• 瀏覽: 2,524
  • 回覆: 24
基本法從來冇話愛國者治港,搬龍門即係話基本法有錯。
咁究竟基本法仲有幾多錯處?同一時間又叫人擁護基本法,咪等於不斷自打咀巴!

你咪繼續反抗嘍…

簡直係比死更難受

引用:
原帖由 孺子牛 於 2021-3-2 13:17 發表
你咪繼續反抗嘍…

簡直係比死更難受
佢就係怕痛又怕死緊怕坐監,所以日日只能係網上打咀炮,其他就莫奈何…

你又不講20多年前有多少反中的人, 及他們的行為?
現在一切都在倒退, 沒有辦法, 是自找的.

引用:
原帖由 死夜惡 於 2021-3-2 01:12 PM 發表
咁究竟基本法仲有幾多錯處?同一時間又叫人擁護基本法,咪等於不斷自打咀巴!
知啦知啦,見你如喪家之犬,原諒你開咁多帖呃分啦

基本法有冇講"公民提名必不可少"?

引用:
原帖由 死夜惡 於 2021-3-2 13:12 發表
而家我地係主場,黃畜只能就範,吹咩?

引用:
原帖由 孺子牛 於 2021-3-2 01:17 PM 發表
你咪繼續反抗嘍…

簡直係比死更難受
去唔會難受的有著數嫲,應該都係南波溫蛙來的

好笑在重同台灣推銷一國二制。

引用:
原帖由 死夜惡 於 2021-3-2 01:12 PM 發表
你都幾L好笑,其實好多嘢係有潛規則,根本係唔洗立例,但有多蠢豬,係要劃公仔劃出腸,即係紅綠燈,係人都知,紅燈唔比行,綠燈先可以行,但有D人就係蠢,係都要紅燈行,不論車或者人,所以做成大把交通意外,所以先要立法規管,減少交通意外,減少人命傷亡,唔通呢D又叫搬龍門,如果全港人 遵守,過馬路潛規則,冇交通意外,根本唔須要立交通法例,呢D唔係搬龍門,係保護 無辜嘅市,,同樣道理,要愛國者治港,原本未必須要,但因為有D 極端分子仇共仇中國人,若果無啦啦比呢D人執政,會帶來危險後果,例如逢中必反,而最壞後果,就係組織軍隊,但佢地又冇 自知之明, 以卵擊石,佢地廢到連70歲阿伯都打唔嬴,何況係 解放軍,所以呢D唔係叫搬龍門,係叫保護呢D廢柴,就算佢地真係唔怕死,都驚D廢柴D父母, 冇仔送終,更何況佢地真係怕死,明白未廢柴。

引用:
原帖由 rigby 於 2021-3-3 06:09 PM 發表

有道理,
二十年前的確沒有那麼多人反對黃俄共狗,
那是黃俄土匪二十年來努力胡作非為的結果!
反對又如何?
垃圾點樣反對都改變唔到俾人掟入堆填區既命運

邊個主場,邊個做莊??

傻的,你去澳門,你會話賭場亂搬龍門?

尼度系中國,答應你一國兩制的也是中國政府,基本法是在中國憲法之下的法律

基本法從來解釋權都系北京手,難不成今時今日你先知道尼個事實?

引用:
鄧小平於1984年6月會見香港各界訪京人士,曾在《一個國家,兩種制度》講話中談到:「港人治港有個界線和標準,就是必須由以愛國者為主體的港人來治理香港。未來香港特區政府的主要成份是愛國者,當然也要容納別的人,還可以聘請外國人當顧問。」

引用:
原帖由 chan2001 於 2021-3-4 06:21 PM 發表
好笑在重同台灣推銷一國二制。
唔要一國兩制,即係一國一制囉 ~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]