• 瀏覽: 11,461
  • 回覆: 131
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-8 09:03 PM 發表

雖然蘇聯同你有親
總之而家人升你跌
總之你接受緊中共統治
而且冇得還手

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-8 09:13 PM 發表

駁唔到想矇混過關?

都講左,唔係發展度高低問題,係美國獨霸天下二十幾年,帶比世界乜野? 無蘇聯阻頭阻勢, 為何戰爭無少到, 貧窮依舊? (唔計中國) 我同你講話語權睇結果, 呢個就係結果, 講指數? 咪低B 啦.

淨係講杜指, 你意思係美國獨肥天下瘦? 即係美國向全世界推廣民主自由, 只係為左美國利益? 你去咁同美國宣傳, 小心CIA溶左你

講日經更加戇鳩, 你係咪唔知 ...
係你駁唔到想拉去第度講
你呢1帖都係

引用:
原帖由 hwho 於 2020-12-8 06:48 PM 發表

你有冇睇我寫咩㗎,定係你理解力有問題!?

我咪話左只睇兩樣野啲話係互為因果囉。睇埋其他野,咁邊個係因都可以。我咁論述,原因要指出你只考慮兩樣野,咪有問題囉。返到最初講咩要有xxx先有話語權,咪即係bullshit 囉。咁都唔明
還是你被講中死穴,係度發爛渣?
XXX,真係要X你,所有權力來源,緊係要由多方元素組成,先可以產生,你籠統歸一為單一因素,作為理解,用9up因果關係分析,係咪認知有問題?

啱㗎嘞,捉返啲蝨乸上身,你個病就會好返,唔會再發燒。

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-8 09:26 PM 發表

係你駁唔到想拉去第度講
你呢1帖都係
剩係見你講上證就知你衰左啦
根本唔熟悉中國金融巿場

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-8 09:26 PM 發表

係你駁唔到想拉去第度講
你呢1帖都係
你智商異於常人先認為人地駁唔到O者.

呢度一直都係講緊話語權, 你講反映美國利益既杜指, 笑撚死.
即係美國搶到人地錢等於有話語權? 呢樣叫霸權, 唔叫話語權. 有能力共同富裕先有話語權.

事實上, 到今日中國提倡既, 更加接近冷戰時期既美國, 講既係發展, 共同富裕.
美國金融海嘯後都唔知發乜野癲, 亂晒大籠.

我有時懷疑, 淫生既存在目的, 就係為左誤導藍營認為黃人都係戇鳩仔.

好可惜, 黃營仲有幾個郁輝之類既大師
我地認人唔會為左方便打飛機揀個傻仔出黎, 係你地先會, 仲要係無中生有, 幻想出黎.

恥笑你係戇鳩仔, 都不會改變我地解決你班仆街既認真程度.

引用:
原帖由 強項出口術 於 2020-12-8 09:27 PM 發表

XXX,真係要X你,所有權力來源,緊係要由多方元素組成,先可以產生,你籠統歸一為單一因素,作為理解,用9up因果關係分析,係咪認知有問題?

啱㗎嘞,捉返啲蝨乸上身,你個病就會好返,唔會再發燒。
好似有病個人係你。
你都識話好多因素決定,咁點解中國出外交手段爭取話語權唔得?
我咪講左前提係只睇兩樣野,係可以互為因果囉。
你係咪有病!?,討論啫,唔使用到人身攻擊。你咁嘅表現只證明你唔夠point, 係度發爛渣。

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2020-12-7 12:20 AM 發表

如果澳洲政府真的重視人權的話, 也重視 西方國家的民主和新聞自由的話。

他們為何打算 審判揭發 澳洲軍人在阿富汗罪行 的那名記者, 澳洲政府打算 判那名記者終生監禁。

……………………………………………………………………

澳軍醜聞"吹哨人"遭指控,或判終身監禁!近4萬民眾請願,呼籲政府撤訴

悉尼印象    2020-12-06   [原文]

連日來,澳軍隊在 ...
請問,有報導話澳洲總理拒絕現階段作出賠償,是否?

引用:
原帖由 kim_12346 於 2020-12-8 09:28 PM 發表

剩係見你講上證就知你衰左啦
根本唔熟悉中國金融巿場
言之無物

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-8 09:31 PM 發表

你智商異於常人先認為人地駁唔到O者.

呢度一直都係講緊話語權, 你講反映美國利益既杜指, 笑撚死.
即係美國搶到人地錢等於有話語權? 呢樣叫霸權, 唔叫話語權. 有能力共同富裕先有話語權.

事實上, 到今日中國提倡既, 更加接近冷戰時期既美國, 講既係發展, 共同富裕.
美國金融海嘯後都唔知發乜野癲, 亂晒大籠.
大家講話語權係你自己膚淺扯去講利益7咗又話人離題
1班理虧L成日都係東拉西扯人身攻擊恃人多特權玩圍攻
辯論輸嗌交贏

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-9 09:15 AM 發表

大家講話語權係你自己膚淺扯去講利益7咗又話人離題
1班理虧L成日都係東拉西扯人身攻擊恃人多特權玩圍攻
辯論輸嗌交贏
邊個戇鳩仔先講杜指呀?杜指原來同利益無關?  唔通有人認為上市公司唔賺錢股市可以照升?

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-9 06:38 PM 發表

邊個戇鳩仔先講杜指呀?杜指原來同利益無關?  唔通有人認為上市公司唔賺錢股市可以照升?
即係起碼你同意我第1句

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-10 10:07 AM 發表

即係起碼你同意我第1句
我邊度同意你第一句呀, 你又思覺失調呀.

我係恥笑緊你講指數時, 根本不知道指數反映既係乜野, 甚至連指數走勢都唔知.

同班回歸後先識性既廢青話之前香港人可以選港督一鳩樣.

香討唔係兒登, 唔好下下逼人地拉低層次去同你解釋啦好唔好. 你知唔知醜架.

引用:
原帖由 robin09 於 2020-12-4 11:22 AM 發表
美國的話語權的根本是美國強大繁榮,宣揚的“美國價值觀”是建基于美國的強大發達的硬實力之上。
世界人民因為仰慕美國的富強,從而對美國價值觀深信不疑,有宗教般的虔誠,儘管有時候陷入迷惑,因為美國的所作所為經常和其宣揚的“美國價值觀”背道而馳,但大多數世人會自己找借口為美國的行為開脫(偶然,意外,少數壞人幹的,不完美的瑕疵)。
扭轉話語權,鼓舞質疑者的唯一正道,就是中國也發達強大,甚至超過美國。
...
完全同意。單靠文宣,中國好難打贏經驗豐富既西媒

美國文宣機構(例如上文提到既【人權監察】)發文,西媒就當作證據炮轟中國;中國好難照跟呢種模式

中國努力發展,證明中國行個一套係成功既,西媒就無可奈何;正如以前中國公知成日嘈,而家無晒聲氣一樣

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-10 10:15 AM 發表

我邊度同意你第一句呀, 你又思覺失調呀.

我係恥笑緊你講指數時, 根本不知道指數反映既係乜野, 甚至連指數走勢都唔知.

同班回歸後先識性既廢青話之前香港人可以選港督一鳩樣.

香討唔係兒登, 唔好下下逼人地拉低層次去同你解釋啦好唔好. 你知唔知醜架.
只要係利益我樓上講就成立
你想用歷史高位走勢推翻係你自欺欺人
你恥笑自己吧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]