• 瀏覽: 565,108
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-27 11:57 AM 發表

成埸鬥爭,根本阿爺背後指揮,還記得8月份,武警深圳灣體育場集結,又操練防暴,又話十幾廿分鐘可以進港,我哋仲喺度估緊武警幾時進港平亂,我自己發夢,星期六過咗深圳避曱暴,星期日返嚟,武警已經進駐市區,平定一切

但事後睇翻,武警進駐深圳灣體育場,根本撥火為主,等班推手以為阿爺會中圈套出老解,而繼續去盡,等阿爺睇曬有咩黑手有份插手搞事,而作為保險,亦可以以防萬一真喺失控,可隨時收捨爛攤子。
推理完全正確

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-27 11:10 AM 發表

佢又唔係日日嚟,就算買都只係健康工房呀,唐包點呀果啲料咋嘛。洗有幾大方
人地唐包呀果d原材料唔用大陸油、肉、菜㗎咩?😂😂😂

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-27 11:43 AM 發表

好在阿sir頂得住當然中央後面的支持也發揮重要功效,,最頂癮係阿sir仲要開咪,我地收工去食海底撈飲啤酒,仲有馬爾代夫,我老虎睇直播笑得幾開心
其實下午已經玩緊消耗戰,裝甲車拍住水炮車守住路口,得閒就一齊上前射水射催淚彈,玩到曱甴殘就後退,玩多幾轉曱甴體力+精神壓力已經謝晒

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-27 11:18 AM 發表

我幫去地諗左的,早餐食菠蘿包(今次真有菠蘿啦),午餐就鹽酥菠蘿配菠蘿瘦肉精豬飯,下午茶就菠蘿蓉茶葉蛋,,晚餐就菠蘿麵線加菠蘿蠔仔煎,,宵夜清清地就炸菜蒸菠蘿皮啦仲加多杯菠蘿皮煲水,,一日5餐一星期7日
濕熱到,好快爆大孖瘡

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-2-27 09:09 AM 發表

諗起果陣返工個商場話要緊急關閉,公司叫我哋快啲走人,行去搵車返屋企不知幾驚
我星期六都要返工。
有段時間地鐵經常關閉。
有次星期六搞九龍灣(鋸斷智慧燈柱個次)
地鉄宣佈觀塘線十二點半停駛,一旦停駛我就無車搭返屋企。
就算搭巴士一定唔行得因為成條觀塘道可能會封閉。
我唯有那那聲同公司高層講十一點半早走。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-27 11:57 AM 發表

成埸鬥爭,根本阿爺背後指揮,還記得8月份,武警深圳灣體育場集結,又操練防暴,又話十幾廿分鐘可以進港,我哋仲喺度估緊武警幾時進港平亂,我自己發夢,星期六過咗深圳避曱暴,星期日返嚟,武警已經進駐市區,平定一切

但事後睇翻,武警進駐深圳灣體育場,根本撥火為主,等班推手以為阿爺會中圈套出老解,而繼續去盡,等阿爺睇曬有咩黑手有份插手搞事,而作為保險,亦可以以防萬一真喺失控,可隨時收捨爛攤子。
師兄你既講法很有道理

敵方,最終目的是製造港版64,
我方,將計就計,引蛇出洞
............
其實以香港警力,對暴徒夠殺有餘,
最麻煩既係那所謂200萬yc,及潛服在各層面內既二五仔
阿爺真係高,一招港版國安法搞掂

引用:
原帖由 big3624 於 2021-2-27 12:24 PM 發表

當日見火燒裝甲車我已經唔擔心,架車擺明博影相
當晚我都有睇,幾警頂唔住

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-27 10:20 AM 發表

菜婆19年喺香港咁落力,阿爺一定有排招呼呆島政府
只求遠火洗島足矣

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 27-2-2021 12:31 發表

唐包喺平價包點舖,其他食材唔講,一定無可能同法國礦泉水蒸包囉

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-27 11:43 AM 發表

嗰時中午未追得曬啲帖,收工又新增三百幾帖,真喺要追到半夜先追完
全靠大叔呢根精神支柱

引用:
原帖由 big3624 於 27-2-2021 12:45 發表

全靠大叔呢根精神支柱
而且在帖內亦有不少高人,獲益不淺

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-27 11:22 AM 發表

戒急戒燥真係要做,我都要改下牛脾氣,,,食花生飲啤酒等睇好戲而我地正常人就安居樂業
努力戒緊粗口
依年幾做左好多口孽🙄😓

引用:
原帖由 funny12 於 2021-2-27 12:39 PM 發表

當晚我都有睇,幾警頂唔住
我老虎睇到都好擔心,我叫佢放心,掟手榴彈都無事,何況祇係幾個汽油彈,幾代之前嘅裝甲車已經有空氣過濾系統+冷氣,架車停成分幾鐘係等世界傳媒影相咋

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-27 12:31 PM 發表

qq媚媚,想迫屎佢咩 為咗佢幸福,今年同佢拜年都講最緊要佢個女,必定要喺紐西蘭搵倒個人,都唔知tum到佢幾開心

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]