• 瀏覽: 900
  • 回覆: 13
幾番石破驚天,盡捕攬炒妖孽始收科!功夫茶係講警方國安處喺6號晨早,以雷霆萬鈞之勢出動千名警員,兵分多路殺反對派一個措手不及!行動中,並持法庭手令搜查72處地方,一共拘捕53人,佢哋組織及策劃或參與去年7月民主派初選,涉違反國安法嘅顛覆政權罪!據了解,全部人被通宵扣查一日後,尋日陸續獲准保釋。
嗱!今次嘅大搜捕,堪稱史無前例,被捕者分別為多名民主派前議員及現任區議員等,即使目前仍被還押嘅「快必」譚得志及正喺石壁監獄服刑嘅黃之鋒,尋日都要受查並被捕!可見國安大法對涉違反顛覆國家政權罪者,一個都不會放過!天網恢恢,疏而不漏!漢奸走狗肯定有得震冇得瞓。
反對派如喪考妣,那倒可以理解!中央一出手,惡鷹都變泥紙鷹!依家被捕人士當中,有6人為策劃組織者,最出名嘅梗係人稱「戴妖」嘅戴耀廷喇!佢係「35+」和「真攬炒十步」嘅靈魂發起人,臭名遠揚,難怪係唯一被京官點名批評「險惡居心」、是「對香港社會的危害」;保安局局長亦形容被捕人士「圖謀歹毒」,仲引戴妖文章稱,會以大規模街頭暴動及其他手段令香港陷入停頓,加上國際政治及經濟制裁令香港癱瘓,達致真正「攬炒」。
阿哥!全部白紙黑字,無所不用其極想迫使中央跪低,達到奪權變天,顛覆國家彰彰明甚!一步走來錯,回頭已百年!戴妖早年一句「違法達義」已搞到香港雞毛鴨血,依家又目中無阿爺,大言炎炎喺毒果報發表《真攬炒十步 這是香港宿命》,如此詳盡無遺「提出了顛覆特區政府嘅清晰路線圖」,國安大法利劍此刻唔出鞘,「不斬妖孽誓不還」仲待何時?京官亦早予以警告,切勿對《基本法》和《港區國安法》公然挑釁!更不可將香港變成對國家進行「顏色革命」和滲透顛覆活動嘅基地!
呢,戴妖等就係置若罔聞,仲愈來愈夠薑,以為愈打壓佢哋攬炒勝算愈大,佢完全錯判形勢、不辨方向,太傻太天真以為《基本法》容許議員否決預算案而將特首趕下台,奪權就「合法化」!誰知另...

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210108/00190_001.html

犯民狗丶曱甴暴徒丶漢奸走狗...
咪諗住玩完威完可逍遙法外,
要找數架四合一文宣狗睇到嗎!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-1 03:17 PM 發表
幾番石破驚天,盡捕攬炒妖孽始收科!功夫茶係講警方國安處喺6號晨早,以雷霆萬鈞之勢出動千名警員,兵分多路殺反對派一個措手不及!行動中,並持法庭手令搜查72處地方,一共拘捕53人,佢哋組織及策劃或參與去年7月民主派初選,涉違反國安法嘅顛覆政權罪!據了解,全部人被通宵扣查一日後,尋日陸續獲准保釋。
嗱!今次嘅大搜捕,堪稱史無前例,被捕者分別為多名民主派前議員及現任區議員等,即使目前仍被還押嘅「快必」譚 ...
今日真過癮
林鄭 高調 玩7泛民狗

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-3-1 03:19 PM 發表

今日真過癮
林鄭 高調 玩7泛民狗
犯左法咪想走,
仲有排玩班欖樣。

引用:
原帖由 moyy 於 1-3-2021 03:17 PM 發表
嗱!今次嘅大搜捕,堪稱史無前例,被捕者分別為多名民主派前議員及現任區議員等,即使目前仍被還押嘅「快必」譚 ...
大細曱甴齊聚首

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-1 04:30 PM 發表

大細曱甴齊聚首
昔日玩得咁高調又出位,
如今犯民扮晒死狗。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-2 12:47 PM 發表

昔日玩得咁高調又出位,
如今犯民扮晒死狗。
呢班 叛國賊 以為美國佬真係幫得手

傻仔四合一黑玫瑰68狗
咪走呀 等埋你 拘捕你

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-3-2 02:17 PM 發表

呢班 叛國賊 以為美國佬真係幫得手
以為美狗係扶手棍,
點知係得把.....

之前咁高調,依家就當死狗了?

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2-3-2021 02:46 PM 發表
傻仔四合一黑玫瑰68狗
咪走呀 等埋你 拘捕你
曱甴文宣狗係遲早問題

契弟走得 魔

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-3-4 08:14 PM 發表
契弟走得 魔
犯咗法想著草 冇咁易

一雷驚醒漢奸夢
各自縮瑟哀鳴中...

引用:
原帖由 acer2014 於 2021-3-9 02:15 AM 發表
一雷驚醒漢奸夢
各自縮瑟哀鳴中...
好詩句呀,
俾個讚先。👍

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]