• 瀏覽: 2,891
  • 回覆: 17
據美國媒體《福布斯》網站報導,美國空軍高級官員希望研製出一種負擔得起、重量輕的戰鬥機,以取代數百架冷戰時期生產的老式F-16戰機。美國空軍參謀長查爾斯·布朗將軍解釋說,這樣做是將昂貴的第5代戰機F-22和F-35以及廉價的“5-”代戰機進行高低混合搭配......

全部圖文︰https://mil.news.sina.com.cn/zhengming/2021-02-24/doc-ikftssap8519348.shtml

研發新技術無可厚非,但盲目將一大堆新技術堆砌在一款武器內,務求該武器樣樣皆能,結果就問題叢生。

一早都話f35衰乸咗

仲有海軍嘅DDC1000呢。

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-2-24 08:15 PM 發表
仲有海軍嘅DDC1000呢。
而家連海軍的濱海艦(Littoral Combat Ship,LCS), 只用了十多年, 都要提早退休, 美國呢輪動作說明這廿年, 美國在製做垃圾昆契弟買_

怎麼這麼好笑 

F22  F35
都停產了 失敗了 

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-24 07:24 PM 發表
據美國媒體《福布斯》網站報導,美國空軍高級官員希望研製出一種負擔得起、重量輕的戰鬥機,以取代數百架冷戰時期生產的老式F-16戰機。美國空軍參謀長查爾斯·布朗將軍解釋說,這樣做是將昂貴的第5代戰機F-22和F-35以及廉價的“5-”代戰機進行高低混合搭配......

全部圖文︰https://mil.news.sina.com.cn/zhengming/2021-02-24/doc-ikftssap8519348.shtml
LCA附合美國要求

睇左原文,完全冇歪曲打J成份,不過我諗都唔會公開承認停產住

當年打敗穌聯後,美國根本冇對手,軍火商做完F22都知冇對手,所以連生產線都摺埋,再求其做f35出黎巡遊,以20年前宏觀睇真係連f35都冇需要做,收保護費者,何必認真
點估到中國趕到上黎,還要超越呢

香討美狗專家都未見發表狗論

遲d又製造下一批新垃圾呃國會軍費

引用:
原帖由 棧道 於 2021-2-25 01:07 AM 發表
當年打敗穌聯後,美國根本冇對手,軍火商做完F22都知冇對手,所以連生產線都摺埋,再求其做f35出黎巡遊,以20年前宏觀睇真係連f35都冇需要做,收保護費者,何必認真
另外,其實大陸的和平掘起戰略是對的,一方面克苦耐勞學晒西方工業科技加自我研究進步,另一方面飬廢了外國幾代人,等外國食慣懶慣不思進取。大陸一直潛伏著幾十年,現在一飛沖天,佢地見到已經太遲,想重新振作已老了。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-2-25 05:07 PM 發表

另外,其實大陸的和平掘起戰略是對的,一方面克苦耐勞學晒西方工業科技加自我研究進步,另一方面飬廢了外國幾代人,等外國食慣懶慣不思進取。大陸一直潛伏著幾十年,現在一飛沖天,佢地見到已經太遲,想重新振作已老了。
對,歐洲發展屎,從來不是靠勤勞貿易,全都係靠武力搶,賣毒,偷,販賣人口勞力,最後美其名
什麼哥倫布根本就係賊!

引用:
原帖由 棧道 於 2021-2-25 01:07 AM 發表
我都有咁既睇法.
大家都知. 打敗蘇聯後美國就冇對手.
立新案都係方便利益輸送.

引用:
原帖由 molittlemo 於 2021-2-26 09:53 AM 發表

我都有咁既睇法.
大家都知. 打敗蘇聯後美國就冇對手.
立新案都係方便利益輸送.
係呀,穌聯後可謂美國黃金歲月,想搶那去搶那,看不順眼炸吧,制裁戰爭美元輸出,對手就係自己太貪心

失敗有咩所謂,反正有班"盟友"埋單

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]