• 瀏覽: 752,635
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 ckn929 於 2020-12-6 03:59 PM 發表

個人最壞打算,農曆新年時最嚴峻。
睇個勢去到2021年初都未必控制到
農曆新年都應該無得去拜年

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-5 22:42 發表
呢條弱智瘋走佬,肯定牽涉大額洗黑錢及黑暴資金問題。呢頭著草,嗰頭就被封戶口。呢條友呢幾年,食食埋埋,就嚟肥到襪都著唔落。

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1942089/即時-港聞-流亡許智峯稱全家在港銀行戶口遭警凍結-料涉數百萬元 ...
丹麥,好記著你,丹麥的貨品今天起不買。

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-6 05:21 PM 發表

見到 Albert 唔見左竹君,好似唔見左個老朋友咁。
掛住張竹君醫生,希望她只是休假,無乜事。
如果唔係話張醫生個老公有病
佢唔出現就只會認為佢放假休息吓
但突然換人真係好擔心佢老公有事

引用:
原帖由 6月飛雪 於 6-12-2020 17:37 發表

又唔係政府迫佢哋返嚟
返嚟住酒店當然要自費
叫政府俾錢既人真係痴線
酒店業又博大霧
夠膽死叫政府保證入住率去到八成
無遊客,可來會有80%入住率,保證50%已經仁至義盡,你咪唔好玩指定隔離酒店囉,睇下仲有幾多入住率。做 staycation 啦,包你100%入住率啊!

引用:
原帖由 hkc9 於 6-12-2020 17:45 發表

丹麥,好記著你,丹麥的貨品今天起不買。
其實除咗曲奇,仲會有咩丹麥貨?

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-6 05:02 PM 發表

飯兄頂住
多謝腰兄……
好地地搞成咁,屋企冇得返,收入減成半……

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-6 05:48 PM 發表

無遊客,可來會有80%入住率,保證50%已經仁至義盡,你咪唔好玩指定隔離酒店囉,睇下仲有幾多入住率。做 staycation 啦,包你100%入住率啊!
Staycation俾啲高質港蛙攪到烏煙瘴氣
最初推出我都想去屯門黃金海岸酒店玩吓
以家唔好攪我

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-6 04:25 PM 發表

見師姐咁講,我又要回應吓啦,同時滿足一下各大版友嘅好奇心

1. 做到九月尾,十月休息咗一個月,十一月開始搵工。
2. 只睇JobsXX嘅工申請。其他途徑無搵。
3. 要求人工無減到,仲平均要求多咗15-20%人工(當然人地比唔比到係另一回事),可能過埋年都搵唔到嘅話,到會減價都未定,但現時我唔會減住。
4. 到現在有五個面試機會(包 ...
祝揾工成功
馬到功成有好工

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-6 08:48 發表

工都未見,未有人請。
就快有。
要有信心。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-6 05:49 PM 發表

你一講又係喎
瑞典都有傢俬
丹麥有咩呢

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-6 05:42 PM 發表

睇個勢去到2021年初都未必控制到
農曆新年都應該無得去拜年
睇個勢視頻拜年啦,其實我幾喜歡派利是的

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-6 05:49 PM 發表

Pandora係丹麥牌子黎

引用:

丹麥曲奇仲係唔係丹麥出品的,我最記得讀書個時係西灣河大光明戲院有套丹麥光雞

引用:
原帖由 bchan77 於 2020-12-6 05:13 PM 發表

大叔,一星期見一份,成功率好高噃,仲喺而家嘅時勢....

相信大叔份cv應該好勁,之前份工係大公司?
對上一份工,算係中至大公司....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]