• 瀏覽: 752,859
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-8 06:37 PM 發表

今日已經專家吹緊,如果再有第8座以外個案,就要考慮封邨
咁應該係封東西邨加葵聯邨 月海灣一齊個山頭

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-12-9 08:47 AM 發表

不義之財都無好結果。
我又講件真實嘅事比大家知道,我以前建行的部門經理,由于佢有權限去掌握一些錢銀嘅分配,佢當然利用職權將好大一部分袋袋平安,幾年后佢同佢老公去美國旅行,佢老公急病系美國搶救,每日坐底8千美元找數,搞到好大劑,一鋪嘔突不單止,且人已廢廢地,所以不義之財不可貪,人的正念一定要緊記在心!
係美國冇醫保,有大病隨時會傾家蕩產。但冇晒錢後就會有免費醫保,糧食券同其它(電,媒氣,租金等等)既津貼。但又變相鼓勵窮人做懶人。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-9 11:25 AM 發表

以家反對聲音越來越細
政府做事都放膽咗
封樓強制檢測都事出必行
封葵盛西8座係轉捩點
成功控制到的話其他就更好辨
但某報想搞事,事事針對政府。

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 11:29 AM 發表

係美國冇醫保,有大病隨時會傾家蕩產。但冇晒錢後就會有免費醫保,糧食券同其它(電,媒氣,租金等等)既津貼。但又變相鼓勵窮人做懶人。
英國免費醫療 但無錢唔幫你驗比退消藥你番屋企算數。

美國制度真係唔了解,但可能一樣魔鬼在細節之中。

引用:
原帖由 bchan77 於 2020-12-8 08:17 PM 發表

大叔又再料事如神,唔使等幾日,下晝已經俾人拉,話時話,呢輪真係多人俾人告洗黑錢,黑錢何其多也,愚港不愧為金融中心矣!
以家仲信當日黑暴無大台既學生唔知有幾多個會醒
衝就你衝
錢就落喺後面縮既人身上

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-12-9 11:21 AM 發表

收錢嘅唔可以暴露身份,跟隊嘅又傻唔哂
咁收錢果班算唔算任務失敗?

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-9 11:03 AM 發表

當時有心無力,有次係柴灣新街市外主要馬路比班福佳封左,有個30幾歲男人清路障比幾十人圍打,我在現場想幫手的但比老虎拉走左,這件事成年幾我都不舒服心理有虧呀
以一敵幾十,李少龍都可能比人打到瞓低。如果當日你老虎冇拉住你,我怕佢今日可能仲係日日以淚洗面。

引用:
原帖由 珠璣 於 2020-12-9 10:51 AM 發表

肥牛180蚊一磅, 油香足, 肉香少;
封門柳240蚊一磅, 肉質軟滑,肉香豐富;
肉眼邊,都係240蚊一磅, 肉質偏硬, 但肉香和油香兼備.

海鮮都係我至愛, 但買番屋企, 處理功夫比較多, 要睇心情. 牛肉就無嘢攪, 懶得就懶
以前嘅牛食草但啲肉真係好甜的,買幾文滾湯都好甜,唔知而家嘅牛係咪轉咗食飯,同雞一樣都係冇乜味,反而羊就冇乜唔同還可以。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-9 10:56 AM 發表

上年8月班趴佳由香港大學站仆爛地鐵一路殺每個站都不能避過,連柴灣都仆爛晒,睇直播睇到想打爆個電視
上年睇到呢黑衣人日日搞破壞,睇到火都黎,而且不停向警察挑引,而警力不足又無力反抗,我都好想打爆電視機.最唔明白,系有好多人支持佢地,覺得佢地無錯,爭取自由,果大半年,無晒好多朋友,好多親戚亦有黃到爆,我以為自己系別的時空裡,一切系幻覺

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-9 10:51 AM 發表

今日又有單4億洗黑錢但有200個受害者,唔知關唔關黑暴事
有冇發覺最近查同捉洗黑錢都係警察做,ICAC好似完全失左蹤咁?

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-8 06:48 PM 發表

正如我之前所講,政府喺等一啲數字及嚴重情況出現,跟住大條道理收緊措施,加推一啲之前唔敢推嘅措施,因為人人怕死,就少咗黃💩跳出嚟反對,現時嘅措施,已經越來越接近內地嘅措施,支持政府,亦做好自我管理
最緊要係插喉醫生大大配合先可成事😁

引用:
原帖由 lilily97 於 2020-12-9 11:44 AM 發表

上年睇到呢黑衣人日日搞破壞,睇到火都黎,而且不停向警察挑引,而警力不足又無力反抗,我都好想打爆電視機.最唔明白,系有好多人支持佢地,覺得佢地無錯,爭取自由,果大半年,無晒好多朋友,好多親戚亦有黃到爆,我以為自己系別的時空裡,一切系幻覺
希望以後唔會再發生

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-12-9 07:14 AM 發表

之前出聲咪比班畜打到半死真係唔驚咩,所以班畜咪越來越氣焰以為真係咁多人支持
YC口中既《私了》即係濫用私刑真係嚇怕唔少人
好似我就係敢怒不敢言既人
見到班年輕人黑衫黑褲黑口罩成群結隊都唔敢望佢哋
班蓄牲就係以人多來滅反對聲音

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 11:46 AM 發表

有冇發覺最近查同捉洗黑錢都係警察做,ICAC好似完全失左蹤咁?
雪糕店可能走Q晒返米國啦,年幾好似死左一樣,街道辦黑選舉唔理,洗黑錢又唔關事,282大上大落又唔查,全部都警方做嚟班人仲好意思出糧的

引用:
原帖由 sellkiss 於 2020-12-9 10:41 AM 發表

呢點我都明嘅,就係好心痛啲人可以對自己土生土長嘅地方一啲手下留情都無,可能佢地會話反正政府同建制都破壞緊香港唔爭在,但佢地破壞嘅程度係人地嘅20倍速度🥺
所以我係擺明一竹篙打晒所有大,中,學牲一視同賊,佢哋點會唔知邊個係暴動份子?佢哋選擇包庇暴徒即係等同共犯。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]