• 瀏覽: 565,294
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 y98141 於 2021-3-2 11:49 AM 發表

可唔可以叫班泛暴曱甴區已完嘔返d錢出來
我要求低啲, 錢唔嘔返出嚟都算, 但求以絕後患唔好再俾班垃圾出嚟搞搞震就得

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-2 02:27 PM 發表

水上人大多都這樣說的,現在就比較少啦
如果果個人真係瞓左..(Sleeping) 咁咪大吉利是....
到時真係妹妹兄話斎.....真係啋啋啋囉..

引用:
原帖由 big3624 於 2021-3-2 12:15 PM 發表
係茶記食 lunch,阿姐猛叫人掃安心出行,話尋日食環黎咗 2 次 check 人有無掃,前後門封住無得走,睇黎政府開始有動作
咁精彩
如果要罰五千,呢餐都好貴

引用:
原帖由 gogofit 於 2021-3-2 02:22 PM 發表

今朝睇報紙,話可能取消區議會, 因為基本法冇規定一定要有區議會.
如果咁, 真係皆大歡喜
當年市政局同區域市政局都係回歸後取消架啦, 有先例

引用:
原帖由 9wai 於 2021-3-2 02:05 PM 發表

呢個堅唔明!
人家母親已經仙遊落葬, 唔放人家重要走去小人母親.

引用:
原帖由 ginppl 於 2021-3-2 12:38 PM 發表

咁大鑊,無綫或viu都無得睇?
要洗腦嗎?
無得睇好耐。。。只有手機陪我。。。
我唔想睇垃圾台同賤台。。。
就算睇tvb 我都只系睇下愛回家同東張西望咋。。。
一睇新聞, 又跳制, 粗口吊晒咁 😭😭😭😭😭

K11 MUSEA將終止名潮食館租約

班黃屎會唔話冇公理呢

新世界出手果斷, 絕對好事

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-1 08:45 AM 發表

當然可以啦,不過唔知老板批唔批個筆直.......
自費,益同事,個個有得用

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-2 11:15 AM 發表
睇到47隻曱甴港奸法庭過堂嘅新聞,忽然諗起,97前,老處名一班老漢奸,話自己97後一定會比拉去坐監,仲話不怨不悔!

不過,若然不報,時晨未到。
呢一輩唔報,下一代走唔甩。
老處名呢班老漢奸根本就唔會找數,扮曬道貌岸然,超憎

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-2 02:14 PM 發表

最厲害係老尾米國外長,話要無條件釋放呀幾惡呀,去地仲以為係八國聯軍時候呀
捉晒佢哋的寵物,梗係要發吓惡啦,好似黃屎上街叫口號,幾激情呵。

引用:
原帖由 054D 於 2021-3-2 03:01 PM 發表
新世界出手果斷, 絕對好事
睇錯咗

認同

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-3-2 12:00 PM 發表

香港人在內地開電話卡唔係咁容易,要實名內地身份証及同名內地地址証明(要揾親戚朋友孭開戶)。很麻煩!
(這個是早幾年的經歷,現在不同地區或時代改變了而不同)。
我用中移一咭兩號好多年,當要實名制時,只要去分店交身份證認證就可以繼續用。

在深圳福田建行開戶口也是用一咭兩號的國內number。不過都 5 6 年前,未知有無改。

但因為回鄉證到期,建行要更新證件,要親身去分行。但疫情下去不了,香港分行又不能代辦,所以現在個戶口變左凍結,用唔到。

引用:
原帖由 黃黎耀曉明 於 2021-3-2 04:05 PM 發表

我用中移一咭兩號好多年,當要實名制時,只要去分店交身份證認證就可以繼續用。

在深圳福田建行開戶口也是用一咭兩號的國內number。不過都 5 6 年前,未知有無改。

但因為回鄉證到期,建行要更新證件,要親身去分行。但疫情下去不了,香港分行又不能代辦,所以現在個戶口變左凍結,用唔到。
冇改,我都係用緊移動香港一卡兩號實名

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-2 02:12 PM 發表

當年三哥包個姪女整左巴比阿sir都無事,我已經對嚟個咩法庭女神像無晒信心啦
好細個已聽過,法律是保護既得利益者。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]