• 瀏覽: 17,976
  • 回覆: 123
  • 追帖: 1
+16
最慘係曱甴一家咁玩法,所有英聯邦國家都唔比佢地入
趕唔走佢地

去做狗都周圍吠,未見識過世界標準!!

屈人轉寫小說了?但劇情誇張失實,令人對作者厭惡。

引用:
原帖由 DiDiDum 於 2021-2-22 08:40 PM 發表
屈人轉寫小說了?但劇情誇張失實,令人對作者厭惡。
閣下是12門逃中的第幾位?

假新聞。朋友個朋友揸BNO入境,英國關員列隊歡迎,仲有人下跪哀求朋友個朋友帶多啲高汁黃絲曱甴嚟。

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-22 07:38 PM 發表
發生過咁多野, 起過底, 應該好易搵到相關人同事, 等睇有無人放多d料...
係. 若真有其事, 相信應該網上搵到個位被起底既華人警察.
呢篇都係"友人"故事. 都唔好跟車太貼.

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-2-22 19:14 發表

第一句「說一個真實故事,不是網上謠傳,而是英倫朋友的親身經歷」是什麼意思?
「英倫朋友」是誰?
你咪試吓去美國入境大堂影相,睇吓受到咩禮遇!

好多香港人都係刁民,以為自己大晒!

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-2-22 08:46 PM 發表

係. 若真有其事, 相信應該網上搵到個位被起底既華人警察.
呢篇都係"友人"故事. 都唔好跟車太貼.
起英國人底, 外媒應該唔客氣會報...不過可能係黃人群私傳...

不過呢刻,我只當傳言...

引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2021-2-22 06:56 PM 發表
說一個真實故事,不是網上謠傳,而是英倫朋友的親身經歷…… 近月,「黃色gossip圈」內移民潮傳得沸沸揚揚,有人賣樓捲蓆趕飛機,義無反顧飛往疫情嚴重的大英帝國去。 那回赴英的飛機上,有一家12口的A君,12人中不單...

http://img.speakout.hk/articles/cover/20210222/2509b4e54004b35832cb5d39a93c0b28.jpg!s728 ...
人離鄉賤

引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2021-2-22 06:56 PM 發表
說一個真實故事,不是網上謠傳,而是英倫朋友的親身經歷…… 近月,「黃色gossip圈」內移民潮傳得沸沸揚揚,有人賣樓捲蓆趕飛機,義無反顧飛往疫情嚴重的大英帝國去。 那回赴英的飛機上,有一家12口的A君,12人中不單...

http://img.speakout.hk/articles/cover/20210222/2509b4e54004b35832cb5d39a93c0b28.jpg!s728 ...
除左講恭喜,重可以講乜?

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-2-22 07:14 PM 發表

第一句「說一個真實故事,不是網上謠傳,而是英倫朋友的親身經歷」是什麼意思?
「英倫朋友」是誰?
可能係你老母,死曱甴

引用:
原帖由 nlnl2020 於 2021-2-22 07:51 PM 發表
這人大鄉里出城未見過世面,基本全世界海關都是甘惡,我以前去美國,部手提電腦無電不給我帶上機要沒收,幸好航空公司幫我寄倉才上到機。

黃屍喺香港惡慣,以為全世界都買佢怕

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]