• 瀏覽: 752,899
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-7 02:15 PM 發表

邊方面嘅天才呢請問佢?
反中亂港天才

十幾歲就出嚟帶頭反國教

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-12-7 11:05 AM 發表
優秀嘅細路

無綫新聞 - 據悉警方國安處就上月中大畢業禮遊行拘8人 包括陳易舜 http://news.tvb.com/instant/5fcd98df34b031ae2bb175e1
好似話有一個係16歲,原來而家16歲已經可以喺暴大畢業!!

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2020-12-7 13:51 發表

好多人都好短視,起機場起跑道(明日大嶼呢個計劃性質相似)唔係一朝一夕可以完成嘅事,當中包含左好多外人唔理解的環節
仲未計經濟效益前,身為國際大都會就係要定期起身嘢,特別係啲舉世矚目嘅大型基建項目,先可以保持競爭力。

唔通咁多港人都冇不進則退依個概念?

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2020-12-7 14:44 發表

From wiki:
2011年,14歲黃之峰創立學民思潮及組織社會運動,批評政府想透過新設的德育及國民教育科向學生洗腦,並帶領群眾成功逼使政府取消推行有關課程而聞名於香港。2014年他因參與雨傘運動被美國《時代雜誌》選為全球25位最具影響力少年

你可以唔認同黃之峰既所作所為,但佢咁既年紀可以搞出咁多事,政治上絕對可以算天才
大部分被全球媒體推舉嘅傑出青年都係為推舉某種議題而有好大後台支撐嘅。

例如馬拉拉所謂為全球女子爭取接受教育嘅權利一兩年就贏取諾貝爾和平獎已經夠可疑啦! 巴基斯坦好多人鬧到佢飛起。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-7 04:04 PM 發表
喺微博睇到噚日失控撞死外籍單車手既火牛司機係YC
黑暴時期網上鬧警察
火牛黃人特別多
就係呢條友

附件

B23F34A7-8F2E-4ACE-937D-0533B1BF37A5.jpeg(193.77 KB)

C47EECED-52A9-464B-86DD-0CCA68230477.jpeg(207.3 KB)

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-7 03:45 PM 發表

以家佢發火鬧獅子銀行
又話銀行一個大話冚一個大話
其實佢知唔知咩叫講多錯多架
呢單野好似澳洲總理鬧中國咁, 可能都係越爆越發現係坑.

http://www.etnet.com.hk/www/tc/news/categorized_news_detail.php?category=editorchoice&newsid=ETN301207916

警方:許智峯戶口被凍結涉眾籌款項被挪用,與潛逃無關

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-7 01:31 PM 發表

師兄講的對,唔講遠既只講近既,佢地去到深圳都可能唔知點樣搭車🤣,但佢地自認中國磚家。
我好多年無返大陸,舊年去廣州玩,真係唔識搭車,完來係無伸手截的士呢回事㗎!!

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-7 04:38 PM 發表

好似話有一個係16歲,原來而家16歲已經可以喺暴大畢業!!
仲有濕9社工哦

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-7 04:57 PM 發表

我好多年無返大陸,舊年去廣州玩,真係唔識搭車,完來係無伸手截的士呢回事㗎!!
火車站有的士站

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-7 04:04 PM 發表
喺微博睇到噚日失控撞死外籍單車手既火牛司機係YC
黑暴時期網上鬧警察
火牛黃人特別多
我睇咗條片, 真係冇理由揸到咁.
佢話陽光刺眼, 搵鬼信.
有經驗司機點會咁就亂晒籠.
咁多架車經過都冇事.
睇條片簡直似係追住架單車撞咁.

引用:
原帖由 fairview 於 2020-12-7 04:54 PM 發表

就係呢條友
趴街肥到隻豬一樣仲做到消防呀

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-7 04:33 PM 發表

師兄,好奇一問,赤鱲角機場啟用時唔係已經有兩條跑道咩?
其實赤鱲角最初嘅構思雖然有兩條跑道,但其中一條只係做後備,供主跑道維修或有緊急事才用,換句話說,兩條跑道只係用一條,到後來先決定用分開模式運作,即南跑道只供離境,北跑道只供入境,但呢個模式有個危險就係是但一條跑道唔用得,成個機場就跪咗喺度,因為而家嘅航空控制系統係set咗一條跑道入,一條跑道出,唔係咁易改,而事實上確曾因為有撞船事件而令到班次大滯後。

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-7 15:10 發表

以前港英時代就係政府話起就起先咁多新市鎮同地鐵新機場。
英國宜家希斯路機場第三條跑道抝佐成十年先決定要起。現時又睇下幾時先動工啦!

好彩隔離幾個國家政府一樣咁冇效率,先至冇被拋離。

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-7 16:33 發表

師兄,好奇一問,赤鱲角機場啟用時唔係已經有兩條跑道咩?
有兩條跑道,但一開始剩係用一條。

同時客運大樓西北面仲起緊,再過一兩年先用到60-71號閘口。

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2020-12-7 02:44 PM 發表

From wiki:
2011年,14歲黃之峰創立學民思潮及組織社會運動,批評政府想透過新設的德育及國民教育科向學生洗腦,並帶領群眾成功逼使政府取消推行有關課程而聞名於香港。2014年他因參與雨傘運動被美國《時代雜誌》選為全球25位最具影響力少年

你可以唔認同黃之峰既所作所為,但佢咁既年紀可以搞出咁多事,政治上絕對可以算天才
佢後面嘅先係政治天才,揀佢係佢樣夠衰,吸引班樣衰又癈嘅癈青拜佢做偶像,一家人又貪心貪就易控制,有人揀我個仔做漢奸我都唔制啦,佢父母為錢親手將個仔推上不歸路,佢家人瞓身做漢奸肯定得到天文數字嘅金錢,姓方母子短短兩年間由極草根到近億身家,可以推想痴瘋如何錢途無限!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]