• 瀏覽: 752,209
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 kenywj 於 2020-12-10 04:57 PM 發表

早排中銀咪話可以香港手機號碼開大陸戶口,我媽子走去中銀問,問左兩個都答佢話要有大陸電話先開得架~我上網睇大大隻字話香港手機有得搞喎,都唔知係咪啲職員唔想搞就話要大陸號碼~有無板友成功用香港電話號碼開到?
我係櫃位姐姐話我知呢個消息喎

引用:
原帖由 科姐 於 2020-12-10 04:59 PM 發表

我係櫃位姐姐話我知呢個消息喎
所以睇完之前版友講啲職員咁既態度,堅懷疑啲職員係咪唔想開

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-12-10 05:02 PM 發表

所以睇完之前版友講啲職員咁既態度,堅懷疑啲職員係咪唔想開
新聞都有講啦, 去過第二間開?

引用:
原帖由 山下肥肥海鮮 於 2020-12-10 03:28 PM 發表

噉又唔一定,就係因為以前,阿爺以為一級一級升上去,對政府有瞭解,所以放心俾前3屆特首做,但係每次都係失敗收場,次次都要阿爺執手尾,今次睇怕阿爺自備放大鏡,睇清楚,現時最有口才,同埋辦事魄力,敢講敢說,同黑暴該理力爭,祇有鄧一哥
想拒做都應該都唔會下一屆,應該再一屆,應該中央泥緊會培養一下政治人才先(調一哥去其他位)

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-12-10 04:57 PM 發表

早排中銀咪話可以香港手機號碼開大陸戶口,我媽子走去中銀問,問左兩個都答佢話要有大陸電話先開得架~我上網睇大大隻字話香港手機有得搞喎,都唔知係咪啲職員唔想搞就話要大陸號碼~有無板友成功用香港電話號碼開到?
有呀, 我開果陣可以揀用香港電話或者大陸電話, 我因為有大陸電話先至冇用香港電話開咋

引用:

其實開內地戶口, 最主要都係要返內地消費, 咁如果你冇內地電話號碼 , 就算畀你開到戶口 ,其實好多野都好唔方便, 咁點解唔一次過搞埋大陸電話?

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-12-10 04:26 PM 發表

今日在中銀搞啲嘢,見啲老人家問啲客戶服務嘅後生一啲人仔轉賬問題,個後生dklm無禮貌兼嫌人煩,😳另有人搞大灣區戶口,另一個後生焗做但表現愛理不理!🤪咩料呀,討厭中國都唔應咁對啲客戶呀?做咩仲要在中資企業做事出糧呀?dklm😠
其實如果我遇到, 可能會問佢, 你咁唔鐘意大陸點解要做中資公司呢? 出面大把工, 何必同自己過唔去呢?

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-10 03:06 PM 發表

下屆特首就未別。不過佢退休之後有可能會好似李家超咁,入保安局做住副局長先。
我覺得未必無可能的只要做到野都有機會,好似林馮富珍2003年只係香港衛生局長,就係機遇處理非典所以中央推薦入世衛做一姐,所以世事難料呀,如果無黑暴我地到2047都不可能有國安法

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-10 12:25 PM 發表

認同。我諗要大部分刁民都頂唔順嘅時候,先可能做類似嘅嘢。
弊在刁民通常身體比較好,就算中招都唔會太嚴重,最慘系d老弱病殘,有事都唔敢去醫院,一感染隨時直接拜拜

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2020-12-10 05:16 PM 發表

弊在刁民通常身體比較好,就算中招都唔會太嚴重,最慘系d老弱病殘,有事都唔敢去醫院,一感染隨時直接拜拜
係嘅,佢哋身體的確係比較好。可能要佢哋身邊嘅朋友陸陸續續都因為新冠肺炎而死亡,果一刻先會識驚。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-10 05:16 PM 發表

其實如果我遇到, 可能會問佢, 你咁唔鐘意大陸點解要做中資公司呢? 出面大把工, 何必同自己過唔去呢?
我都會問去

引用:
原帖由 33Chris 於 10/12/2020 17:10 發表

其實開內地戶口, 最主要都係要返內地消費, 咁如果你冇內地電話號碼 , 就算畀你開到戶口 ,其實好多野都好唔方便, 咁點解唔一次過搞埋大陸電話?
宜家大陸手機號就好似第二身份證號碼咁重要

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-12-10 04:26 PM 發表

今日在中銀搞啲嘢,見啲老人家問啲客戶服務嘅後生一啲人仔轉賬問題,個後生dklm無禮貌兼嫌人煩,😳另有人搞大灣區戶口,另一個後生焗做但表現愛理不理!🤪咩料呀,討厭中國都唔應咁對啲客戶呀?做咩仲要在中資企業做事出糧呀?dklm😠
俾我可能火起去媽叉佢地

恰Q老人家,正仆街

引用:
原帖由 科姐 於 2020-12-10 05:04 PM 發表

新聞都有講啦, 去過第二間開?
我阿媽就係睇到新聞講就走去問下,啲職員咁答佢佢仲以為自己睇錯誤會左~

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-10 05:55 PM 發表

俾我可能火起去媽叉佢地

恰Q老人家,正仆街
佢地態度出問題,但我又唔知應唔應該當面指責,始終係我個人觀感,唔得客觀有人有物證實,只希望管理層多加留意,香港新一代的確被洗腦太嚴重,嚴重到憎恨中國一切!😖

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]