• 瀏覽: 753,183
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 日出東海 於 2020-12-28 12:30 PM 發表

有D人咁奇怪?香港好食/好住/好搵,竟然唔滿意,想走去外國做乞兒 ?屎曱甴之想法 ,果然是異於正常人 !
可能喺香港做咗虧心事, 搞到半夜敲門都好驚,所以唔走唔得。

Sooner or later they will regret it when they find out the truth behind the so-called democracy and freedom

當他們發現所謂民主和自由背后的真相時,他們遲早會後侮的

仲唔係外國勢力干預

附件

Screenshot_20201228-142521_WeiboIntl.jpg(59.83 KB)

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-28 11:49 AM 發表

腰腰隔離完未??
未呀仲有2日,隔離日子不好過但能一家團聚最重要,我係房間日行萬幾步美團點3餐自己愛吃的應該無肥左吧,但最擔心每天量體溫時間有發燒就要送醫院檢查的

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-28 08:03 AM 發表

卡在渠中點通?
想吓都開心

引用:
原帖由 wing_gun 於 2020-12-28 12:08 AM 發表

"該群組內的大部分港人因探親而訪英,其家人在英國生活或讀書良久,來自不同城市如倫敦、曼徹斯特及利物浦等。當中沒有任何人因為旅遊而到當地"

咁即係係英國有親人照顧啦, 洗乜咁急返黎啫
報導話有懷孕8個月嘅孕婦和長期病患者滯留,趕住返嚟覆診,我好疑惑:其實呢群人喺幾時去英國?佢地本身諗住幾時返香港?

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-28 12:01 PM 發表

佢哋會同你講:係咪不用交稅too?
唔係香港賺嘅收入咪唔駛交稅囉

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-28 09:51 AM 發表
公海見到呢篇垃圾
個記者
唔去寫天空小說嘥咗佢😒
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20201228/s00002/1609093746235
我睇完真係想講句:好行唔送,英國真係好很「自由」㗎

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-12-28 10:16 AM 發表

個男人和記者怎樣遇上作到這個故事?
唔夠七位數字積蓄可以安頓一家四口?
個男人係個「記者」嘅朋友就得啦,經過呢兩年嘅事,大家都明做媒是何其容易

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-12-28 10:41 AM 發表

第一次去就攪移民, 唔夠7位數積蓄, 專業應不被承認, 一家四口開支大, 英國正爆發嚴重疫情.
一來咁既條件背景去移民根本唔夠.
二來佢做乜要走得咁急? 係英國現在飛番呢都唔得, 仲要自己飛過去咁冒險?
呢d對英國冇用嘅人,英國點會要?不過呢d人有炆煮豉油就得,唔駛食飯都唔會肚餓,有自由空氣可以練仙

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-28 08:50 AM 發表
法國總統馬克龍:我們擁有了抵抗病毒新武器

歐盟各國順利啟動新冠疫苗接種。法國總統馬克龍發推表示,我們擁有抵抗病毒的新武器。

歐盟27日正式啟動美國輝瑞及德國BioNTech合作研發疫苗接種。在巴黎北部一間長期護理院住院的78歲老婦茉莉賽特是法國第一位疫苗接種者。在接種前她表示,我已準備好親身體驗這種疫苗。"我非常激動"。

法國總統馬克龍27日發推文表示,祝賀法國正式啟動新冠疫苗接 ...
好多法國人講明唔會打

引用:
原帖由 y98141 於 2020-12-28 01:28 PM 發表

內地犯偷渡罪最多判一年,坐完之後仲要押返香港比香港法庭審。不過12瞞逃當中有兩個係比內地告組織偷渡罪,座底兩年 最高七年
如果入佢「嚴重情節」既 最高係無期,但我估阿爺會鬆手
如果有人轉做「污點證人」就精彩囉

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-28 11:38 AM 發表

果d成日話私隱大哂嘅國家先雙重標準啊😒😒
以前住倫敦一個街口十幾廿個cctv影住...又唔見有人跳出來話侵犯私隱😓😓😒
班人根本雙重標準
西人做咩都係啱既, 中國人做咩都係錯既

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-12-28 03:37 PM 發表

班人根本雙重標準
西人做咩都係啱既, 中國人做咩都係錯既
因為佢哋覺得西方社會有「民主」,「人權」,「自由」,所以做乜都得。中國冇「民主」,「人權」,「自由」,所以乜都唔做得。

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-12-28 03:25 PM 發表

好多法國人講明唔會打
注射疫苗有一定風險,佢哋唔想做白老鼠。

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-12-28 03:25 PM 發表

好多法國人講明唔會打
身為總統,應該第一時間打疫苗,咁先做到正面示範俾國民。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]