• 瀏覽: 14,070
  • 回覆: 168
+4
引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-2-3 12:06 PM 發表
咁佢攞政府咁多億保就業,但超市生意根本仲多咗,佢又幾時會派現金券俾全港市民呢?
在黑暴,疫情期間,有邊一個香港地產富豪有善心地幫助星斗市民或者小商戶???

唔知是傳媒沒有報導還是根本沒有,相信絕大部份既人未有受惠...

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-2-3 12:13 PM 發表

幾時送機票比曱甴上路?
送機票 + 1 年生活費比所有移民去 BNO 祖國

咁就功德無量啦🙏

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-2-3 12:17 發表

在黑暴,疫情期間,有邊一個香港地產富豪有善心地幫助星斗市民或者小商戶???

唔知是傳媒沒有報導還是根本沒有,相信絕大部份既人未有受惠...
因為醫管局追佢地份糧, +X 就比心意卡佢地補番咯.

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-2-3 12:17 PM 發表

我只知李生話唔會減租,由得小商戶破產跳樓。

引用:
原帖由 cskch 於 2021-2-3 12:16 PM 發表

發生咩事, 大家心照..

相信好多人比黑醫謢更有需要幫助, 但係.........
冇既,因為太多多蠢人,你同佢講佢或解釋,佢哋唔會信,上天就比個後果比人類自己感受,睇吓狐狸尾,求仁得仁,因果報應。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-3 12:19 發表

李嘉誠在心意卡印上:
謝謝您們一直守護香港人的健康,我與全港市民一樣,內心都為您們鼓掌﹗一點心意,與您共勉。

我想睇咗吳秋北點回應先
所以話黃撚係智障
人哋講東,佢就屎忽向西

誠哥唔係曱甴,係香港最大蛀米大蟲,香港刮刮埋埋,送去英國一鋪輸哂,係要益佢事頭婆,搞到香港半生不死。

$200*3萬個醫管工=600萬
笑死人 !
全港是旦一間百佳一年都唔止賺600萬

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-2-3 12:20 發表

所以話黃撚係智障
人哋講東,佢就屎忽向西
今次做野好似做得出面左小小. 醫護係疫情期間做過咩, 大家心照啦.

引用:
原帖由 cskch 於 2021-2-3 12:16 PM 發表

發生咩事, 大家心照..

相信好多人比黑醫謢更有需要幫助, 但係.........
曱甴之王!!!! 我朋友系"害日走店"做, 前年佢親身經歷. 訂房部有一排吾收街客, 專門收留好多曱甴&提供埋自助餐.

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-3 12:19 發表

李嘉誠在心意卡印上:
謝謝您們一直守護香港人的健康,我與全港市民一樣,內心都為您們鼓掌﹗一點心意,與您共勉。

我想睇咗吳秋北點回應先
李嘉誠係米甲由王我就唔知, 但你地呢批甲由仲記唔記得, 首先搞不合作的就係搞 +X 的百佳, 投訴 +X 的樓. +X 的力牆, 唐英年選唔到 等等.

但+X 就成功令大家既怨氣轉移左. 好多人連自己比人利用左都唔知.

引用:
原帖由 cskch 於 2021-2-3 12:03 發表
李嘉誠基金會在社交媒體表示,長和系創辦人李嘉誠在立春日向香港醫護人員送出「春天的禮物」,向醫管局全體9.7萬名人員派發心意卡。李嘉誠基金會稱,會將心意卡送到各醫院,醫護人員手持心意卡,由2月8日至5月31日,即可在全港百佳店鋪換取及使用$200現金券。

李嘉誠在心意卡印上:
https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2865000/2869698/1_lksfeb3_1024.jpg
咁你當日提起過那一群年青人呢,走咗佬及入咗籠嘅用乜嘢表示心意.

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-2-3 12:29 發表
好明顯,曱甴王要補償佢哋班罷工手足嘅扣數
佢目的令到反政府的人好似有一個支持咁.   但到出事時, 佢係唔會理的.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]