• 瀏覽: 564,918
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 09:22 PM 發表

今日好多紅膊頭阿姐阿sir 去打針,仲高調接受訪問,我相信喺政府打臉黑醫護,包括個姓🐴嘅同埋米線陣
之前好多唔敢出聲表態,現在可以把心中所想的做出來,可能正常醫護也會開懷點

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-23 09:13 PM 發表

我都驚我表達唔到幸好火兄明,可樂七喜來佬野貴嫲,沙士水我真係嫲嫲,,我最意過節阿爺家多人嚟,然後親戚買好多汽水啤酒嚟然後D按樽錢都好和味
一公升可樂樽,一蚊一個

非常清晰 透切👍

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 23-2-2021 21:23 發表

講起又係,按樽都會問長問短的,如果過節通常得地一盤算買返嚟到按樽時都認得就無咩問題,,但有時係街執到個樽仔去按就真係會問三問四的,,,,童年回憶你地就跳樓而我就比較少,因細細個就係肥仔跳唔到
連細路仔揾少少外快都唔得

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-23 09:11 PM 發表

以為有一宗確診都應該會封區強檢,我支持
其實都要慢慢恢復正常生活。
個人防疫三部曲、群組檢測、自願檢測、封樓強測、打疫苗、安心出行。
如果啲人仲唔合作,唔好怨。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 23-2-2021 21:26 發表

之前好多唔敢出聲表態,現在可以把心中所想的做出來,可能正常醫護也會開懷點
阿爺背後力撐,部份官員講嘢硬咗,包括比卡超,鄭司長,鄧sir,三耳局長,創科局長,大家眼見都會有膽出嚟講正面說話

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-2-23 15:24 發表

10幾座年代定以家盛乜樓年代
記得嗰時住12座
13、14座條橋擺滿小販
放學幫去魚旦伯伯檔口兼職
賺少少錢賣其他小食

以家12座變咗公園
信義小學仲擴充咗
辦學團體都已經唔係挪威差會
回頭一望已經40幾年前
我讀信義小學🤚🏻😂

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-2-23 03:46 PM 發表

YC如果肯公平睇中國
就會睇到王毅外長講中國從未侵略過任何國家
中國有今日係從苦難中慢慢走出嚟
你鬧人一黨專政但一黨可保穩定
YC又唔睇吓佢哋眼中既民主大國
換一個總統換一種政策
結果係走向滅亡
嗰啲所謂嘅聞煮國家,幾年換一次腫桶,說穿了其實是由一個利益集團換上另一個利益集團而已,背後都是為某些人謀取利益而已,什麼為國民服務真係聽到都想作嘔,是用來騙黃畜呢啲三歲小孩智商的吧

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-2-22 05:32 PM 發表

個個都用細路做藉口.
即係冇細路個D就冇需要移民?
其實好似話番鄉下咁, 一個咁講就個個都跟住講.
不需用腦, 只求俾一個理由自己點解明明移民係咁不理智都要去.
我都費乸事啋嗰條友咯

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-2-23 09:28 PM 發表

一公升可樂樽,一蚊一個
一公升可樂係7仔插三支飲管三個人一齊飲,要慢慢飲唔可以大啖

引用:
原帖由 熊貓爸爸 於 2021-2-23 10:03 PM 發表

一公升可樂係7仔插三支飲管三個人一齊飲,要慢慢飲唔可以大啖
大約每人一罐汽水份量,不過玻璃樽夠氣好多

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-2-23 09:51 PM 發表

嗰啲所謂嘅聞煮國家,幾年換一次腫桶,說穿了其實是由一個利益集團換上另一個利益集團而已,背後都是為某些人謀取利益而已,什麼為國民服務真係聽到都想作嘔,是用來騙黃畜呢啲三歲小孩智商的吧
所有有民選領導既人跟本只係同背後既利益集團打工......

中央背後無背景,做野完全依民意......

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 08:40 PM 發表
過完年正式開市,封區強檢,應該陸續有來

[頭條日報] 新蒲崗金橋大廈及東誠大廈封區強檢 料明早7時完成

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2005962/
認真是牛年第一個的封區

周融周圍講(八十三)港台檢討報告移花接木 官官相衛救港台
https://www.youtube.com/watch?v=qVrCKIa1r-U&ab_channel=RobertChow周融

大家要繼續關注港台!

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-23 08:48 PM 發表

我問返我阿媽,去話個次我幾歲大人仔流這麽多血真係想去醫院的 ,但嫲嫲話用香爐灰就得,阿媽話真係用香爐灰壓住這左半粒鍾就無流啦,,,所以我懷疑這樣整到我蠢左,唔係我應該係人中龍來的
可能聰明咗你唔知呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]