• 瀏覽: 4,574,598
  • 回覆: 7,509
  • 追帖: 519
+597
引用:
原帖由 superpartick 於 2021-1-17 11:09 PM 發表

佢返來實比國安拉
有排都未輪到佢啦
果啲自稱才子,智者都未拉

引用:
原帖由 神..六 於 2021-1-17 05:55 AM 發表

呢D族美歡樂日記,相信唔使1年就會消失.....

晌不適應既文化、飲食、氣候、士地上,可見既將來都要做著低下工作之時仲要日日拍片扮歡樂,我唔信頂到一年.....
當B仔(攞任BNO 去投賓B國的低B仔)去到嬰國,親身體驗NHS 系統(醫葯分家),每種葯要比9.5 磅,call 白車要等6個鐘,繁忙時間開車入倫敦市要收路費.... 作佢地就個知身為香港人的高價

引用:
原帖由 superpartick 於 2021-1-17 11:09 PM 發表

佢返來實比國安拉
我都假設佢著草去英國,應該係怕暴動時做左一啲野,例如拍片教學,可能踩到犯罪灰色位。而家走定先,等香港家人收風。我覺得以佢性格唔會安份在英國做下欄工作。

引用:
原帖由 kallan 於 2021-1-17 10:40 PM 發表

其實呢條狗哥在未病發之前,我都經常會睇佢,(現在都有,當燈去睇)但此君和一些漢奸走狗不同,其可恨之處就是既然自己買了兩層大灣區樓,而且還是在限購令期買二手,並且用此作陳述,做漢奸走狗如李漢奸這類並不可恨,因為這類人擺明就是和中國作對,用一生精力去反政府,雖然近期縮沙就有些令其支持者看不起!
兔子都不會吃窩邊草,做賊亦不會打劫左鄰右里,這是本能問題,但可惜的就是其用一家作賭注去英國,如果中央有 ...
其實去到個邊有人請佢地
最後實想返香港
但到時又做唔返香港人

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-17 11:21 PM 發表

我睇過佢攞住本房產証教人賣樓果集
最記得佢買咗間大信海岸家園, 中山北站行5分鐘就到
隔離(西邊)起緊中山歡樂海岸,
深茂高鐵2期東延至中山北站到達深圳北/西麗火車站
即意味著將來西九龍一站直達中山北
咁既勢仲走去賣走層樓正一岸鳩鳩

同埋有一集食木屋燒烤, 當時仲猛讚手機支付方便

佢個相係類似陸浩明果D, 典型走精面精甩尾果種反骨相睇準社會形勢, 知道變黃對自己知名度/ ...
西方只係吹水
根本就無證據
但大把傻黃信

引用:
原帖由 kallan 於 2021-1-12 06:26 PM 發表
黃金保命的概念解讀
這其實是一個重要課題,但很多人會認為,當亂世時,食都無很食,黃金又有何用呢?到時用搶或者身邊有把槍還實際一些!其實這是兩個概念,保命不單指食物(當然食物是其中之一),保命是指選擇權,這和有錢冇錢都一樣,不能用睡三尺床和三餐去比較富人和窮人,而是選擇權的多少問題,黃金在亂世就起到這個作用。
在立論之前,我們先在歷史上去查找一些答案或者是否可以觸發大家一 ...
K兄,其實你會點睇中國央行的黃金儲備量?睇網上見到也只是全球排名第六名,接近2000T的黃金儲備量,約佔外匯儲備2.4%,這個數量會唔會太少? 由其現在講緊阿爺要去美元化的大環境下, 這樣的黃金儲備能力有無資本去分薄美元市場份額? 還是分薄美元的市場份額重點不在於黃金的儲備, 而在於中國對各國輸出貨物及技術的能力?

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-17 11:21 PM 發表

我睇過佢攞住本房產証教人賣樓果集
最記得佢買咗間大信海岸家園, 中山北站行5分鐘就到
隔離(西邊)起緊中山歡樂海岸,
深茂高鐵2期東延至中山北站到達深圳北/西麗火車站
即意味著將來西九龍一站直達中山北
咁既勢仲走去賣走層樓正一岸鳩鳩

同埋有一集食木屋燒烤, 當時仲猛讚手機支付方便

佢個相係類似陸浩明果D, 典型走精面精甩尾果種反骨相睇準社會形勢, 知道變黃對自己知名度/ ...
阿星探店 好睇, 而家我用bilibili 睇, 費事益youtuxx

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-1-18 03:48 PM 發表

阿星探店 好睇, 而家我用bilibili 睇, 費事益youtuxx
品城記
最近有集(長春)
介紹3間都係地踎舖
果集幾好睇

引用:
原帖由 JamesIeong 於 2021-1-18 03:37 PM 發表

K兄,其實你會點睇中國央行的黃金儲備量?睇網上見到也只是全球排名第六名,接近2000T的黃金儲備量,約佔外匯儲備2.4%,這個數量會唔會太少? 由其現在講緊阿爺要去美元化的大環境下, 這樣的黃金儲備能力有無資本去分薄美元市場份額? 還是分薄美元的市場份額重點不在於黃金的儲備, 而在於中國對各國輸出貨物及技術的能力?
截至2019年嘅統計
黃金產量 同 黃金消費
中國都係排世界第一位

所以不嬲都有分析講過
中國官方公佈嘅黃金儲備肯定遠遠低過實質數字
另外有咁高黃金消費即係代表民間藏金非常豐厚

中國人一定明白黃金係硬貨幣嘅道理。

引用:
原帖由 superpartick 於 2021-1-17 11:07 PM 發表

但馬兄你之前在帖內說自己疑似感染
搞到大家好擔心
大吉利是下次有相同情況
睇醫生穩陣D
唔好自己亂食成藥
始終現在疫情橫行
以及自己不是醫生
保障自己及他人
第一,我無講我疑似感染,祗係感冒;第二,我去檢測係跟從政府建議;第三,國家已清楚指出,連花清瘟係醫治美國肺炎早期的藥,按療程服,基本上即時受感染也可避免重症;第四,蓮花清瘟其實亦可醫感冒。
這大半年我作感冒狀就會食,通常二服就解決問題,今次我完成整個感冒療程,共十二服,其實食了三日就好,第四日晚收到檢測陰性報告,我就停服。
至於睇醫生問題,我不抗拒,但你告訴我,一般傷風感冒西醫會開甚麽藥?有鼻水就鼻水藥、發熱就必理痛、咳就咳藥水……這種情況,我睇醫生做乜?
不過,無論怎樣我也多謝你關心!人老了,反而開始多反思。最近感冒的情況,天南地北的師兄給了很多服藥理論給我,好多好有用,不過自己真的不懂中醫,將來還是先問問中醫師應該會好點。

引用:
原帖由 Peterold4 於 2021-1-16 11:32 PM 發表

K兄,你今天文章提到若果一個人一生買了一層樓,供了二三十年后,再免費可住三十年,其實已輸得好緊要!另我想起任志剛曾經說過,有一層樓就是平盤,有兩層樓就叫long, 而一層樓都冇就是沽空!
想唔明,點解供得一層係輸?起碼可留俾下一代?小弟愚昧,唔明(利申,本人持有一層樓)😅

但我有公屋住就唔會去買樓了,唔會攞苦來辛,多餘錢攞去投資其他野

如果冇公屋要租樓,就當然買樓好

引用:
原帖由 smky 於 2021-1-18 06:51 PM 發表

這個網站blog也有很多coco哥的「資訊」:

https://greaterbayarea.blogspot.com/search/label/COCO哥
Coco狗仲有呢個起底帖
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28494521&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]