• 瀏覽: 2,347
  • 回覆: 15
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20201204005677-260409?chdtv

報導形容拉達克東部地區的對峙現狀時說,印度陸軍消息人士指稱,「(前線)每天都有人病倒,很多士兵病情稍有好轉就重新返回崗位」。但是官方消息卻表示,「(氣候造成的)非致命傷亡情況並不令人擔憂,而且在預料之內」,「中方也面臨同樣的問題

自已病倒仲拉埋中國落水,自已衰,唔得,都係話中國唔得,所以,中印共同退兵?

呀叉乜都得,只係唔衰得

中國這邊軍營已經接通了電網,全天候供電。天天火鍋燒烤,暖氣熱水,

XXX D大兵條命 真係 唔值$! 

零下二三十度哦 

引用:
原帖由 mflyer 於 2020-12-10 02:47 PM 發表
XXX D大兵條命 真係 唔值$! 
低種姓的賤民可以犠牲

兩國嘅後勤保障唔系一個級別嘅,自我安慰

印軍繼續撐 看看有多少 凍傷 

反正中國這邊是不斷輪換的
哈哈哈 

「中方也面臨同樣的問題」,對呀,不過中方解決到咁姐

引用:
原帖由 robin09 於 2020-12-10 11:40 AM 發表
中國這邊軍營已經接通了電網,全天候供電。天天火鍋燒烤,暖氣熱水,
印度話,咁好待遇,縱壞曬喔。要艱苦鍛鍊,挨凍,班兵先抽得喔

引用:
原帖由 goyoyogo 於 2020-12-11 08:16 AM 發表
「中方也面臨同樣的問題」,對呀,不過中方解決到咁姐
點解決到?

樓上所有人都一定未去過3000米上地區,只識亂嗡。

現今科技及醫療技術,高山症根本冇得醫冇得防冇得解救,唯一解救方法就係速速落返三千米以下低地。

越大隻越壯建,高山反應越嚴重,藏人同Gurkha哩D世代適應除外。

引用:
原帖由 paoon 於 2020-12-11 02:59 PM 發表

點解決到?

樓上所有人都一定未去過3000米上地區,只識亂嗡。

現今科技及醫療技術,高山症根本冇得醫冇得防冇得解救,唯一解救方法就係速速落返三千米以下低地。

越大隻越壯建,高山反應越嚴重,藏人同Gurkha哩D世代適應除外。
好似只有你知道3000米地區系咩咁

人地講解決到,是中國後勤保障,中國營房高科技,在零下50度,室內可以維持15度,有暖水沖涼,有氧氣室
再前線有無人機送餐送物資, 有人在前線倒下,解放軍直升機都可以在海拔5000千米上飛

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-12-11 03:29 PM 發表

好似只有你知道3000米地區系咩咁

人地講解決到,是中國後勤保障,中國營房高科技,在零下50度,室內可以維持15度,有暖水沖涼,有氧氣室
再前線有無人機送餐送物資, 有人在前線倒下,解放軍直升機都可以在海拔5000千米上飛
印方是每天都有人病倒,很多士兵病情稍有好轉就重新返回崗位。

中方咪一樣,病情好轉的唯一方法係返落低地,好轉之後再重新返回崗位。

你講個D咩野營房高科技,在零下50度,室內可以維持15度,有暖水沖涼,有氧氣室,有無人機送餐送物資,根本全部解決唔到高山症。

唯一解決到咪"直升機可以在海拔5000米上飛",運返D人落低地lor。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]