• 瀏覽: 1,120,466
  • 回覆: 7,444
  • 追帖: 213
+891
引用:
原帖由 ahmei 於 2021-2-1 08:14 AM 發表

真的非常過份,我用電腦上呢版,個畫面右下角長期彈視頻,面積越來越大,遮住嗮。衰到有一排連熒幕下面都出埋橫額,跟住左面也彈出。至於YOUTUBE,一篤入去條片,就要你睇廣告,你唔停佢唔停,時間仲長個人地條片。講唔夠幾句,又廣告。最大吉利是,一轉畫面,就話:你已確認有了癌症,仲要等佢5秒先斬到。
如果係電腦網頁,ad-block已經好幫到手,係用手機app先至擋無可擋,唯有改用有防彈出廣告功能嘅瀏覽器

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2021-2-1 08:12 AM 發表

「與軍方結盟的反對派」荒謬嘅關係同制度
似乎係軍頭收左C1A錢要做野,邊有咁啱睡王一上台就做野架!

(又學下一帖兩投 )
見有好幾位師兄姐提到廣告煩擾問題,我又分享下:
有三種方式:

1.   裝瀏覽器插件(plugin/extension)
例如uBlock Origin,分別有chrome同firefox 版,係windows 用呢個比adblock/adblocker+ 等好效同好用

2. 用有內置擋廣告的瀏覽器
如其他師兄提到的brave brower,  PC同手機(android/ios) 都有相應版本
另外windows 還有Slimjet brower,呢個係用chrome改版而成,做左d 優他同加入一些功能
而最好用的是內置的block 廣告以及下載油管等網站視頻的功能
呢個睇本鄉土做到近乎零廣告

3. 建立虛擬VPN來擋廣告app

在android手機上還可以裝Blokada, AdGuard, NetGuard, DNS66 等
因為android 特殊既機制,可以好簡易咁建立VPN
強制令所有其他app 既流量都必須經過呢個VPN
呢堆app 全部都係利用呢種機制,在手機內部建立一個虛擬VPN,做一間中間人咁filter 晒d廣告網址
所以並唔單止係瀏覽器app, 係手機上所有app 既廣告,都有可能會比阻擋

以上提到插件/瀏覽器/app 等,可以在各大搜尋器和app store 等輕易找到
自己之前全部試過,親測有效
可以還你手機/PC上一個清淨既環境

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-2-1 08:17 AM 發表

我上星期走晒紙銀銀
唔係你財唔入你袋

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-2-1 08:10 AM 發表
港府的小型封區,封到麗港城,麻煩開始來了。封油麻地的燥音是乞媒製造,封麗港城的燥音就是乞暴後台製造出來了。講過好多次,2019 的乞暴是由香港中産用錢支持亡命之徒加蠢蛋搞出來,而麗港城就是這群人的表表者。今早看大台新聞,好似還未解封,居民合作,怎會做不完,單看昨晚大台訪問那群人就知他們根本不打算合作(公平講句,大台亦訪問了一個非常合作的居民)。
有群自稱藍色的人日日鬧林鄭唔全港封城檢測,得咩!如果 ...
我有好多黃同事都係住麗港城。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-2-1 08:23 AM 發表

如果係電腦網頁,ad-block已經好幫到手,係用手機app先至擋無可擋,唯有改用有防彈出廣告功能嘅瀏覽器
謝謝,電腦版已跟神六師兄做法用ad-block了。手機版還未處理。

昂山真的可能出事了,新加坡《聯合早報》今朝話緬甸廣播電視台(MRTV)在社交網站發文稱,因出現技術故障,暫時無法提供廣播。

這段消息,暫時不能知對中國正面還是負面,即時過去軍政府時代,緬甸都是對中國是正面的。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-2-1 08:10 AM 發表
港府的小型封區,封到麗港城,麻煩開始來了。封油麻地的燥音是乞媒製造,封麗港城的燥音就是乞暴後台製造出來了。講過好多次,2019 的乞暴是由香港中産用錢支持亡命之徒加蠢蛋搞出來,而麗港城就是這群人的表表者。今早看大台新聞,好似還未解封,居民合作,怎會做不完,單看昨晚大台訪問那群人就知他們根本不打算合作(公平講句,大台亦訪問了一個非常合作的居民)。
有群自稱藍色的人日日鬧林鄭唔全港封城檢測,得咩!如果 ...
家長車, 超市麥記現金券, 電話卡,手提電話…… 呢班中產對香港嘅破壞, 呢世都記得。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-1-29 05:33 PM 發表

係,係不承認<它>是任何東西,持BNO出外而又沒有特區護照將不能再入境中國任何地方,當然亦包括港澳。。。
好多黃屎拎 bno 入陰國做下等狗奴才,又用特區護照返香港,根本無影響。

呢班垃圾冇影響冇 punishment 就吾公平🤬🤬

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2021-2-1 08:05 AM 發表
https://m.guancha.cn/internation/2021_02_01_579873.shtml
緬甸執政黨發言人:昂山素季等多人今晨被軍方拘留
責任編輯:齊倩
來源:觀察者網      2021-02-01 07:40:12
(觀察者網訊)當地時間2月1日,緬甸執政黨全國民主聯盟(NLD)發言人繆紐(Myo Nyunt)表示,緬甸國務資政昂山素季在當日清晨被該國軍方拘留。

該發 ...
@horse2014 ,你對今次兵變有何睇法?

會唔會引發金毛起義

對成事不足,敗事有餘的人無期望,多次破產不是無原因的。

引用:
原帖由 owan12345678 於 2021-2-1 09:20 AM 發表

@horse2014 ,你對今次兵變有何睇法?

會唔會引發金毛起義
#2707 我俾左意見!
不過,講多二句,緬甸反不了中,要反中就祗會大亂,大亂對中國當然不好,但對軍人也不利,軍頭不是蠢蛋。
形勢還要觀察!

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-2-1 09:05 AM 發表
昂山真的可能出事了,新加坡《聯合早報》今朝話緬甸廣播電視台(MRTV)在社交網站發文稱,因出現技術故障,暫時無法提供廣播。

這段消息,暫時不能知對中國正面還是負面,即時過去軍政府時代,緬甸都是對中國是正面的。
只怕資本已輸送利益給軍方。大量鈔票下,好難抗拒。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-2-1 08:41 AM 發表

唔係你財唔入你袋
我果啲雞仔注卯乜所為啦
一萬幾千尤如過眼雲煙啫

但睇返而家老尾呢股聲稱嘅散戶盲流
其實可能正在被人利用去搗亂市場
對老美甚至全球可能會加快危機來臨

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-2-1 09:05 AM 發表

緬甸鄰近中國雲南,太近中國了,人民及商業交頻繁,而且印象中,最近幾十年都好似無咩中緬衝突,所以緬甸軍方一向中國友好。反而昂山未掌權前,算是「西方追捧出來的代言人」,掌權後先被慢慢踢落神枱.......

今次單嘢,要睇後續發展,就現今嘅情況,似乎係雙方仍然講緊數,昂山被捕也未有引致國內大規模嘅人民激烈行動。至於中緬關係,昂山落咗神枱可能會發展得更好都未定。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]