• 瀏覽: 944,204
  • 回覆: 7,331
  • 追帖: 143
+688
引用:
原帖由 救火佬 於 2021-1-14 07:02 PM 發表

老曱甴,72歲都唔化嘅,幫啲犯法逃避法律制裁嘅打把偷渡
處理地區事務一直都係區議員嘅恒常工作,之但係自上任以嚟就備受關注嘅油尖旺區議員陳梓維日前接到居民求助,但佢就以冇大廈法團電話為由,「用咗一種冇人會用嘅方法」去處理,就係通知其對手幫忙,搞到對方都話議員搵前議員作個案轉介係第一次。陳梓維似乎以為呢個方法好聰明,但係就惹來網民批評佢能力有問題,仲要「通知對家當做咗」。
事緣陳今日凌晨(14日)喺Facebook上載咗一張貼喺大廈內嘅業主立案法團會議記錄,而會議地點竟然係該區前區議員葉傲冬嘅辦事處。佢喺貼文中解釋話有收到街坊投訴,指大廈外牆有大幅不明污漬,擔心係因糞渠滲漏造成,點知佢「咁啱冇該法團電話」,所以就通知咗葉傲冬,仲話「為咗慎防對家將投訴當成自己工作,所以在此立下證據」喎。葉傲冬下午就喺Facebook回應,話本身做到都冇諗過抽佢水,希望陳對得住「糧支」,又指歡迎佢繼續轉介個案。
貼文一出隨即引嚟網民炮轟,斥事件與政治立場無關,而係能力問題。亦有人認為佢作為區議員應更主動聯絡當區民政事務處通知相關部門處理,更批評佢今次發文如「射波嘅最好證據」,亦有唔少建制派人士轉載貼文食「花生」,離島區前區議員傅曉琳都暗諷話佢「勁」,難怪自己連任唔到。睇怕陳梓維要再落力啲做嘢,唔係嘅話遲早引起地區民怨大爆發啊!
去到下晝,被建制派瘋狂抽水嘅陳就再發貼文,辯稱自己接獲投訴後,曾嘗試要求保安員代為聯絡法團主席同管理公司,但就形容保安員拒絕合作,更被反寸點解唔通知對手嘅所屬政黨,所以佢先會決定去搵對方,仲反指:「單單聯絡法團主席一事對他們來說應該不會困難吧?」既然講到咁簡單,但又話自己做唔到,係咪變相自曝其短,話畀全世界知自己技不如人呢?

維維果然有超人的質素,仲難得選民超受落

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2021-1-14 07:11 PM 發表

處理地區事務一直都係區議員嘅恒常工作,之但係自上任以嚟就備受關注嘅油尖旺區議員陳梓維日前接到居民求助,但佢就以冇大廈法團電話為由,「用咗一種冇人會用嘅方法」去處理,就係通知其對手幫忙,搞到對方都話議員搵前議員作個案轉介係第一次。陳梓維似乎以為呢個方法好聰明,但係就惹來網民批評佢能力有問題,仲要「通知對家當做咗」。
事緣陳今日凌晨(14日)喺Facebook上載咗一張貼喺大廈內嘅業主立案法團會 ...
佢能力有問題,其實唔算新聞

會考零分想搵過學歷低過佢既助手,要鬥U多,已經夠震憾 

引用:
原帖由 扯旗幫 於 14-1-2021 19:11 發表

事緣陳今日凌晨(14日)喺Facebook上載咗一張貼喺大廈內嘅業主立案法團會 ...
條路喺當區黃選民自己揀,褔佳唔好喊,難為前議員嘅支持者,要同班黃人一齊受

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-14 06:08 PM 發表

我英國同事話
呢10年多咗好多外族,尤其係東歐人,local人唔係咁鍾意,所以越搬越遠......
西歐本地人一般對華人移民反感度最低
不過侵侵同班政客怒吹中國威脅論後,就難講
正常人歧視你大鑊D,定傻佬歧視你大鑊D?

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-1-14 07:16 PM 發表

條路喺當區黃選民自己揀,褔佳唔好喊,難為前議員嘅支持者,要同班黃人一齊受
我住緊呢區都是黃💩甲由區議員,個位仲要是三白眼啲,佢唔係點做野,成日玩政治
前任個位是建制派,佢不知做得幾好,係做實事

警方之前拘捕50多人參與⎾初選⏌,據悉有部份人自稱⎾無辜、無意顛覆國家⏌、⎾參與初選只為取得成為候選人門檻⏌,並謂⎾願意轉做污點證人⏌以求減刑,有人且甚至⎾提出提供其他有用資料⏌云云,詳細數字不詳,但內幕人士據知⎾不只一兩個⏌。

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2021-1-14 07:11 PM 發表

咦,今次大鑊;現在才一月中,咁快為2021花邊趣聞選舉打響頭炮,餘下11.5個月的對手點出線

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-1-14 07:27 PM 發表
警方之前拘捕50多人參與⎾初選⏌,據悉有部份人自稱⎾無辜、無意顛覆國家⏌、⎾參與初選只為取得成為候選人門檻⏌,並謂⎾願意轉做污點證人⏌以求減刑,有人且甚至⎾提出提供其他有用資料⏌云云,詳細數字不詳,但內幕人士據知⎾不只一兩個⏌。
大家估下邊個係二五仔,我估巫婆同鄺癲神或者白鴿黨所有人,不過篤完灰後仲有人會投佢票嗎?

引用:
原帖由 geometric 於 2021-1-14 07:37 PM 發表

咦,今次大鑊;現在才一月中,咁快為2021花邊趣聞選舉打響頭炮,餘下11.5個月的對手點出線
可以想再次證明黃人的選舉係無錯的,不過方丈報好鍾意報佢,只要到時再被煲起個勢可能又係佢贏㗎

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 14-1-2021 19:24 發表

我住緊呢區都是黃💩甲由區議員,個位仲要是三白眼啲,佢唔係點做野,成日玩政治
前任個位是建制派,佢不知做得幾好,係做實事
其實全港已經有不少區被曱甴已完淪陷,曱甴已完一個共通點,不做地區事務,衹搞政治鬥爭。小弟本區(大西北)嗰隻咪一樣,地區事務唔做,個個月尾去太子收花,反而前議員落選後,再去年疫情初起,口罩短缺時,仍為居民派口罩。

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2021-1-14 07:39 PM 發表

大家估下邊個係二五仔,我估巫婆同鄺癲神或者白鴿黨所有人,不過篤完灰後仲有人會投佢票嗎?
唔使心急,污點證人要上庭作證,預早買定花生

引用:
原帖由 bchan77 於 14-1-2021 19:27 發表
小曱甴有小曱甴篤灰,大曱甴有大曱甴帶罪立功,正式兄弟爬山,各有各撐囉

引用:
原帖由 扯旗幫 於 14-1-2021 19:39 發表

我買乞衣護米線陣肥婆都有份篤灰

引用:

如果佢連任就好笑🤭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]