• 瀏覽: 565,381
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 lung_block 於 2021-2-23 03:35 PM 發表

大家唔爭在等多一些時間,打科興拒絕復必泰..

等國家運多些科興來港..顯示港人真選擇...
可能遲點科興和國藥都一齊打

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-2-23 01:18 PM 發表

係呀
我成日同姪仔姪女講以前住屋邨點點點
隔離鄰舍全部都識
街頭小食又多又好味
不過佢哋係唔信我同同學玩捉伊因會由二樓跳落街
以家諗返都唔明點解咁大膽
以前好多男仔都係二樓跳落街,你有冇試過跌親?

引用:
原帖由 hanE 於 2021-2-23 06:20 PM 發表

以前好多男仔都係二樓跳落街,你有冇試過跌親?
我們多數爬水管上落

引用:
原帖由 054D 於 2021-2-23 04:40 PM 發表
疫苗預約系統錯有錯著, 今日有110人成為首批接穜者而且反應正面
先頭部隊
我尋晚預約都睇到今日可以在中央圖書館打,當時無為意

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-2-23 06:18 PM 發表

呢個世界就係咁唔公平, 全個世界就只有中國同外國,
真係差唔多好似us against the world咁滯
第二時會係
“U.S. against the world” 😏😏😏

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-2-23 06:23 PM 發表

我們多數爬水管上落
以前真係唔怕死阿爸阿媽又唔太擔心的,有咩擦損流血吐痰口水又玩過,再唔係整D紅藍藥水又無事,,,我幾歲人仔跌左落坑渠條水管到流左幾多血個次阿媽要送入院,但嫲嫲話唔怕用香爐灰壓住就得,最後真係止左血但就留左個腫胞係額頭

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-2-23 06:23 PM 發表

我們多數爬水管上落
我住橫頭磡嘅七層大夏,兩邊樓梯有啲空心磚砌成嘅牆為樓梯透氣和採光,直上到最頂,有日同樓啲男仔唔知做乜孫悟空上身,係空隔牆一直往上爬,爬到四樓有人報吋,佢亞媽出現係樓下😂😂😂佢係四樓冇路走😂😂😂我哋企哂係下面睇佢上定落😂😂佢亞媽扎扎跳,死仔!!!嗰鑊金咯😂😂😂

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-23 06:34 PM 發表

以前真係唔怕死阿爸阿媽又唔太擔心的,有咩擦損流血吐痰口水又玩過,再唔係整D紅藍藥水又無事,,,我幾歲人仔跌左落坑渠條水管到流左幾多血個次阿媽要送入院,但嫲嫲話唔怕用香爐灰壓住就得,最後真係止左血但就留左個腫胞係額頭
咁都得㗎咩

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2021-2-23 05:53 PM 發表

如果故事係真實既話
當事人係好好彩先岩
咁樣成家12人一齊移民
12人裡面有幾多個有工作能力?
冇一億幾千萬身家都幾難捱過世

佢真係有十億身家
就唔會連機場禁區唔比影相都唔知(似邊度未去過d井底蛙多d....賣左間樓攞住一千幾百萬港幣....以為自己好有$果種)

話時話
呢12條友返HK要隔離21日喎!!

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-22 09:59 PM 發表

小時候,有幾何屋企有牛腩食,所以車仔麵檔啲牛碎腩,都覺得好好食
有時食車仔麵加腩汁,會有小小碎,好似低食左

引用:
原帖由 Chilie 於 23-2-2021 14:14 發表

好似會下個月開始
私家醫生有政府資助$70一位,一般應該不會另外收錢,養和啲富貴套餐另計

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-22 10:10 PM 發表

火兄你又講起童年回憶呀,淨水嚟到可能都少師兄姐會飲,當年睇到夥伴飲紅豆冰橙冰真係口水流,搵晒自己細佬褲袋真係只夠整杯淨水仲要同細佬2份飲,,味道現在仲記得
腰兄中意發達提子汁嗎?細個買支大兩個人飲

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-23 06:11 PM 發表

師姐下個月開始都要五類人士才可打的,問清楚公司點安排
係喎!太興奮潻!唔該哂師兄
琴日大包圍問有冇得跟70歲人士衫尾打,食咗白菓;唯有耐心默默地等啦。

引用:
原帖由 有女萬事足 於 23-2-2021 15:05 發表
新冠肺炎|泰國批准緊急使用中國科興疫苗 https://www.hk01.com/article/590601

泰國識貨
亞非各國,喺靠國產疫苗做救命草,唔通旨意白鬼咩

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-22 10:27 PM 發表

細個果陣,喺屋企我都成日自制糖水飲架。由其是新年老媽會買成箱橙返來,只要將個橙搣皮,切開一片片加糖加水。有得食又有得飲,又著數咗
做最細果個,有時都唔幸福架,成日要幫大嘅做跑腿。師兄應該知道醒目仔時間我填表做會員時有一項叫專長,呀哥話即係最叻做樣嘢,我寫“落街買嘢食”
都算㗎,我都會幫手買,可以唔使錢食小小。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]