份玩

[頭條日報] 【大拘捕】譚文豪、郭家麒、楊岳橋及李予信退出公民黨 梁家傑終止代表

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2013153/

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-3 07:04 PM 發表

大家活了51年,但之前的43年根本同政治絕緣,除咗區會立會投票,我哋咩都唔理。

但自己唔理還唔理,要來總會找上來,由第44年開始政治自動找上門,帶妖加肥佬黎呢啲一等一罪人,害人不淺,慶幸國家已經不是立國後的70年內,國家在立國70年就開始要班一等一罪人找數
所以老話說得好,無國哪有家

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-3-3 08:33 AM 發表

打從2019年起,已預計愚港將來只能在低位徘徊,即係以往嘅黃金年代已成絕響,已不能重新出發了,只能撥亂反正,若再執迷不悟地沉醉於昔日光輝的日子,實在太不切實際,外國勢力成功地利用黃畜將愚港弄到破爛不堪,所以,不應再緬懷過去了
而且人的普遍質素走下波, 正治高度化! 少少野唔妥就殺你全家, 包裝行為上, 網絡上的欺凌!! 那種對人的基本禮貌和尊重都無晒。。。只為顏色友! 
利申: 朋友, 家人都是。。
所以我有時都好痛苦, 想離開。。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-3 19:04 發表

2009年尾反高鐵運動嗰陣已經有跡象開始會亂啦。

泛暴派被NED等自從回歸資助佐咁多年,一開始嗰陣可能剩係需要處於戒備狀態。但當奧巴馬上佐台,中國國力提升到某個地部,班金主覺得要有實際行動。嗰時可能幕後指示泛暴派同扶植喺社會各界嘅針就算冇實際理據都要不擇手段、用絕對武力為反而反!

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-3-3 06:26 PM 發表
玩到冇嘢好玩😓😓😱
起碼無野外露出嚇先人

引用:
原帖由 yuenyau 於 2021-3-3 07:17 PM 發表

而且人的普遍質素走下波, 正治高度化! 少少野唔妥就殺你全家, 包裝行為上, 網絡上的欺凌!! 那種對人的基本禮貌和尊重都無晒。。。只為顏色友! 
利申: 朋友, 家人都是。。
所以我有時都好痛苦, 想離開。。
重新識過一班朋友,家人米當自己一個人由九龍移民去香港住。希望在明天。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]