• 瀏覽: 752,892
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 山下肥肥海鮮 於 2020-12-10 02:18 PM 發表

覺得下屆特首,鄧一哥機會大啲
下屆特首就未別。不過佢退休之後有可能會好似李家超咁,入保安局做住副局長先。

引用:
原帖由 MANLTD007 於 2020-12-10 02:51 PM 發表

D濕鳩老細邊會放過D員工呀
所以呢啲建議都係得個講字,冇乜可能實行到。

引用:
原帖由 y98141 於 2020-12-10 02:41 PM 發表

一哥上面仲有保安局局長,十三局再上仲有三司,越級挑戰有d難

四任特首,第一任董建華係特例,第二任曾蔭權係前司長,第三任梁振英係前行會成員,第四任林鄭月娥係前司長
董伯伯當特首之前係行政局成員
當然呢個亦係當年中英喺過渡期中嘅少數合作
俾佢入一早行政局熟習政府運作模式

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-10 02:01 PM 發表

睇CY個女嘅行李門事件就知啦,根本國泰班曱甴就搵嘢嚟搞CY!事實上牠們不嬲都有咁樣幫啲客攞行李,只要做哂安檢同清關手續就冇問題!呢件事就睇到國泰無論係飛嘅定係地勤都係黃到黑!
仲有個前英航大嬸代國泰告CY,完全係政黨同國泰班黃人夾埋整CY。

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-12-10 01:51 PM 發表

係呀!台灣嘢就成日專題報道,內地就求其搵內地媒體報道就算!😔不過呢幾年多咗啲配合大灣區嘅報道!😊
宣傳國安法、大灣區呢啲公司大方向,冇得唔做,不過啲死黃屍就係死心不息間唔中搞啲小動作,例如喺愛回家整嗰51手勢,又或者喺新聞報啲會令人誤會中國疫苗出事嘅消息!

引用:
原帖由 y98141 於 2020-12-10 02:41 PM 發表

一哥上面仲有保安局局長,十三局再上仲有三司,越級挑戰有d難

四任特首,第一任董建華係特例,第二任曾蔭權係前司長,第三任梁振英係前行會成員,第四任林鄭月娥係前司長
噉又唔一定,就係因為以前,阿爺以為一級一級升上去,對政府有瞭解,所以放心俾前3屆特首做,但係每次都係失敗收場,次次都要阿爺執手尾,今次睇怕阿爺自備放大鏡,睇清楚,現時最有口才,同埋辦事魄力,敢講敢說,同黑暴該理力爭,祇有鄧一哥

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-10 03:06 PM 發表

下屆特首就未別。不過佢退休之後有可能會好似李家超咁,入保安局做住副局長先。
阿爺唔會咁惗嘅,黃岐山退咗休,都可以返去做國家副主席

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-10 02:15 PM 發表

唐唐個老婆夠有同跳老舞群組有關啦,
人哋咪又自己匿埋唔上報, 然後搏冇事, 同外國一樣, 有錢嘅人好少有事, 真有事嘅都係啲普通人,
至於死年輕人, 我諗最低限度要死幾隻曱甴, 佢哋先會識驚囉, 而家都仲有大堆人响度阿吱阿咗
其實醫學界都講過年輕嘅中咗新冠未必會死,但有乜嘢後遺症就未知!
疫苗亦係一樣,等班曱甴以為唔關自己事!!

https://healthandmoneynews.wordpress.com/2020/12/02/head-of-pfizer-research-covid-vaccine-is-female-sterilization/

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-10 03:26 PM 發表

宣傳國安法、大灣區呢啲公司大方向,冇得唔做,不過啲死黃屍就係死心不息間唔中搞啲小動作,例如喺愛回家整嗰51手勢,又或者喺新聞報啲會令人唔會中國疫苗出事嘅消息!
媒體無處不在嘅暗黃黑手影!😖

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-10 03:37 PM 發表

其實醫學界都講過年輕嘅中咗新冠未必會死,但有乜嘢後遺症就未知!
疫苗亦係一樣,等班曱甴以為唔關自己事!!

https://healthandmoneynews.wordpress.com/2020/12/02/head-of-pfizer-research-covid-vaccine-is-female-sterilization/
https://i1.wp.com/tapnewswire.com/wp-content/uploads/2020/12/129094676_1328858627457787_2177141131353686223_n.jpg
已知後遺症之一係冇咗味覺,
呢個好早已經知啦, 不過好似冇人覺得有問題之嘛

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-10 02:56 PM 發表

劣幣驅逐良幣, 而且朋輩洗腦太嚴重, 又自大又自我,
呢啲垃圾多成咁, 再過多幾代, 真係就真係冇乜正常人,
好在叫做立咗國安法, 阿爺又睇返緊啲, 唔係陣間搞到好似台灣咁變漢奸反共基地
今日在中銀搞啲嘢,見啲老人家問啲客戶服務嘅後生一啲人仔轉賬問題,個後生dklm無禮貌兼嫌人煩,😳另有人搞大灣區戶口,另一個後生焗做但表現愛理不理!🤪咩料呀,討厭中國都唔應咁對啲客戶呀?做咩仲要在中資企業做事出糧呀?dklm😠

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-12-10 04:26 PM 發表

今日在中銀搞啲嘢,見啲老人家問啲客戶服務嘅後生一啲人仔轉賬問題,個後生dklm無禮貌兼嫌人煩,😳另有人搞大灣區戶口,另一個後生焗做但表現愛理不理!🤪咩料呀,討厭中國都唔應咁對啲客戶呀?做咩仲要在中資企業做事出糧呀?dklm😠
記低佢地名投訴佢地啦!

TVB News 肥曱甴

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-12-10 04:26 PM 發表

早排中銀咪話可以香港手機號碼開大陸戶口,我媽子走去中銀問,問左兩個都答佢話要有大陸電話先開得架~我上網睇大大隻字話香港手機有得搞喎,都唔知係咪啲職員唔想搞就話要大陸號碼~有無板友成功用香港電話號碼開到?

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-12-10 04:53 PM 發表
TVB News 肥曱甴

又係指定演員

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]