• 瀏覽: 753,470
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1225_00822_001.html
香港人,好心你哋啦,返到內地有酒店俾你隔離已經算好,仲要係度嫌三嫌四。

引用:
原帖由 y98141 於 2020-12-25 03:41 PM 發表
11944399 11944400
好消息👍

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-25 13:10 發表

學校停課重衰成街小朋友,帶埋啲小朋友出街!
無錯,成個商場都係人,小朋友跑來跑去。

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-25 15:19 發表
本港新冠肺炎第四波疫情大爆發,確診個案持續上升。政府專家顧問、港大微生物學系講座教授袁國勇聯同其他學者在報章撰文,指全民疫苗接種計劃刻不容緩,建議本港應先用BioNTech及科興疫苗。

袁國勇表示,現時港府預先採購的3款新型冠狀病毒疫苗中,都可以防止感染嚴重併發症,但未必能阻止無症狀感染,以及減滅上呼吸道釋放病毒,因而仍然可能感染其他人;在現時社交距離及防控措施未能完全嚴格落實執行,開展全民 ...
請政府的“專家們”先打吧!
專家打了我們才有信心啊!

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-25 16:03 發表

尤其外國的疫苗,專家如果覺得咁好,就先打啦!
我這小C9就等國家的疫苗啦!

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-25 04:03 PM 發表

啱,作為專家應該要第一時間接受疫苗注射。證明呢隻疫苗係冇問題。

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-25 03:58 PM 發表

無錯,成個商場都係人,小朋友跑來跑去。
商場好多人排隊包禮物,買外賣,買蛋糕, 開party咁款啦

睇fb仲見到一個醫護朋友三代十多人去食聖誕buffet添😔

引用:
原帖由 happyfatcats 於 2020-12-25 04:19 PM 發表

身為醫護人員竟然唔係以身作則,停止參加任何聚會,反而繼續去食聖誕buffet,真係令人非常失望。

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-12-25 10:06 AM 發表

尋日我三點半收工,公司樓下商場已經人頭湧湧香港人真係去少陣街都唔得
旺角仲誇張, 遊人如鯽.

有人話抗疫要當一埸戰爭來打.

但市民態度就話之理,
繼續出街同聚會.
清不到零就是政府問題

引用:
原帖由 RockMe 於 2020-12-25 04:31 PM 發表

但市民態度就話之理,
繼續出街同聚會.
清不到零就是政府問題
無錯~張醫生日日苦口婆心勸極都唔聽,啲市民覺得自己無責任咁

引用:
原帖由 RockMe 於 2020-12-25 04:31 PM 發表

但市民態度就話之理,
繼續出街同聚會.
清不到零就是政府問題
香港人D所謂質素低得可憐,再加上刁民性格,冇救

引用:
原帖由 happyfatcats 於 2020-12-25 16:19 發表

本來都訂了21號那晚沙田帝逸酒店食自助餐,後來都取消了。
要做個乖乖抗疫的市民。

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-25 04:26 PM 發表

身為醫護人員竟然唔係以身作則,停止參加任何聚會,反而繼續去食聖誕buffet,真係令人非常失望。
唔出奇吖,猶記得當日班醫護⎾罷工救港⏌,罷工完齊齊打邊爐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]