• 瀏覽: 2,625
  • 回覆: 22
+15
1月6日,航空工業自主研制的國內首架人工影響天氣無人機“甘霖-Ⅰ”在甘肅金昌成功首飛。“甘霖-Ⅰ”人工影響天氣項目是我國首次利用大型固定翼無人機開展人工影響天氣工作,填補了國內空白,成為世界首創,為全球氣象事業和生態環境建設貢獻中國智慧、中國方案、中國力量。(航空工業)

牛逼了,以後可以呼風喚雨

附件

b6765e8bly1gme5kk4vi7j20u00jy7wh.jpg(97.38 KB)

b6765e8bly1gme5kkj1isj20u00ke1kx.jpg(46.83 KB)

b6765e8bly1gme5kl03plj21900u0kit.jpg(35.93 KB)

b6765e8bly1gme5kl87vyj20uf0k8nhv.jpg(26.54 KB)

b6765e8bly1gme5klpdvvj20pu0ef1kx.jpg(80.15 KB)

b6765e8bly1gme5km4jeoj20u00jvquw.jpg(56.11 KB)

646631b9ly1gme3j6q4faj232g21o4qr.jpg(79.88 KB)

646631b9ly1gme3jbtf0pj21re165h0k.jpg(40.47 KB)

646631b9ly1gme3jjqeouj264w43c7wm.jpg(48.24 KB)

646631b9ly1gme3jvhmldj264w43cu14.jpg(59.91 KB)

646631b9ly1gme3kanvz2j243c64whdx.jpg(86.11 KB)

控制天氣 般若般羅密

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-7 12:07 AM 發表
控制天氣 般若般羅密
影響同控制係差好遠的概念,BB班ONLY

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-1-7 11:18 AM 發表

影響同控制係差好遠的概念,BB班ONLY
天氣點控制呀 科幻片咩   影響天氣一定可以

低能中國人仲以為氣象武器係假的,笑撚左低B左成個世紀你班鄉下佬都係無藥可救嫁啦

話你班軍佬ON9都癈事,閃

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-1-7 02:28 PM 發表

天氣點控制呀 科幻片咩   影響天氣一定可以
因為呢到太多自大多一點的黃皮否認西方做到的氣象武器

只好同你班傻仔補補課啦

西方精英搞陰謀New World Order其中一項目就叫做Geoengineering
而美國空軍白皮書已經有講明研究點用氣象武器打未來戰爭
就算係美軍打越戰,其實已經暗中玩過大豪雨,淹死胡志明補給通道...

至於美國突然收兵唔打越戰,真正原因是Rockefeller家族跟中共達成共識,轉玩中美經濟共同體,
所以切斷軍方資金和力推反戰運動,當然全球主義者,XX會XX會個D野軍佬係唔會明,因為軍佬只係卒仔

你黃皮自已無料到,咩都唔識,成個傻仔咁,咩都整唔成,就否定人地做到GA技術,
記著世界唔係得中國人,人地唔會同你地一樣低B,西方氣象武器是絕對領先中國一個世紀

中國應該仲係BB班,連物理參數都未Q識收集,點控制氣流,導能方向係完全唔識,零蛋白痴低能一個

@hlover96                  @caorenjie                  @kingking99                  @fouly123                  @cwilson1     

唔好又話我欺壓你地呀,無我頂級謀士棋手成日暗中係到支招提水,中國死得更快

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-1-7 03:30 PM 發表

只好同你班傻仔補補課啦

西方精英搞陰謀New World Order其中一項目就叫做Geoengineering
就算係美軍打越戰,其實已經暗中玩過大豪雨,淹死胡志明補給通道...:smile_ ...
中國后來者居上

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-1-7 03:30 PM 發表

只好同你班傻仔補補課啦

就算係美軍打越戰,其實已經暗中玩過大豪雨,淹死胡志明補給通道...:smile_ ...
美國有外星人基地呀! 冇你同鬼佬含撚  一早係中國上空制做大量雷電 地震 香港落理雪  吾比雷打死 都幾雪冬死  係吾係!  想像力真豐富!

如果科技能制做自然  月球一早住得人拉!! 連基本常識都冇架天才   冇左呢d天才同鬼含撚 香港一早冰封左拉 重邊有香討?

先進!利害!中國人的光榮!

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-1-8 10:26 AM 發表
如果科技能制做自然  月球一早住得人拉!! 連基本常識都冇架天才   冇左呢d天才同鬼含撚 香港一早冰封左拉 重邊有香討?
鄉下佬出少句聲無無當你啞嫁,無料學人扮四條,連搜尋器都唔Q識用嗎,"氣象武器"根本唔係咩新鮮事物,柒到爆炸就係你呢種人

@wuenxiao   我發覺原來知道自己不足,短板,肯改進的中國人只是極小數,大部份傻仔都係故步自封

好心自己無料到就虛心學習啦,一味否定人家做到GA科技,不知所謂的中國人
乾隆皇帝明明很喜歡西洋玩意兒,為何卻要讓清朝閉關鎖國八十年? (sina.cn)

@hlover96                   @caorenjie                   @kingking99                   @fouly123                   @cwilson1

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2021-1-8 01:16 AM 發表

中國后來者居上
咁肯追都好過有自閉仔直頭唔承認人家有這樣的科技,中國人真係一屎還有一屎低

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]