• 瀏覽: 752,835
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 ET0101 於 2020-12-22 12:04 PM 發表

其實都俾咗機會你了解佢嘅是非觀
係大是大非當前背道而馳的人點可能成為朋友
其實佔中嗰年就知佢黃,不過佢黃得冇咁明顯,舊年初初曱暴嗰陣有時同佢傾計講到少少,佢都係明顯偏幫,識咗十幾廿年,冇諗過佢會變到咁涼薄啫

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2020-12-22 01:04 PM 發表

咁突然嘅?返嚟應該有新措施
https://www.bastillepost.com/hon ... 上見國家衞健委-主要解說「全民強檢」/

上去諗辦法啦

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-22 10:33 AM 發表

[頭條日報] 巴士的點評─ ─連番立法 還不是馬照跑 股照炒?

連結: http://hd.stheadline.com/news/columns/417/20201222/904948/

盧總的一編評論,連法官都可以政治腦發熱,平常人又點可以避得過。

換個角度,我哋呢啲正常人,不是黑暴,也不會高度參與政治討論
"順帶一提,去年的行會高人,認為香港引用《緊急條例》,金融中心將土崩瓦解。如今不止用了《緊急條例》,還制訂了《港區國安法》,另外有美國制裁。香港還是馬照跑,股照炒。"

有無人知個位"行會高人"係邊個? (我估係陳智思)

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-22 09:05 AM 發表

到時英國發生暴動,英國警察出來清場,唔知羅湖聰,弱智峯,鄭嫖傑會唔會要求英國警方和平清場?
弱智峯走去拍英警膊頭叫人克制
肯定額頭穿窿

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-22 10:03 AM 發表

我尋晚棟起床板諗加上老虎個句大國風範,應該實施隔離21日都會統一吧,昨晚已作最壞打算迎最好結果
而澳門這幾十年都受愚港氣這次加辣也明白這意思
老實講,澳門做到咁出面,遲早連港人入境都禁埋...

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-22 01:28 PM 發表

弱智峯走去拍英警膊頭叫人克制
肯定額頭穿窿
可能死於英國爸爸嘅手上,佢可能會覺得值得嘅。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-22 09:34 AM 發表

又喺呢班天水圍曱甴,恥與為伍
影衰晒住天水圍既街坊
我哋愛國愛港愛和平架

引用:
原帖由 hwho 於 2020-12-22 01:27 PM 發表

"順帶一提,去年的行會高人,認為香港引用《緊急條例》,金融中心將土崩瓦解。如今不止用了《緊急條例》,還制訂了《港區國安法》,另外有美國制裁。香港還是馬照跑,股照炒。"

有無人知個位"行會高人"係邊個? (我個係陳智思)
行會內有張宇人,林鍵鋒,廖長江...

引用:
原帖由 hwho 於 2020-12-22 01:27 PM 發表

有無人知個位"行會高人"係邊個? (我估係陳智思)
請問師兄是不是屋仔水區的朋友?有個post 同閣下提出的差不多。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-22 01:22 PM 發表

其實佔中嗰年就知佢黃,不過佢黃得冇咁明顯,舊年初初曱暴嗰陣有時同佢傾計講到少少,佢都係明顯偏幫,識咗十幾廿年,冇諗過佢會變到咁涼薄啫
我自己覺得生活係這個社會有一樣東西係不能避免的,
就是結交朋友.

另一方面我地亦不斷篩檢身邊的人,
我的方法可能跟師姐你於去年出現狀況的遭遇相似,
就是能說出口的會是有九成是真話.
這樣好快會令對方現型.

去年我已減少了八成多的朋友,
他們書諗得比我多以為層次較高,
我說警方在制止暴力但他們說是黑警正在打學生.
咁既朋友要馬上避開, 否則會影響自己磁場.

朋友唔同銀紙或小甘甘無須要一大籮,
能夠溝通的一兩個已很足夠.

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-22 01:30 PM 發表

可能死於英國爸爸嘅手上,佢可能會覺得值得嘅。
葬喺英國土壤連墓碑都無真係好值呀

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-22 01:05 PM 發表

大陰帝國自從投票贊成脫歐
運氣一日比一日差
真替仲懷念英殖既曱甴閉翳
俾千幾蚊申請BNO仲過唔過去好
呢d係咪國運?
我咁大個從來冇諗過英國美國會變成今日咁⋯⋯😱😱

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-22 11:21 AM 發表

其實一般呢種人都係好鐘意玩自我感動,
同埋自戀, 做少少嘢都會自我感覺良好, 歸根結底就係自我中心,
舊年我被曱甴搞到返唔到屋企, 同我閨密呻咗兩句(知佢黃, 但佢平時根本拗唔過我), 然後佢响言語之間話我抵死,
於是我直接問佢咁講咩意思, 佢知自己講錯嘢, 即刻想兜, 無論响Line同whatsapp都好,
佢同我解釋嘅任何說話我都冇再睇亦冇再回, 我已經當冇咗呢個朋友,
佢之 ...
師姐
我冇你咁勇敢
d黃朋友仲有聯絡.....大家扮冇嘢多

引用:
原帖由 a_drew 於 2020-12-22 12:52 PM 發表

對大陸,臺灣入境無變
點解對呆灣咁有信心?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]