• 瀏覽: 16,918
  • 回覆: 135
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 07:53 AM 發表
政府立即取消我中國籍,我立即可以去申請BC, 不用住五年就有免費醫保!
仲有係,六年後,我入咗籍,可以慳返張機票,不用回香港退中國籍!
而且,申請退中國籍,又無啦啦要俾錢!個到又省一筆!
快啲取消我哋中國籍啦!
正一死垃圾,又想做英國狗,又唔想過去同受國難,政府取消你中國籍,同你申請小陰帝國國籍有咩能關系?
你咁垃垃,小陰帝國都唔收你

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 05:57 PM 發表

你估腥移民呀?香港人何來有資格住公屋?
大家眼中嘅你就係住公屋…不是嗎?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-22 12:18 PM 發表

我都好想住吓D新公屋,但邊有D腥移民咁好福氣呀!
香港人,日日捱生捱死,先捱到層私樓!
大陸人係共產社會享福,食大鑊飯,日日返三、四個鐘頭工,中午又可以午睡!
老咗社保唔夠,就申請來香港,拎公屋綜援,真係好幸福!
只有 窮人公屋戶先會 覺得咁樣 幸福! 雖然我唔知你點樣可以用舊公屋去換新公屋,也幫不到忙,但羨慕基層人士生活 既想法也算 強大…

英國肺炎等緊你

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 07:53 AM 發表
政府立即取消我中國籍,我立即可以去申請BC, 不用住五年就有免費醫保!
仲有係,六年後,我入咗籍,可以慳返張機票,不用回香港退中國籍!
快啲取消我哋中國籍啦!
柒頭自己去取消嗎
有表格申請㗎

引用:
快啲取消我哋中國籍啦!
沒常識真可怕
取消中國藉同你申請BC,有沒醫保同埋6年後入唔入到藉係沒關係. (5+1 呢個唔係專FOR BNO,係英國一直沿用的移民規則)
取消中國藉只係代表你沒左中國藉,而如果你本身沒第2個國藉,正常來講係唔可以取消中國藉.
如果你做難民又唔同,申請難民係會取消本來國藉.....咁難民...係可以叫做係無國藉人仕......
所以你可以揀去美國做難民.......如果去英國,6年內你都係中國藉,有咩冬瓜豆腐,都係要去中國領事館而唔係英國領事館.

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-22 01:21 PM 發表

已經問咗,不可以!可能你唔係香港人,所以,一直以為有得揀!
事實係,香港人係無得揀!
問你個死人頭
去入去境處填表
申請退出中國國籍啦
扮香港人

引用:
快啲取消我哋中國籍啦!
你仲唔快d去奶大陰蒂國變種肺炎一去無回頭一路好走 唔送

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]