• 瀏覽: 753,348
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-10 08:31 AM 發表

件五花腩走完油再燉,正到呢🥰🥰🥰
火兄芋頭都要炸下,五花腩上點色再走下油然後這些油炸下芋頭,然後燉2粒鐘熄火焗2粒鐘再開火燉多9個字,燉出嚟真係入口鬆化

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-10 04:34 AM 發表
Fb有人傳佢走左路,大家有冇收到料係真定假?
哈哈,人生艱精彩…

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-12-9 06:35 PM 發表
大台新聞訪問個女人係咪痴痴地,問佢封邨嘅意見,佢就話"點解唔追究跳舞群組?"
其實佢講左D「政治不正確的」的實話

跳老舞群組源於富婆探從米國隔離兒子所致。上二波開始,香港疫情都是我國以外進口的——應國、米國、天竺和僕人國😒😒😒😒😒,尤其是前三者,明知他們回來就是帶來病毒,但一句「基本法賦予香港居民有回港權利」,就什麼都不用做了,根本是一種不負責任的行為!在此再強調,基本法賦予的自由權利不是完全不受約束,以出入境自由權利來說,我們須在指定的出入境管制站進出香港範圍,出示有效證件辦理手續等等,都是在法律框架下行使的,而不能隨便找一個公眾碼頭上船「釣魚」而離境,這就是偷渡。

之前提及,就算是暹羅國民回國,也得在嚴格的制度下過三關。當時從鄂A回來的香港居民也是如此——不是法例要求。香港人長期受左膠思想禍害,認為個人權利、種族平等(佢地以為我地針對南亞某國,但境外輸入幾乎天天有佢份是grade 335鋼的事實),比香港的社會衛生和前途重要,因此遲遲不肯採取更嚴格措施。馬交證明了香港人重情輕理的思維是錯誤的

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-10 08:07 AM 發表

今年真係簡簡單單,煲個湯,蒸魚呀,有拜神雞燒肉(拜完神味道真係差好多).老豆話整個芋頭扣肉先母愛吃,買點蝦,差不多了得5個人
扣肉要炸,炸完要抹廚房。

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2020-12-10 08:18 AM 發表

仲有路政處都要仔細調查下
黑暴期間周街小修小補工程
大量水馬鐵馬隨街擺
班暴徒隨手就拎到黎用
路政絕對有問題,去年暴動最激烈嘅一個周六我去禮頓山飲喜酒,咁係附近行吓,莫名其妙有堆鐵馬係路邊又冇工程,我坐係利園酒店門口見到暴徒有目標咁行去堆鐵馬到,係唔使搵好似係佢放係到咁。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-10 08:31 AM 發表

件五花腩走完油再燉,正到呢🥰🥰🥰
你哋有冇食過用嫩葛做嘅扣肉?

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-10 09:12 AM 發表

其實佢講左D「政治不正確的」的實話

跳老舞群組源於富婆探從米國隔離兒子所致。上二波開始,香港疫情都是我國以外進口的——應國、米國、天竺和僕人國😒😒😒😒😒,尤其是前三者,明知他們回來就是帶來病毒,但一句「基本法賦予香港居民有回港權利」,就什麼都不用做了,根本是一種不負責任的行為!在此再強調,基本法賦予的自由權利不是完全不受約束的,以出入境自由權利來說,我們須在指定的出入境管制站進出香港範圍 ...
昨晚大台個女人只係發洩佢不滿比班上等人拖累既情緒
話時話,以前是但邊L個做左傷害公眾利益既野,基本上好快比兩登既起底組起哂底,再擺上網公審。
但到而家完全冇任何關於富婆兩仔乸資料。🙄

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-10 08:35 AM 發表

火兄芋頭都要炸下,五花腩上點色再走下油然後這些油炸下芋頭,然後燉2粒鐘熄火焗2粒鐘再開火燉多9個字,燉出嚟真係入口鬆化
炸完嘅肉你唔再浸冷水?最近芋頭又粉又香,可惜扣肉功夫多又食唔到幾多件,我打算整東坡肉,盡量唔唸要即日買嘅鮮貨。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-10 08:25 AM 發表

真係要買五層五花腩,真係唔能夠怕肥做這些菜無油水真係唔所好食,好食的東西都係邪惡的
咁令人著迷既女人算唔算都係邪惡?

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-12-10 08:05 AM 發表

有三白眼有講過,傳霉報左
唔通佢收到風,想透過傳媒煲大佢?

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-10 09:55 AM 發表

路政絕對有問題,去年暴動最激烈嘅一個周六我去禮頓山飲喜酒,咁係附近行吓,莫名其妙有堆鐵馬係路邊又冇工程,我坐係利園酒店門口見到暴徒有目標咁行去堆鐵馬到,係唔使搵好似係佢放係到咁。
無鬼唔成事啦

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-10 10:37 AM 發表
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/7613934-【新聞追擊】死硬派仍想上街-攬炒團隊走他邦/

正式叫人衝自己鬆...
上報紙果班犯, 周身都有問題, 尤其係個腦.

願意衝果班已經拉得七七八八, 宜家邊度搵傻仔.

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-10 09:55 AM 發表

黃泥涌道與禮頓道電車站,以及馬場對面的天橋底,都長期存放鐵馬供警方人群控制用

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2020-12-10 10:03 AM 發表

昨晚大台個女人只係發洩佢不滿比班上等人拖累既情緒
話時話,以前是但邊L個做左傷害公眾利益既野,基本上好快比兩登既起底組起哂底,再擺上網公審。
但到而家完全冇任何關於富婆兩仔乸資料。🙄
會唔會係佢哋唔敢起富婆兩仔乸嘅底呢?佢哋不嬲都係欺善怕惡對住平民百姓就也文也武,但對有勢力嘅人就好似鵪鶉咁,唔敢出聲。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]