• 瀏覽: 2,170
  • 回覆: 16
傳聞:  一場角力!有人懼怕了!
👏👏👏🤣🤣🤣💪🏻💪🏻💪🏻👍👍👍
美國常駐聯合國大使 Kelly Craft 乘坐飛住台灣的C-40B客機,代號為Venus30。

這架客機於美東時間12日12時10分從華盛頓特區安德魯斯空軍基地起飛後,卻臨時被叫回華盛頓。

但飛機沒有立刻降落,反而滯空徘徊,飛行時間總長3小時47分之久。

原來關係一場世紀大戰刷身而過!

這是美國歷史上少見的事件,安排好的行程,會臨時取消,還要是飛機起飛後! 按美國方面輕描淡瀉的說法,是為了總統順利交接。 已經起飛才知交接,要取消行程,又不立刻降落,滯空飛行三個多小時未有決定?

這原本是川普及蓬佩奧為了破壞中美關係,下台前玩的瘋狂一招,為什麼忽然叫回?

原來Kelly Craft的飛機一起飛,中國兩支機群飛向台灣東部外海巡航。這三個多小時裡,可以說是中美間綜合力量激烈的搏弈。五角大廈熱線響個不停,川普軍事顧問分兩大陣營,不相信中國軍事武統行動的一派,力主Kelly的飛機不要降落,以試探中國的監視力量之外,還想討價還價。

中國軍方發出沒有談判空間信息通知美國後,中國空軍、海軍及南部戰區迅急異動,中情局及五角大樓通報白宮。

有人擔心此舉已把美/台逼到懸崖,如果開戰,即將去任的川普,根本無力背鍋,美國急急出動航母,全無戰備,軍方一早已離心,又沒有盟友支援,如此一來,美艦隊就必全軍覆沒。

白宮驚慄3個多小時後,不得不選擇投降,美其名總統交接,但又不是剛知要交接,搞到滯空飛行三個多小時?

國力如何 顯而易見!

川普欲加場
陰招局即僵
乘機無接棒
實力見真章

如果係真,就真係好刺激

不過別太低估特朗普在美軍的支持度

聞說是近代最受下級軍士歡迎的總統

以色列亦對特朗普無限支持,隨時在中東搞事

若有戰 召必回

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-18 12:31 PM 發表
傳聞:  一場角力!有人懼怕了!
👏👏👏🤣🤣🤣💪🏻💪🏻💪🏻👍👍👍
美國常駐聯合國大使 Kelly Craft 乘坐飛住台灣的C-40B客機,代號為Venus30。

這架客機於美東時間12日12時10分從華盛頓特區安德魯斯空軍基地起飛後,卻臨時被叫回華盛頓。

但飛機沒有立刻降落,反而滯空徘徊,飛行時間總長3小時47分之久。

原來關係一場世紀大戰刷身而過!

...
美國常駐聯合國大使不用出訪台灣, 蔡總統一樣對美帝忠心

附件

5f4ca51ac8e81.jpg(137.58 KB)

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-1-18 13:45 發表
如果係真,就真係好刺激
好難證實,因為雙方點都唔會公告。不過按推理是有可能的,主要睇侵侵仲有冇能力,若佢辦得到,不失為一個賴死一會的良方。若真的開戰,他根本上可不理交接一亊。

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-1-18 13:47 發表
不過別太低估特朗普在美軍的支持度

聞說是近代最受下級軍士歡迎的總統

以色列亦對特朗普無限支持,隨時在中東搞事
軍頭應該唔願受佢點,因為一旦開戰,雙方都會開足馬力,美軍願意送死嗎?

引用:
原帖由 big3624 於 2021-1-18 13:48 發表
若有戰 召必回
中方冇得揀,一定要送出個下馬威;一舉全殲美軍艦隊。

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-19 09:45 發表

美國常駐聯合國大使不用出訪台灣, 蔡總統一樣對美帝忠心
咁咪劏狗嚇主人囉!

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-19 10:04 AM 發表

咁咪劏狗嚇主人囉!
隻狗未識驚

之前美國衛生部長,頂多去賣豬肉
呢種官員政治上意義並不重要
駐聯合國大使是代表國家及元首的象徵
呢個職位非比等閒
如果中國唔阻止,之後可能國務卿都會去台灣到此一遊
而且好肯定,大使真的成行
同蔡大嬸見面一定公開傾加入聯合國議題
如果唔係,二人見面有咩野好傾
雖然係冇可能加入,政治宣示見味大於一切
踩到中國紅線,不可能不出手
之前有記者問過中國官方,如果肥國務卿下台前訪台灣
中國會有何反應?
回應係軍機會直接飛到台灣上空........
之後就睇下會發生咩野事

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-19 10:10 發表

隻狗未識驚
冇腦狗又點識驚?

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-1-19 10:31 發表
之前美國衛生部長,頂多去賣豬肉
呢種官員政治上意義並不重要
駐聯合國大使是代表國家及元首的象徵
呢個職位非比等閒
如果中國唔阻止,之後可能國務卿都會去台灣到此一遊
而且好肯定,大使真的成行
同蔡大嬸見面一定公開傾加入聯合國議題
如果唔係,二人見面有咩野好傾
雖然係冇可能加入,政治宣示見味大於一切
踩到中國紅線,不可能不出手
之前有記者問過中國官方,如果肥國務卿下台前訪台灣
中 ...
解放軍冇得揀,唯一動作系清潔周邊。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-19 10:55 AM 發表

解放軍冇得揀,唯一動作系清潔周邊。
呢個社會相當奇怪
全世界蠢人何其多
遇到政治洗腦,大家完全失去判斷能力
歐洲國家或亞洲國家,只有台灣人支持侵侵連任比例佔最多
因為被民進黨洗腦洗到以為侵侵對抗中國就係自己人
認為侵侵係有史以來最支持台灣的美國總統
實情又係點?
侵侵任期做左啲咩野? 制訂一堆台灣政府宣稱友台政策
台灣旅遊法,台北保護法....反正全部都係口惠而不實
可以官員互訪,幫台灣保護邦交國唔好去同中國建交..
咁即係點? 有條L用?
好啦,最實在,民進黨政府話侵侵係歷來賣武器俾台灣最多的總統
唔駛錢? 買舊MODEL仲要買得比人貴,咁都好HIGH?
不斷武裝台灣有屁用,點都冇可能打得過解放軍
俾咁多保護費,侵侵同肥國務卿從來都唔肯親口承諾出兵協防台灣
冇諗過同台灣建交,又冇答應幫台灣加入聯合國
連幫台灣參加WHA都做唔到
好啦,政治上問題有顧慮,可以體諒
咁台灣日思夜想同美國簽自貿協議
點討好美國就係唔簽,連傾都冇傾過
最搞笑侵侵個前顧問波頓出書講得好清楚
侵侵當佢面講同台灣簽自貿協議對美國冇好處
侵侵話既然冇好處就唔駛簽
特朗普幾L衰格,幾L現實,一直當台灣係打擊中國的棋子
完全冇實質好處都算