• 瀏覽: 565,293
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-2-23 09:42 AM 發表

注意安全,不要比在英國的蟑螂私了

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 08:17 AM 發表

恭喜腰兄,我老媽未夠70,我衹可以帶佢去打,自己無份
好在公司最大嘅係紅+藍,啱啱通知比我去私家醫生度打疫苗🤩🤩

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-2-23 09:42 AM 發表

大力支持

引用:
原帖由 Chilie 於 23-2-2021 13:42 發表

好在公司最大嘅係紅+藍,啱啱通知比我去私家醫生度打疫苗🤩🤩
現在香港有收錢可以打疫苗嘅私家醫生?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-2-23 05:13 AM 發表
"另外,沙田乙明邨明恩樓2月17日納入強檢,政府昨晨派員到大廈突擊檢查約2500名居民的檢測報告,約70人違反強制檢測公告,政府向他們發出強制檢測令或罰款5000元。"

呢班人死性不改.....
沙田係好多甲由,見怪不怪

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-2-23 09:37 AM 發表

冇啦冇啦,😩幾時聯到我哋🥵科興啊,手下留情啊!🙏
不用擔心! 這批一百萬針科興疫苗用完 下個shipment 即刻來貨  有國家的支持不會有問題

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-2-23 12:01 PM 發表

總之係佢哋心目中~大陸做乜都錯,白鬼做乜都岩
呢個係佢地最錯嘅預設諗法!地球上有百幾個國家,邊邊先至係majority,邊一邊係minority佢哋都未知😏😏
呢類人通常唔知個世界發生緊咩事

我識個yc whatsapp問我打唔打疫苗同打邊隻,我話「你呢?」佢話一係牛津一係biontech喎😏
係咪十分有立場呢?

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-23 01:48 PM 發表

呢個係佢地最錯嘅預設諗法!地球上有百幾個國家,邊邊個majority邊邊係minority佢哋都未知😏😏
呢類人通常唔知個世界發生緊咩事

我識個yc whatsapp問我打唔打疫苗同打邊隻,我話「你呢?」佢話一係牛津一係biontech喎😏
係咪十分有立場呢?
你講得岩~依類人真係唔知個世界發生緊乜事架~

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2021-2-23 01:47 PM 發表

不用擔心! 這批一百萬針科興疫苗用完 下個shipment 即刻來貨  有國家的支持不會有問題
我諗第二批的科興疫苗,我應該有份接種的(我是屬於長期病患者群組--高血壓)

引用:
原帖由 lazy22 於 2021-2-23 10:02 AM 發表

有d人唔一定反中但就真係冇乜立場,人云亦云一開始推出社區檢測時,我就聽我媽講佢好多朋友街坊仔女唔俾做,講到好恐怖我媽做完都話冇乜特別感覺好簡單,但d人被仔女洗腦都唔敢去做依家好多家庭屋企都有腦生草嘅後生仔女...
我講果個「買多個小米掃安心出行」嘅yc
咪成日教壞哂佢阿媽囉😤😤
佢老豆係藍㗎,所以佢唔同佢老豆講野😓

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-2-23 01:50 PM 發表

你講得岩~依類人真係唔知個世界發生緊乜事架~
同埋佢地對人對事嘅觀察力好低好遲頓十分唔sensitive
例如問我打疫苗果個女仔
十年前興果d牌子佢會今日同我講佢剛發現😓
佢sneeze 有d鼻涕黐住佢個鼻自己唔覺得又唔去擦😨
咁嘅款點適應一個未來多變嘅世界?

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-23 01:59 PM 發表

同埋佢地對人對事嘅觀察力好低好遲頓十分唔sensitive
例如問我打疫苗果個女仔
十年前興果d牌子佢會今日同我講佢剛發現😓
佢sneeze 有d鼻涕黐住佢個鼻自己唔覺得又唔去擦😨
咁嘅款點適應一個未來多變嘅世界?
同埋依啲人~活在自己世界多~只留意自己有興趣既嘢,世界大事無興趣知去了解

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 01:45 PM 發表

現在香港有收錢可以打疫苗嘅私家醫生?
好似會下個月開始

題外話的小小溫馨提示;
既往經驗長者注射流感疫苗如會出現感冒樣副作用一般會在第7-14天出現.如果長者在未來幾個月會有血壓、糖尿、膽固醇等等長期病覆診的話,不妨打針日子定在覆診日的前10天左右; 例如3月31日覆診的話,就預約3月21日左右打針.
假若真的出現如感冒樣不適時,在第10天左右應該也會有徵狀,介時證狀不重的可以覆診時找家庭醫生處方藥物處理。但如遇較大反應時,當然盡早求醫。.

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-2-23 01:20 PM 發表

火兄居然去過葵盛泳池?
咁啱我以前住葵盛東
以家住天水圍
我都係葵盛東

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]