• 瀏覽: 753,476
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 tomchan80030 於 2020-12-4 08:08 PM 發表
違反防疫規例罰款加至5000元 12月11日生效

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1941427/即時-港聞-違反防疫規例罰款加至5000元-12月11日生效
我諗應該有點作用
班曱甴出來示威的成本又增加左,睇下佢地仲夠唔夠膽出

引用:
原帖由 6月飛雪 於 4-12-2020 12:50 發表

我想知中國可唔可以將棄保潛逃同非法去台灣既人列入黑名單
終身不得進入中國國境
香港法律太仁慈
班漢奸喺外國生活有問題就死返香港
拉佢哋又要浪費公帑養佢哋
家走佬嗰班,個個有案在身,想死翻嚟唔喺咁容易,唔該找咗數先

引用:
原帖由 6月飛雪 於 4-12-2020 13:41 發表

警方話會查佢兩母子既資產來源
亞會長呢單係另一套等睇結局既好戲
稍後可能又有人被拉洗黑錢

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 4-12-2020 20:25 發表

火兄太靜都好驚的,怕後面有大穫野
唔使驚,阿爺喺大廳

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-4 10:25 PM 發表

家走佬嗰班,個個有案在身,想死翻嚟唔喺咁容易,唔該找咗數先
呢個係悖論嚟啦,就係因為唔想找數先着草之嘛,咁仲點可能為咗想返嚟而找數?

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-12-4 08:42 PM 發表

今日早上282成交過億,好似係過水喎,會唔會又嚟大龍鳳呢?
愚港係個瘋癲世界,282成狗日上落幾十%但證監會唔理雪糕店又唔查,成日比人過河濕水唔怪得知阿觀星會長老母做瑜珈做過億身家啦

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2020-12-4 09:05 PM 發表

所以佢有講

"他補充,若傷者曾被人用硬物「扑頭」,有機會出現紅腫及傷口有物件的形狀,惟情況並非絕對。"

死者個頭咁傷居然可以冇任何表徵,我唔信囉。唔通真係有內家高手用啲乜隔空掌打佢咩…
即係黑醫玩老屈啦.......

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-4 01:46 PM 發表

個豬媽cheap,得個兩丁人分D火雞比其他人咪唔食咁多餐
那時候仲未有FB分享食物的群組,不過都可以分比鄰居

另一個版本,內容比較豐富,更重要的是當麥太丟棄火雞時其實只剩下骨架——滾多次湯都好

https://www.bilibili.com/video/av40259190/

當然呢個故事是不能用理性解讀的

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-12-4 02:57 PM 發表

好有哲理.
膠燈和連燈都有人打一大篇偽哲理

香港就是缺乏務實精神,或者已消失

岩岩睇到黃屍電視台訪問一間黃店,叫做壹碗壹碟,裏面有個黃人帶住個FDNOL 口罩,話唔會安裝政府個安心出行二維碼。

個藉口好冠冕堂煌,但你老味,又一個立場行先既例子,私咩L野隱呀,你不如直接了當話因為我係黃屍,我唔會參加政府舉辦既任何事情。所以而家D新聞我已經好少睇,因為全部已經有哂預設立場。第二樣野睇到既係愚港真係要有第7,8 波疫情先會覺醒。

引用:
原帖由 cowcow8866 於 2020-12-5 12:35 AM 發表
岩岩睇到黃屍電視台訪問一間黃店,叫做壹碗壹碟,裏面有個黃人帶住個FDNOL 口罩,話唔會安裝政府個安心出行二維碼。

個藉口好冠冕堂煌,但你老味,又一個立場行先既例子,私咩L野隱呀,你不如直接了當話因為我係黃屍,我唔會參加政府舉辦既任何事情。所以而家D新聞我已經好少睇,因為全部已經有哂預設立場。第二樣野睇到既係愚港真係要有第7,8 波疫情先會覺醒。
就算有1000波都唔會醒......
佢地只會響度拖後腿......

香港繼續被佢地攬住死啦...睇下邊個死先......

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2020-12-4 10:19 PM 發表

法官問得好
呢位黃絲醫生又想藉機老屈警察,好彩法官醒目,唔係又俾佢誤導左
為了仇警連專業知識都可以出賣.....呢D黑醫真係累人累物....

引用:
原帖由 cowcow8866 於 2020-12-5 12:35 AM 發表

政府派錢佢有冇要先?

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-5 01:54 AM 發表

政府派錢佢有冇要先?
呢d垃圾有著數一定攞,仲要話應得嘅,唔想付出,只求收獲回報,政府叫佢地配合一定話關佢地咩事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]