• 瀏覽: 565,239
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 hanE 於 2021-3-2 04:15 PM 發表

咪就係蠢囉😂😂😂😂的起心肝試吓。
唔係蠢,係資訊訊息問題,所以有時吹水可以吹出很多知識財富。
大家加油!

引用:
原帖由 a_drew 於 2021-3-2 01:21 PM 發表

其實大陸宜家好多地方有free Wi-Fi, 預你無訊號時上線用
一卡兩號唔怕
最怕冇電或突然壞左就麻煩🤪

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-3-2 02:56 PM 發表
K11 MUSEA將終止名潮食館租約

班黃屎會唔話冇公理呢
呢間店已經犯左食環例,收硬告票....

K11為左唔想影響品牌形象,立刻割蓆好正常......

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-2 05:01 PM 發表

葉劉?算把啦!
阿爺眼中根本無佢存在!
上年和朋友吹水,我預計林鄭連任,之後葉劉上場。不過要睇下佢呢幾年表現,中央合唔合意。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-2 05:01 PM 發表

葉劉?算把啦!
阿爺眼中根本無佢存在!
葉太的確係發緊特首夢,成日以為林太得點解自己唔得....
佢肯定成世都係"發夢".....

但葉太今次叫人唔好批鬥高官係好明顯叫佢果班KOL唔好玩得太過份....
始終玩到人鬥人唔係好事.....

引用:
原帖由 黃黎耀曉明 於 2021-3-2 05:09 PM 發表

上年和朋友吹水,我預計林鄭連任,之後葉劉上場。不過要睇下佢呢幾年表現,中央合唔合意。
葉太唔識得一手軟一手硬已經可以落選

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021/3/2 16:59 發表

我用中移大灣區計劃香港號碼(一卡一號),即冇內地電話使用功能?應該回內地開個實名電話卡先有得玩。
去中移動改一咭兩號

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-3-2 04:36 PM 發表

如果係填咗假資料一定唔認係佢架啦.
至多話搵唔到填過.
佢話搵唔到未必可以入佢罪. 因為可以話食店整唔見.
呢個係最難對付既藉口.
告左先算,入唔入到罪就由官去判,煩下佢都好,又要請律師,又呢樣又個樣,以後咪乖乖用安心出行囉。

引用:
原帖由 gogofit 於 2021-3-2 02:22 PM 發表

今朝睇報紙,話可能取消區議會, 因為基本法冇規定一定要有區議會.
如果咁, 真係皆大歡喜
唔知班區玩員而家有咩感覺呢😆

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-2 04:23 PM 發表

聽見個布冧恨叫香港即刻放人火都嚟
香港幾時到你老尾管
你叫放人就放
呢啲就係大國搏奕,如果冇實力或軟弱退縮,就要放人,成世要聽佢話跟著佢行啦。

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2021-3-2 05:03 PM 發表

一卡兩號唔怕
最怕冇電或突然壞左就麻煩🤪
用華為加埋尿袋,好難無電。壞機就難講。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-3-2 05:11 PM 發表

葉太唔識得一手軟一手硬已經可以落選
這個是上年想法,因為對班黃屍黑暴要硬。但現在已開始殲滅漢奸,所以林鄭之後,我又開始想,可能搵武官出身的做特首。例如鄧一哥,或曾國衛。或比卡超。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-2 10:47 AM 發表

全世界有邊個國家政變失敗
策劃者唔駛坐監
今次47隻曱甴上庭
外國使者仲要去聽審多多說話
証明有勾結外國
罪証如山想甩難無咁易
外國領屎去聽審,代表各國在愚港勢力連成一線,大一大中央,不過看佈局,夏生在深圳開講,提早叫暴徙報到並即拉,是中央主動斬狗的行動,不會怕你老尾和西方一起罵的,說白了是中央在自已地方斬狗,狗主人敢在中央的地方出手救狗嗎?領屎們去聽審只是扮支接狗狗,實際效果是推狗狗死快些,今次牠們輸得難看-中央是主動令大家看你老尾和西方在愚港做不了什麽。

引用:
原帖由 黃黎耀曉明 於 2021-3-2 05:09 PM 發表

坦白講,葉劉直到現在都有幾個致命傷:

1. 佢嘅思維方式,仍然係以英式殖民地高官果套為基礎,走唔出個框框去適應現今嘅政治形勢。

2. 私心私利太重,無大局觀。

3. 我話中央眼中無佢存在,係根據現時情況,中央有幾時比過好料益佢?佢呢點連梁美芬都好過佢。而且到現在2021都睇唔到中央會重用佢。今日2021都起唔到步,比多5年佢,中央點會突變搵佢做特首?

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-3-2 04:59 PM 發表

我用中移大灣區計劃香港號碼(一卡一號),即冇內地電話使用功能?應該回內地開個實名電話卡先有得玩。
加個國內號好似每月18蚊。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]