• 瀏覽: 18,150
  • 回覆: 159
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-1-14 09:39 PM 發表

如果不阻止病毒的變種速度...........未來的危機可能是災難.......!!

最少要客觀去看..........現在美國及英國已經開始打疫苗.........是否有效很快就知道...!!
國藥及科興也在不同國家開打疫苗............未來會有更實質的結果.....!!
藥廠不是救世主......但要信科學及數據.........!!
咁你用行動支持科學;打晒三隻疫苗, 加埋有100%保護~

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-14 09:02 PM 發表
pfizer 只得29%?!
怪不得有人打完輝瑞後都中左

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-14 09:39 PM 發表

乜你禁舔美架?!
沒有啊
自由選擇啊

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-14 09:36 PM 發表

我估算, 唔打疫苗而中招的機會, 袛有29%~
那個國家及早完成疫苗普及接種工程..............那個國家就可以解除出外禁令......!!
經濟活動也可以即時恢復............!!

以色列是打疫苗最快的國家...........相信以色列很快會解除出外禁令....!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-14 09:42 PM 發表

咁你用行動支持科學;打晒三隻疫苗, 加埋有100%保護~
我吃飽飯不等如你食飽飯.........即使我食上三碗你都不會飽.....!!
因此我無必要吃上三碗........!!

引用:
原帖由 笑看流浪犬 於 2021-1-14 09:44 PM 發表

沒有啊
自由選擇啊
選擇唔打, 才是上策~

科興條數係由反華巴西總統個部門造嘅,而輝瑞條數係輝瑞自己閉門造出嚟,兩種計法真係冇得比較,不過我一定會揀科興!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-1-14 09:48 PM 發表

我吃飽飯不等如你食飽飯.........即使我食上三碗你都不會飽.....!!
因此我無必要吃上三碗........!!
你唔洗理別人, 你獲得100%保護, 大家戥你開心~

果然係真的假不了。

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-1-14 08:13 PM 發表
巴西布坦坦生物醫學研究所(Butantan Institute)在上周公布高達78%的科興疫苗有效率後,澄清該疫苗「總體有效率」為50.4%,說法混亂引起外界批評

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210114/426403934056222720720941.jpeg/R-rtI2E8sQ0WwmPZvk5rWmHnGfXJ74JEv7svGL-7Lxg?v=w1280r16_9
如果焗打咩都假,最緊要副作用少

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-14 09:36 PM 發表

我估算, 唔打疫苗而中招的機會, 袛有29%~
香港幾千人中/750萬人?

唔打就是咁多人中之麻,有29%咁高?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-14 09:48 PM 發表

選擇唔打, 才是上策~
唔打輝瑞,咁你即是唔比面你老美主人

作反了

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-1-14 09:39 PM 發表

報紙佬收咗邊個錢,一目了然
100%防重症
0%嚴重逼作用

呢兩點你幾乎冇一報紙會寫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]