• 瀏覽: 22,503
  • 回覆: 486
+10
引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-1-12 02:27 PM 發表

遷往上海.......  

無國安法咩?
品牌銷售,更重要的營運中心係新加波。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-12 02:12 PM 發表
Supreme及Vans等知名美資品牌的母企VF Corporation宣布,將推行其亞太區業務的轉型計劃,其中,品牌營運中心及亞洲產品供應中心將撤出香港,分別遷往上海及新加坡。雖然集團未有交代撤出香

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2850000/2850290/3_1024.png

國安法下,外資有乜需要留係香港?
...
國安導火線嚟啫……內地改革開放後個市場上緊嘛!可能夾啱啲租約就搬而已。衛星落地係咁變㗎:被殖民失支援同時要引入轉化埋侵略成商機然後用乾用淨。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-12 02:12 PM 發表
Supreme及Vans等知名美資品牌的母企VF Corporation宣布,將推行其亞太區業務的轉型計劃,其中,品牌營運中心及亞洲產品供應中心將撤出香港,分別遷往上海及新加坡。雖然集團未有交代撤出香

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2850000/2850290/3_1024.png

...
其中一間去咗上海啊。所以佢哋驚的唔係國安法,系新加坡同上海都冇的香港黑暴。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-1-12 02:28 PM 發表

選擇性失明中啦!dklm
反中白痴睇左毒媒99%會出現既副作用...

仲有智力外降,思覺失調...

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-12 02:25 PM 發表

你睇清楚,因為在中國銷售
不, 品牌運營中心係regional operation / brand management, 唔係"中國銷售"

引用:

...
上海係中共管。新加坡反正苦仲慘喎。

用下腦啦,曱甴

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-12 02:29 PM 發表

只係品牌銷售,營運中心咪搬法新加波。
香港係冇中國咁大巿場。
但香港法治又冇,警察又大哂,又冇中國咁大巿場,國咪被國安法摧毀,順便拉埋珠三角落水
咁使咩去上海呀
香港係冇中國咁大巿場<===係你要9up國安法之ma
又話撤出大陸市場既......."super-me"係美國定日本???

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-12 02:29 PM 發表

兩個地區國安法更嚴...

又唔會攬炒罷工,攬炒罷工先係香港獨有,呢樣先係嚇退外資既主因...
新加坡清清楚楚,香港紅線任搬

引用:

...
黃絲話自動送中, 又杯葛喎~~

不過無咩影響, 反正班窮西黃絲都買唔起, 一路都只係買緊淘寶貨沖大頭鬼

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-12 02:31 PM 發表

咁使咩去上海呀香港係冇中國咁大巿場<===係你9up國安法之ma
中國巿場係大,無法治都無所謂。
香港唔係,本身只係靠法治維持,現在冇啦,咪搬法新加波,但留返嗰品牌銷售係上海。

引用:

...
國安法攪炒, 預咗㗎啦。

點解唔去台灣嘅?台灣又自由又民主國安法又清楚。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-12 02:31 PM 發表

新加坡清清楚楚,香港紅線任搬
算啦又要奶大陸

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-12 02:18 PM 發表

新加波至少清清楚楚,香港現在唔清唔楚,條國安法係中國法寫,普通法理解唔到。
你真係叻呀🪳全亞洲國安法最勁在星加坡啊
🐸看世界普通法大部份係殖民地先用嘅啫,大陸法歐洲台灣,美國加拿大其中一個省都用緊啊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]