• 瀏覽: 753,440
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-22 02:09 PM 發表

雀仔不是停留起郊外嗎??
qq中過「頭獎」未?
知道什麼是「頭獎」嗎?
你就知道鳥怎樣拉屎了

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-22 02:18 PM 發表

哎呀!唔好呀!兩三年!
最壞嘅可能啫。可能成個2021年都要戴口罩,去到2022年就可以唔使戴口罩。

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-22 08:09 AM 發表

可能真係咁都未定
唔係點解唔透露過去兩日行蹤呢?

引用:
原帖由 ivanfit 於 2020-12-22 02:12 PM 發表

K師兄是縮寫

全句應該是
鳥不生蛋 狗不拉屎

其實我都好想知東莞有甚麼地方有酒店但又鳥不...拉屎
我都算去勻整個東莞但真係諗唔到係邊
我都想知

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-22 02:07 PM 發表

話不投機半句多,既然佢有立場,仲要係完全企响我嘅對立面,想保持友誼嘅做法只能係減少見面,因為當同呢類人見面,就算你唔想提起政治或者社會新聞,佢哋都會主動提,到時盞嗌交收場,唔見好過見,不過佢係直接話抵我死,冇諗過咁多年朋友會咁樣幸災樂禍啫
師姐你的方案十分正確,
小弟亦有相同想法.

係香江小島生活絕對不是一件容易事,
每日都有十分多的東西要煩惱.

朋友之所謂朋友就是要互相幫忙分擔煩憂,
若碰面會有機會嗌交的不如當無認識過,
到時賺到既錢都唔買藥食.

因此每聽完"朋友"的偉論便大家高興當識少一個,
駁佢都浪費時間.

還有是若身邊有太多負面磁場必定會令自己受影響.

引用:
原帖由 Karlching 於 2020-12-22 01:26 AM 發表

師兄,我早你兩天回來。現在還有三天就出關了。我很慘,被放逐到東莞一個鳥不拉屎的地方隔離😭
其實你都要困在房間內去邊到冇所謂啦。

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-22 02:15 AM 發表

冬至會叫會收二倍?
係嘅咩?你知?🤭

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-22 02:05 PM 發表

請問咩叫「🐦不拉屎」?英文嗎?
鳥不拉屎 :
山旮旯
A faraway and god forsaken place / Timbuktu, as in Take a Message to Mary; 亦舒小說中的「天不吐」.

https://www.youtube.com/watch?v=2R3x6StO0c8

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-22 01:41 PM 發表

葬喺英國土壤連墓碑都無真係好值呀
係啊,簡直係超值。對佢來講,可能死起英國等於落葉歸根。

引用:
原帖由 ivanfit 於 2020-12-22 02:12 PM 發表

K師兄是縮寫

全句應該是
鳥不生蛋 狗不拉屎

其實我都好想知東莞有甚麼地方有酒店但又鳥不...拉屎
我都算去勻整個東莞但真係諗唔到係邊
會唔會係企石,橋頭,謝崗果邊?

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2020-12-22 02:27 PM 發表

鳥不拉屎 :
山旮旯
A faraway and god forsaken place / Timbuktu, as in Take a Message to Mary; 亦舒小說中的「天不吐」.

https://www.youtube.com/watch?v=2R3x6StO0c8
師兄
連歌仔都有

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-22 02:22 PM 發表

我都想知
剛才我真係有諗緊到底係邊一樹,
若可以叫鎮但算係偏僻只有 橋頭 及 謝崗 果一忽.

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2020-12-22 01:04 PM 發表

咁突然嘅?返嚟應該有新措施
亞爺睇見香港情況就眼火爆, 就叫班高官上去照肺

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-22 02:31 PM 發表

會唔會係企石,橋頭,謝崗果邊?
剛才回左大叔
我估只有果忽係一般人心目中是較偏僻

引用:
原帖由 ivanfit 於 2020-12-22 02:37 PM 發表

剛才回左大叔
我估只有果忽係一般人心目中是較偏僻
唔知洪梅,沙田,高埗,麻涌,中堂呢幾個鎮算唔算偏辟?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]