• 瀏覽: 565,118
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 藍皓星兒 於 2021-2-23 12:45 AM 發表

師姐,咁快手👍,我12:06入去排到12:30先入到去
尋晚發現原來佢個系統神神哋
噤一條link會直接入到去, 唔洗排隊
好快手就可以book晒2老, 我哋可以拉衫尾去打

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-23 01:39 PM 發表

又走寶?!街邊飲品記得主要椰汁,蔗汁果啲咋。屋企樓下個美食區,我主攻都係食品。
有檔咖哩蠔油魷魚,呀嫂為咗幫襯佢,一星期嚟幾次順便搵呀哥🤣
仲有馬碲露,有時夏天夜晚經過買返杯飲勁正。不過已經係廿幾年前既事

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-2-23 12:55 PM 發表

Yes
就同佢地話大陸野信唔過一樣
就好似打疫苗,我個部門係優先接種之一,但d同事話大陸野信唔過,作用不大得5x%防護率,所以唔打(我都不知幾想打,入到去預約版面,但係由於未有部門信件,所以最後冇book到)
我D同事都係咁講, 可能文宣係咁寫
佢哋個理論一般都係呢幾點:
1. 世衛未approve
2. 有效率低, 泰國唔比醫護接種 (事實係賓賓國)
3. 第三期數據唔公開
4. 大陸嘢信唔過

我聽完講咗句, 我寧願有效率低D都唔想打完死咗

新冠肺炎|泰國批准緊急使用中國科興疫苗 https://www.hk01.com/article/590601

泰國識貨

區議員違反宣誓內容將被DQ 5年內不得參選 曾國衞今午交代
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210223/mobile/bkn-20210223143604422-0223_00822_001.html

幾多議員有良知  又有幾多議員為糧支?

引用:
原帖由 香煎小手袋 於 2021-2-23 02:23 PM 發表

我都係葵盛東
10幾座年代定以家盛乜樓年代
記得嗰時住12座
13、14座條橋擺滿小販
放學幫去魚旦伯伯檔口兼職
賺少少錢賣其他小食

以家12座變咗公園
信義小學仲擴充咗
辦學團體都已經唔係挪威差會
回頭一望已經40幾年前

引用:
原帖由 kan08642hhh 於 2021-2-23 03:06 PM 發表
區議員違反宣誓內容將被DQ 5年內不得參選 曾國衞今午交代
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210223/mobile/bkn-20210223143604422-0223_00822_001.html

幾多議員有良知  又有幾多議員為糧支?
已完一向有糧支
無良知架啦

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-2-23 02:27 PM 發表

尋晚發現原來佢個系統神神哋
噤一條link會直接入到去, 唔洗排隊
好快手就可以book晒2老, 我哋可以拉衫尾去打
我初初入去就話要排隊等6分鐘,我都覺得冇問題,排排吓又跳咗去10分鐘,結果排咗20幾分鐘

引用:
原帖由 cool_stone 於 2021-2-23 02:41 PM 發表

仲有馬碲露,有時夏天夜晚經過買返杯飲勁正。不過已經係廿幾年前既事
講開糖水,以前有個呀伯會用擔挑洗樓賣糖水,紅綠豆沙芝麻糊蕃薯杏仁露,我最愛係糯米麥粥。好在屋企係最高果層,未試過賣哂冇得食😂 

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-2-23 03:24 PM 發表

10幾座年代定以家盛乜樓年代
記得嗰時住12座
13、14座條橋擺滿小販
放學幫去魚旦伯伯檔口兼職
賺少少錢賣其他小食

以家12座變咗公園
信義小學仲擴充咗
辦學團體都已經唔係挪威差會
回頭一望已經40幾年前
13座

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2021-2-23 01:47 PM 發表

不用擔心! 這批一百萬針科興疫苗用完 下個shipment 即刻來貨  有國家的支持不會有問題
大家唔爭在等多一些時間,打科興拒絕復必泰..

等國家運多些科興來港..顯示港人真選擇...

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-23 01:53 PM 發表

我講果個「買多個小米掃安心出行」嘅yc
咪成日教壞哂佢阿媽囉😤😤
佢老豆係藍㗎,所以佢唔同佢老豆講野😓
yc學乜人用小米,又係唔幫襯藍店但死都要淘寶嗰類口講民主,但行為專制,自己唔接受唔鍾意仲要迫埋屋企人,個阿爸就慘d當生少個

引用:
原帖由 香煎小手袋 於 2021-2-23 03:34 PM 發表

13座
舊街坊

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-23 01:48 PM 發表

呢個係佢地最錯嘅預設諗法!地球上有百幾個國家,邊邊先至係majority,邊一邊係minority佢哋都未知😏😏
呢類人通常唔知個世界發生緊咩事

我識個yc whatsapp問我打唔打疫苗同打邊隻,我話「你呢?」佢話一係牛津一係biontech喎😏
係咪十分有立場呢?
YC如果肯公平睇中國
就會睇到王毅外長講中國從未侵略過任何國家
中國有今日係從苦難中慢慢走出嚟
你鬧人一黨專政但一黨可保穩定
YC又唔睇吓佢哋眼中既民主大國
換一個總統換一種政策
結果係走向滅亡

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-22 07:10 PM 發表

唉。。我屋企有成8個70歲以上嘅都係黃物,死未!連最鍾意攞著數嘅姐夫都話唔打!想拉佢衫尾跟埋去打科興都唔得😅
早兩日返屋企叫我老豆去登記打疫苗,點知佢話唔打(我心諗唔係聽埋黃人啲廢話吖)點知佢話想等打國藥😯之後仲話唔知解放軍研發嗰隻會唔會黎香港😧😧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]