• 瀏覽: 564,675
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 catcrystal 於 23-2-2021 19:29 發表

之前係銅鑼灣鵝頸橋間大牌檔食過
個面脆卜卜好正架🤤
我喺油麻地宣記食過

引用:
原帖由 wpk 於 23-2-2021 19:36 發表
梁國雄話自己會傾向宣誓

身體最誠實XD
佢長年嗌結束一黨專政,過到監誓才怪

引用:
原帖由 hanE 於 23-2-2021 19:43 發表

你有冇食過一座單邊樓梯口嗰檔牛雜麵?係潮州大叔做嘅,再食唔番那味道了,重有打冷,潮州糖水,韮菜,芋頭,耶菜粿,1,2,座之間有好多檔美食,上街市有鹵水鵝各式魚飯😋😋😋😋失落的美味!!
牛雜麵無咩記憶,但1座打令就肯定食過

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 07:41 PM 發表

7座富國酒樓則邊斜坡椰汁檔
記得係咪七座,只係記得八座出面馬路行上去,幾分鐘就到平路的地方,左手邊斜坡下面係球場,右邊就係美食天堂
中午有大菜糕,椰汁,魚蛋,⋯⋯夜晚有炒蜆,螄蚶,

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-2-23 07:43 PM 發表

一路整一路洗手,十分衛生
所以先好味

引用:
原帖由 goodfriend01 於 23-2-2021 19:53 發表

記得係咪七座,只係記得八座出面馬路行上去,幾分鐘就到平路的地方,左手邊斜坡下面係球場,右邊就係美食天堂
中午有大菜糕,椰汁,魚蛋,⋯⋯夜晚有炒蜆,螄蚶,

你講呢個位置,應該10/11座美食走鬼檔,相中粉紅色建築物,以前有大排檔,有粥,上海麵等美食

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-23 07:24 PM 發表

師兄,唔明?
打貓係飲食行業術語,即係偷食

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-23 07:27 PM 發表

哦,咁樣啲魚腸就唔會苦?我以為係因為老媽唔識清潔啲魚腸潻⋯⋯
焗魚腸會苦嘅主因係洗魚腸時整穿咗個膽,所以污染到魚腸苦,其次係通魚腸唔乾淨

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 07:49 PM 發表

佢長年嗌結束一黨專政,過到監誓才怪
關佢咩事,又唔係議員

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 07:39 PM 發表

大家耐心等候,相信第二水有機會到我哋打
好的!不過公司預備下個月開始正常運作,到時每星期都會成班廿零歲年輕人嚟上堂(淺黃至深黃)。曾經有隻重攞咗成疊毒果報返嚟放喺地上面,我見到即刻叫佢反轉放!我會盡量小心啲的了。好在我之前都準備咗KN95口罩,終於用得上喇

引用:
原帖由 Chilie 於 23-2-2021 20:07 發表

好的!不過公司預備下個月開始正常運作,到時每星期都會成班廿零歲年輕人嚟上堂(淺黃至深黃)。曾經有隻重攞咗成疊毒果報返嚟放喺地上面,我見到即刻叫佢反轉放!我會盡量小心啲的了。好在我之前都準備咗KN95口罩,終於用得上喇
C妹小心,講毒黃毒比新冠病毒還毒,C妹務必好好保護自己

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 06:59 PM 發表

私家醫生有政府資助$70一位,一般應該不會另外收錢,養和啲富貴套餐另計
私家醫生通常枝針唔收錢,但收睇醫生既基本收費,免費流感針就係咁嘅玩法

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 07:58 PM 發表

你講呢個位置,應該10/11座美食走鬼檔,相中粉紅色建築物,以前有大排檔,有粥,上海麵等美食
我記得啦,係11座對住馬路果邊,唔該師兄👍

引用:
原帖由 ckm 於 23-2-2021 20:12 發表

私家醫生通常枝針唔收錢,但收睇醫生既基本收費,免費流感針就係咁嘅玩法
多謝資料,如果約到政府,都唔需要特別去私家醫生打

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 07:31 PM 發表

我採取主動,先送曱甴一程
為你鼓掌

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]