• 瀏覽: 753,446
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-5 01:23 PM 發表

師姐我都好慘,身型又大舊帶住口罩又呼吸困難幸好天冷可舒服點,回家大清洗又漂白水都有點累但家有老人點都要小心點
大家都辛苦頂住啦,到家關上門和家人閒話家常也不錯的
早前大熱天戴住口罩係街市真係焗到我眼花!呢幾日好多了。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-5 01:31 PM 發表

跟大家分享下,我家母一直有攞老人生活津貼的即係每月3000幾個隻,家母上年4月走左跟住去辦死亡證後社會福利處就出信話不再發生果金了,,,但識個人係內地走左但家人無係香港拿死亡證,但生津仲發緊成2年幾無人查,每月香港出生津個仔就提款機拿出嚟,,,社處無人查唔知點解而個仔簡直係犯法啦
查到一定要嘔返出嚟,除非佢死埋啦。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-5 10:32 AM 發表

咪由班黃💩繼續癲囉,疫苗供應,肯定內地嘅量及時間,都要比歐美好,到時有得打,換取出行健康碼,班黃💩咪又第一時間爭住比打

家啲$240社區檢測中心,就快開到有14間,啲黃💩要檢測,不論自己驚死又或工作要求,咪一樣去240驗,除咗有錢佬外,有邊個傻仔會去過千蚊嗰啲做檢測吖
都話黃💩口裏說不,身體卻最誠實

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2020-12-3 03:57 PM 發表
這幾天掛住搵工,剛發現大叔開新post, 支持
搵到新工未?

引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-12-5 01:50 PM 發表

搵到新工未?
剛搵到,下星期開始返工

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2020-12-5 01:56 PM 發表

剛搵到,下星期開始返工
祝師兄工作順利愉快,新同事同聲同氣

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-3 07:14 PM 發表
今日响周xx案作供既醫生黃到出汁,想令人有錯覺老屈警察做既...
呢條友未有A&E 專業資格,只可稱為著普普通通醫生。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-5 02:00 PM 發表

祝師兄工作順利愉快,新同事同聲同氣
多謝 在逆市時期能找工作實在好運。希望疫症快快過去,全球恢復正常運作

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-12-3 07:31 PM 發表

有cctv ,好難屈。
1)條友單拖在停車場內行來行去
2)無人追佢
3)車場內有人換衫
3)出事後先有消防救護警察到場
4)黃媒影到有黑影跌落
(如果王醫估計人受襲,頭部或頸部傷痕?)

所以cctv 未能重整出事前事發經過,呢樣就由個官去演釋啦

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2020-12-5 01:56 PM 發表

剛搵到,下星期開始返工
恭喜

引用:

剛搵到,下星期開始返工
哇,算快啦,好野!

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-12-3 07:55 PM 發表

咁好簡單,遲啲區議員要宣誓,冇宣誓嗰啲即時喪失資格,搞掂。
用試用呢條條列

附件

Screenshot_20201205_141942.jpg(132.3 KB)

引用:

剛搵到,下星期開始返工
恭喜師兄

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-12-5 02:20 PM 發表

哇,算快啦,好野!
真係好好運,當然逆市時期,人工被壓左一大截,但有工作可令生活豐富。感謝各位

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-4 01:38 AM 發表

又咁,再弱智,都唔會搵父母家人仔女「較飛」.....佢今次係冚家走佬,一定有特別原因.......人再蠢,都會考慮埋身邊人嘅安排。
有名叫弱智峰,佢點會諗到咁多,一定有高人教路。
或者呢啲高人,以後就會夾住佢二個女,命令弱智仔再衝前。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]