• 瀏覽: 22,506
  • 回覆: 486
+10
Supreme及Vans等知名美資品牌的母企VF Corporation宣布,將推行其亞太區業務的轉型計劃,其中,品牌營運中心及亞洲產品供應中心將撤出香港,分別遷往上海及新加坡。雖然集團未有交代撤出香

國安法下,外資有乜需要留係香港?
國安法造就新加坡成為亞洲第一的商業和金融中心。

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2850290/【美企撤港】Supreme及Vans母企 亞太區營運中心由港遷至上海新加坡

關國安法事?
上海無國安法?

佢地情願搬去國安法更嚴既城市...

明顯香港國安法未夠嚴...

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-12 02:12 PM 發表
Supreme及Vans等知名美資品牌的母企VF Corporation宣布,將推行其亞太區業務的轉型計劃,其中,品牌營運中心及亞洲產品供應中心將撤出香港,分別遷往上海及新加坡。雖然集團未有交代撤出香

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2850000/2850290/3_1024.png

...
上海.........真係win硬香港冇野講
新加坡民主咩???

引用:
原帖由 onnam 於 2021-1-12 02:15 PM 發表
關國安法事?
上海無國安法?
冇睇?上海負責中國銷售。
營運搬新加波

引用:
原帖由 onnam 於 2021-1-12 02:15 PM 發表
關國安法事?
上海無國安法?
佢係冇腦

黑暴以為搞衰香港可以威脅大陸,點知外資直接搬埋上去,香港又做condom

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-12 02:16 PM 發表

上海.........真係win硬香港冇野講
新加坡民主咩???
新加波至少清清楚楚,香港現在唔清唔楚,條國安法係中國法寫,普通法理解唔到。

引用:
關國安法事?
上海無國安法?
有國安法保護, 地方無咁受亂...
香港既國安法未夠嚴, 嚇走d外資...

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-12 02:16 PM 發表
佢地情願搬去國安法更嚴既城市...

明顯香港國安法未夠嚴...
人地條國安法唔會送中。

想都知道啦!整個亞洲市場係中國, 公司搬去上海,直接到市場蓬勃嘅中國市場。香港留番畀黃黑狗。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-12 02:12 PM 發表

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2850000/2850290/3_1024.png

...
樓主你真係曲到直...
搬去上海唔講?
仲有新加坡, 管得仲嚴過香港

香港無競爭力了

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-12 02:18 PM 發表

有國安法保護, 地方無咁受亂...
香港既國安法未夠嚴, 嚇走d外資...
新加坡條國安法寫清楚乜嘢準做,乜野唔準做。
香港條國安法龍門任搬

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-12 02:18 PM 發表

新加波至少清清楚楚,香港現在唔清唔楚,條國安法係中國法寫,普通法理解唔到。
D反中既白痴,自己理解唔到, 就當唔清楚...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]