• 瀏覽: 564,897
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 kan08642hhh 於 23-2-2021 15:06 發表
區議員違反宣誓內容將被DQ 5年內不得參選 曾國衞今午交代
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210223/mobile/bkn-20210223143604422-0223_00822_001.html

幾多議員有良知  又有幾多議員為糧支?

我驚走甩呢件曱甴,剛剛向國安處舉,稍後再向政制局舉報

引用:
原帖由 6月飛雪 於 23-2-2021 15:24 發表

10幾座年代定以家盛乜樓年代
記得嗰時住12座
13、14座條橋擺滿小販
放學幫去魚旦伯伯檔口兼職
賺少少錢賣其他小食

以家12座變咗公園
信義小學仲擴充咗
辦學團體都已經唔係挪威差會
回頭一望已經40幾年前
當年阿叔住一座,放假經常過去同堂弟妹玩,上一座山頂燒烤

引用:
原帖由 Chilie 於 23-2-2021 15:28 發表

講開糖水,以前有個呀伯會用擔挑洗樓賣糖水,紅綠豆沙芝麻糊蕃薯杏仁露,我最愛係糯米麥粥。好在屋企係最高果層,未試過賣哂冇得食😂 
試過出遲咗去,要跑幾層樓揾佢

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 06:59 PM 發表

私家醫生有政府資助$70一位,一般應該不會另外收錢,養和啲富貴套餐另計
收到!唔該師兄!
哈哈!雖則我都好想去養和見識下。。恐防淨係比我claim返車錢

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-23 06:34 PM 發表

以前真係唔怕死阿爸阿媽又唔太擔心的,有咩擦損流血吐痰口水又玩過,再唔係整D紅藍藥水又無事,,,我幾歲人仔跌左落坑渠條水管到流左幾多血個次阿媽要送入院,但嫲嫲話唔怕用香爐灰壓住就得,最後真係止左血但就留左個腫胞係額頭
咪係用灰就得

引用:
原帖由 hanE 於 2021-2-23 06:35 PM 發表

我住橫頭磡嘅七層大夏,兩邊樓梯有啲空心磚砌成嘅牆為樓梯透氣和採光,直上到最頂,有日同樓啲男仔唔知做乜孫悟空上身,係空隔牆一直往上爬,爬到四樓有人報吋,佢亞媽出現係樓下😂😂😂佢係四樓冇路走😂😂😂我哋企哂係下面睇佢上定落😂😂佢亞媽扎扎跳,死仔!!!嗰鑊金咯😂😂😂
細細個跳樓已成習慣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-2-23 07:04 PM 發表

都算㗎,我都會幫手買,可以唔使錢食小小。
大家都細細個就識得用勞力換嘢食

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 08:21 AM 發表

小弟石離的,當年上葵涌無泳池,要老遠跑去葵盛
石離邨有疍形大菜榚,椰汁冰沙,好回味

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-2-23 08:52 AM 發表

講威猛,唔夠三哥嚟

花拳繡腿,沒有神油加持,不中看也不中用

引用:
原帖由 joaman 於 23-2-2021 16:14 發表

我小學生時期在暑假都是常到葵盛泳池游水的, 每次游完都會去附近麵包舖買雞批食來補充體力的
嗰時入場現金交易,暑假時特別多人,開場前在欄杆排長龍等入場,排到悶悶地,個個坐上欄杆,人人手揸大銀亨欄杆奏交響樂

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-23 07:15 PM 發表

大家都細細個就識得用勞力換嘢食
打貓外賣仔

引用:
原帖由 Chilie 於 23-2-2021 16:50 發表

曾經喺啲舊式酒家見過有(鳳城?🤔) 不過都唔覺得特別好食,可能已經有陰影😅
有加果皮及焗下個面,味道自然不同

引用:
原帖由 有女萬事足 於 23-2-2021 17:07 發表
約7萬人預約接種新冠疫苗 周五起兩周預約已額滿

政府的新冠疫苗接種計劃今日開始接受網上預約,截至下午4時,所有由本月26日至3月11日兩星期的預約已經額滿,共有約7萬名市民在網上預約接種第一劑和第二劑疫苗。政府發言人感謝市民對接種計劃的支持,稍後會公布接種的最新安排。

好踴躍啊。
早打早享受,還望阿爺快啲送第二批

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 07:08 PM 發表

試過出遲咗去,要跑幾層樓揾佢
係呀!要有人願意比錢買先得架,我地屋企多人

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-2-23 07:17 PM 發表

打貓外賣仔
師兄,唔明?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]